Graven Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Witam, Uzywalem szukajki i jak narazie nie znalazlem satysfakcjującej odpowiedzi na pytanie: Czy brac CYME 048S czy DBoy Rk-10? Prosze o wypowiadanie sie osob ktore maja ten sprzet, strzelaly z niego a najlepiej otwieraly/grzebaly i potrafia realnie porownac ktora jest lepsza. Odpowiedzi typu "Kolega mojego kolegi ma znajomego ktory ma xxx i mowi ze dobry..." mozecie sobie odrazu darowac. Czytalem ze Cyma ma lepsze bebechy, Boy lepsze wykonanie zewneczne, ale jak jest naprawde? Zdaje sobie sprawde ze po jakis 40k-50k wystrzelonych pestek bedzie trzeba cos wymienic, ale nie chce repliki z ktorej wypluje 1k kulek i bede musial wymieniac czesci bo "w xxx to norma". Pozdrawiam, G^. Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Jest dużo porównań Boya do Cymy. Wnętrzności są takie same, więc jeśli czytasz o cm.048, cm.048m to jak zapewne wyczytałeś to to samo. Więc konkretnie o "s" pod względem GB nie musisz pytać. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Nie iwem jak w s tocku, ale w mojej cymce na 140 guardka, BU i zębatkach SHS chyba 28 czy coś w ten deseń na LiPo 11.1v 5000mAh 40c po 70k kulek do wymiany był tłok. Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted January 9, 2011 Author Report Share Posted January 9, 2011 Jest dużo porównań Boya do Cymy. Wnętrzności są takie same, więc jeśli czytasz o cm.048, cm.048m to jak zapewne wyczytałeś to to samo. Więc konkretnie o "s" pod względem GB nie musisz pytać. Wiem ze GB sa takie same od 040 w gore, praktycznie, jezeli chodzi o AK. majster988: wlasnie podobnych odpowiedzi oczekuje, dzieki :) A ktos sie wypowie na temat Boy? Quote Link to post Share on other sites
durdziak Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Pozwolę sobie podpiąć się do tematu. Planuję zakup CM.048S. Powiedzcie mi proszę jak ten sprzęt sprawuje się w wersji seryjnej, stockowej? Trzeba coś wymieniać na "dzień dobry", np gumkę, baterię? Quote Link to post Share on other sites
wiciu_AK Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Pozwolę sobie podpiąć się do tematu. Planuję zakup CM.048S. Powiedzcie mi proszę jak ten sprzęt sprawuje się w wersji seryjnej, stockowej? Trzeba coś wymieniać na "dzień dobry", np gumkę, baterię? Opcja szukaj, to było wałkowane w wielu tematach. Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted February 19, 2011 Author Report Share Posted February 19, 2011 Po zaciagniecu jezyka u paru osob spotkalem sie z opiniami nt. Cymy: Pancerne GB, dobre wykonanie, pod tuning (tak M130) doskonale. Boy: 2 letni Boy, full stock, tyrany mniej-wiecej co tydzien, zero awarii a "mieli rowno kosiareczka moja". I nadal nie wiem ktora byla by lepsza, najwiekszym problemem dla mnie jest kolba (skladana dolna), boje sie ze moze sie uszkodzic (zle doswiadczenia po SIGu). Ktora bedzie bardziej "pancerna"? W stocku planuje wymiane gumy, nie wiem jeszcze na jaka, sprawdzi sie w miedzy czasie, potem precka (Pewnie SYSTEMA, albo chinska loteria - Madbull). Batka pierw stock, pozniej 9,6v (nie LiPo). Pozdrawiam, G^. P.S. Prosze nie proponowac mi np. Cymy 048M bo "ma stala kolbe wiec jej nie rozwalisz" czy Boy ze stala, pytam sie konkretnie o wykonanie wersji AKMS. Quote Link to post Share on other sites
guzio29 Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Dobra, odgrzeję tego kotleta i odpowiem. AKMs od CYMY jest pancerny. Mi wytrzymuje na żelku 11.1 więc o silnik, etc nie musisz się martwić. Co do baterii stockowej to sugerował bym wymienić na początku bo żółte baterie z zółtkolandii to zło - śmieć, syf, etc. ale czasem trafiają się egzemplarze magiczne. Co do kolby to ma tendencję do drobnych luzów (podobno to samo jest w ostrej). Ja bym proponował dokręcić od razu wszystkie śrubki. Co do Boya, to mój kolega porównywał jego Boya z moją Cymką i powiedział, że CYMKA lepsza pod względem zewnętrznym i jednak GB też (jego subiektywna opinia). Moim zdaniem kupuj Cymę, dlatego że jest troszkę droższa, ale pewniejsza - ak z CYMY na dzień dzisiejszy moim skromnym zdaniem stoją ponad Boyem ;) Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 Nie wymieniaj bateri na początku, rok biegam z seryjną i trzyma cały dzień :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts