kacper99 Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Mam pytanie czym się różni GB wersja 2 (długi) od standartowych GB? Proszę jeśli ktoś wie coś na temat GB wersja 2 (długi) co kolwiek to niech napisze: -czy jest dobry -czy warto go wymieniać i inne przydatne info na temat tego GB. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 wersja długa od nie długiej różni się długością... Czy jest dobry? Ale do czego? Pasuje do niektórych, nielicznych replik. Jeśli replika jest na v2 to nie wsadzisz v2long (zazwyczaj). Czy warto go wymienić na co? Link to post Share on other sites
kacper99 Posted January 11, 2011 Author Report Share Posted January 11, 2011 tzn. ja nie mam zamiaru wymieniać GB tylko pytam się bo nie wiem czym się różni a GB v2 (long) jest już zamontowany w SR-25 który chcę kupić i chciałem się dowiedzieć czy ten GB jest dobry czy kawałek chińskiego szajsu. A jeśli jest niedobry to na jaki najlepiej wymienić. Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Przy dłuższym GB możesz wyciągnąć więcej fpsów niż na zwykłym z tą samą konfiguracją wew. Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 (edited) tzn. ja nie mam zamiaru wymieniać GB tylko pytam się bo nie wiem czym się różni a GB v2 (long) jest już zamontowany w SR-25 który chcę kupić i chciałem się dowiedzieć czy ten GB jest dobry czy kawałek chińskiego szajsu. A jeśli jest niedobry to na jaki najlepiej wymienić. Sobie poszukaj na forum! Jest masa takich tematów i pewnie jeden konkretny, zapoznaj się z regulaminem. dobry_mudzyn_z_afryka MILCZ bo osioł jesteś i niepotrzebnie zabierasz głos, co czytam Twój post to większa bzdura. Edited January 11, 2011 by Marcinek83 Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 "może" nie znaczy "musi", w longu masz więcej miejsca w cylindrze więc więcej powietrza jest sprężane. Zakładając, że wszystkie cześći z krótkiego GB wsadzimy do longa (te co sie da) to powinniśmy mieć kilka fps więcej. Link to post Share on other sites
Bojeq Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Mudzyn proszę Cię... nagle nie staniesz się "miszczem serwisu" a bardzo tego chcesz pisząc we wszelkich tematach... Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Bojeq: wcale mi na tym nie zależy, nie jestem takim serwisantem jak np AnR, który regularnie dostaje repliki do serwisu, nie robię tego "zawodowo", raczej pomagam kumplom z mojego i innego zaprzyjaźnionego teamu. Piszę w wielu tematach bo lubię rozmawiać o asg i dowiadywać się nowych rzeczy a to forum mi to umożliwia, dlatego biorę w nim czynny udział. Wiem, że może to wyglądać tak jak napisałeś ale nie jest to moim celem. Link to post Share on other sites
seger Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Ale warto zamilknąć niż pieprzyc głupoty. Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 "może" nie znaczy "musi", w longu masz więcej miejsca w cylindrze więc więcej powietrza jest sprężane. Zakładając, że wszystkie cześći z krótkiego GB wsadzimy do longa (te co sie da) to powinniśmy mieć kilka fps więcej. To co się da? A co się da wsadzić, oświeć nas proszę. Link to post Share on other sites
xel20 Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 nie pamiętam jaki słynny człowieczek to powiedział ale to zdanie pasuje tu teraz idealnie ;) lepiej milczeć i wydać się głupim niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 (edited) Np głowicę tłoka i cylindra, dyszę (nie każda będzie szczelna), zębatka silnikowa, zębatka środkowa, zespół styków, silnik, antyrewersal @Dexter, takie detale jak sprężynki czy śróbki to chyba można pominąć bo to chyba oczywiste ;) W takim razie jeśli długośc kabli starczy to je też można wymienić :P Edited January 12, 2011 by dobry_mudzyn_z_afryka Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 A nawet sprężynkę AR, sprężynkę przerywacza i śrubki... Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 W przypadku PJ tak, w przypadku np. CA, nie. Nie rozumiem to z szczelnością dyszy, skoro wymieniamy głowice cylindra, to układ dysza dysza głowicy jest niezmiennie szczelny. Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 (edited) No tak ale zależy z czego bierzemy tą dyszę, od tego jaką ma długość zależy czy będzie się uszczelniać na gumce czy nie. Jak będzie za krótka to stracimy trochę fpsów, oczywiście można podszlifować "czoło" popychacza ale nie o to chodzi. W każdym razie nie ważne bo schodzimy z tematu. Edited January 12, 2011 by dobry_mudzyn_z_afryka Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Ale to już nie zależy od GB. Przykładowo rożne gumki różnie współpracują z różnymi dyszami. Nie oznacza to jednak że dysza x czy dysza y jest zła. Link to post Share on other sites
Recommended Posts