kirs Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 witam, mój dramat trwa jakieś 3 miesiące, w SLR105-A1 pękła mi kolba (właściwie takie "coś" między kolbą a body), opisywałem to już na innym temacie. Po spawaniu nie mieścił się GB, zresztą po męczarni dopasowywania i tak wszystko popękało i sumarycznie było jeszcze gorzej. I TU PYTANIE: mogę kupić SLR105-A1 Steel&wood Para: SLR105 S&W para podle wszelkich opisów jest stalowe (czyli można w razie problemów normalnie spawać?) Bebechy z poprzedniego SLR-a mogą być jako zapasowe i będą pasować? magazynki (też z CA low-cap) rozumie że bez problemu będą pasować/podawać kulki? albo cyme CM.040 ( lub CM.040C , prawie identyczne) czy tam GB czy jego części (koła zębate, tłok itd) będę mógł wymieniać? czy magazynki (dalej o tych samych mowa, low-cap z CA) będą podawać kulki? Czyli, brać cymkę czy odchorować te 500 zł więcej i brać SLR-a PARA ? się rozpisałem, wybaczcie pozdrawiam Kirs Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Nowe cymki są wykonane bosko, powinieneś być zadowolony. Możesz wrzucić fotki uszkodzeń? Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Nie lepiej kupić body do slra? Czy poszło coś jeszcze? Quote Link to post Share on other sites
kirs Posted January 10, 2011 Author Report Share Posted January 10, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/108121-slr105-a1/ fotki i temat, po spawaniu wygląda jeszcze gorzej, spawacz musiał zrobić "nadlewy" czyli takie grube spawalnicze blizny, wiec kolba też już przeszła przez oranie i pilnikowanie, sumarycznie płakałem, tyle lat razem i zdechła:( zresztą kałach faktycznie wygląda jakby był przywieziony z Czeczenii. Pytanie czy do cymki wepcham te bebechy (SLR-a dostał upgrade do ~410 fps ma preckę i piękny zasięg) no i co z 6cioma magazynkami:/ Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Powinny pasować. Quote Link to post Share on other sites
kirs Posted January 10, 2011 Author Report Share Posted January 10, 2011 no właśnie powinny... czy ktoś miał / ma AK cymke i stosował magi CA? pozdrawiam kirs Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Lowcapy CA pasują i podają dobrze w mojej AKS-74U od Cymy. Quote Link to post Share on other sites
kirs Posted January 11, 2011 Author Report Share Posted January 11, 2011 czyli do normalnego 74 powinny tez pasować, a co z częściami GB? oby dwa GB to chyba v. 3? wiec części powinny pasować bez problemu? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 czyli do normalnego 74 powinny tez pasować, a co z częściami GB? oby dwa GB to chyba v. 3? wiec części powinny pasować bez problemu? Możliwe, że dysze będą niekompatybilne (chodzi o ich długość). Quote Link to post Share on other sites
kirs Posted January 12, 2011 Author Report Share Posted January 12, 2011 (edited) więc magi pasują, części raczej nie:( co z osiągami? cyma.040c +precka dorówna slr-owi 105 a1 + precka ( slr 410 fps, cymka ma ponoć 430 fps) pozdrawiam kirs Edited January 12, 2011 by kirs Quote Link to post Share on other sites
kirs Posted January 15, 2011 Author Report Share Posted January 15, 2011 ponad 150 odsłon i cisza, do zamkniecia? pozdrawiam Krzysztof "kirs" Kowala Quote Link to post Share on other sites
pmsniper Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 (edited) Spokojnie dorówna osiągami, tylko musiałbyś w niej jeszcze wymienić gumke hop up najlepiej na systeme i będzie spoko, a co do części to ew niekompatybilna może być dysza ale to nie jest na 100% pewne, reszta bedzie pasować. Edited January 16, 2011 by Mulan Quote Link to post Share on other sites
kirs Posted January 17, 2011 Author Report Share Posted January 17, 2011 (edited) dziękuje Panowie za odpowiedzi i poświęcony czas! pozdrawiam! Krzysztof "Kirs" Kowala // a wiec padło na cymę:) jeszcze raz pozdro! Edited January 17, 2011 by kirs Quote Link to post Share on other sites
Przypadek Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 A co do dyszy to poprostu wymień na własciwa i możesz smiało montować ten gb z SLRa do cymy. Koszt dyszy jest nieznaczny a bedziesz miał wszystko tak jak chciałes. Quote Link to post Share on other sites
kirs Posted January 20, 2011 Author Report Share Posted January 20, 2011 no to elegancko! niebawem będę jechał do Krakowa po giwera, opisze n forum moje przygody z przekładaniem części, tak dla potomnych pozdrawiam! Kirs Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 ja tego akurat jakoś nie widziałem (ten temat w pękniętym mocowaniu kolby), ale u mnie w cm.036 też to pękło a nawet lepiej. Na 2 kawałki, czyli dolna płytka, blok przez który kable przechodzą i górna płytka. Pokazałem to mojemu ojcu i spytałem sie czy nie ma jakiś kumpli z roboty którzy mają frezarke (mój stary pracował jako belfer na metalurgii w technikum). Ja to posklejałem kropelką i dałem mu to ostrożnie a on to koledze zaniósł. Męczył się chłop chyba 5godzin ale mi zrobił stalowe ze stopu 50. Teraz prędzej mi kolba sie połamie albo body niż to mocowanie. Oczywiście potem musiałem jeszcze pilnikiem pare godzin się pomęczyć żeby dopasować ale jest prawie jak ulał. wiesz gdzie jest jakaś tokarnia w twoim mieście? idź tam i niech ci nową zrobią. Jak by się pytali do cego to to powiesz że do modelu RC jakiegoś Quote Link to post Share on other sites
zubol Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 (edited) Co do magazynków to mam slr105 s&w i używam cymowych midcapów , mają dosyć spore luzy , bo gniazdo slr jest trochę większe . Możliwe że trzeba będzie trochę je spiłować żeby magi ca weszły do cymy . Ja Ci osobiście polecam SLR , jest praktycznie niezniszczalny , wsadzasz od razu m110 i nową gumę i masz zasięg jak cyma a celność dużo lepszą na stockowej lufie , stal jest gruba i ciężka ( sam korpus waży ponad kilogram ) nic nie ma prawa się ułamać czy wykruszyć . Jeśli Ci szkoda kasy na nowe CA to zawsze można kupić na allegro , ja mojego kupiłem nówkę , tylko leżał w szafie ( nawet nie było najdrobniejszego śladu po selektorze ognia ) z baterią i innymi gratisami za 700zł . Co do ak cymy to mój kumpel ma takie coś . Wszystko rozklekotane , szczerbinka odleciała po 2 miesiącach , raz przypadkowo uderzył swoją składaną kolbą w drzewo i ona się po prostu oderwała od korpusu i nie dało rady tego już naprawić . Nawet rączka przeładowania się złamała. Jego replika ma z 1.5roku i wygląda jak złom. Edited February 1, 2011 by zubol Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts