Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem cm040 precka kmhead ....

Recommended Posts

Siema.Zakupiłem sobie replikę cm040 i po zamontowaniu do niej precki kmhead i gumki systemy nie odczułem prawie żadnej różnicy między precką a stockiem co się dzieje precka kosztowała mnie prawie 300 zł to myślałem że będą widoczne różnice :angry: .Powiedzcie w czym może być problem strzelam z kulek 0,28g G&G replikę rozbierałem i wszystko jest poprawnie założone no ja się już :bialaflaga:

Dodam jeszcze że porównywałem mojego kalaha z cymką 40 mojego kolegi która jest w stocku i strzelał na takim samym poziomie... A no i kulka leci dość wolno :icon_cry:

Wskazany dostęp do chrono .

Pomiary stara/nowa lufa.Zmieniałeś dystanser ? może potrzebny większy,twardszy .

No i teflon. Podklej delikatnie klocek dociskowy komory HU tak max do 1 mm u mnie daje to +20 fps.

Zachowałeś kolejność składania?

Pamiętaj że jest zima i to rożnie bywa z tym zasięgiem, celnością. Ale jak grasz na 0.28 to sznureczek powinien lecieć bez większych problemów na tej gumce [ale z duża wilgotnością powietrza po jakimś czasie przebywania w terenie nawet ona przegrywa ].

A może pora już oring wymienić i dać nowy smar. Trzeba niestety pobawić się w testera.

To nie moja 1 gumka ale 1 raz mam taki problem.Dystansera nie zmieniałem spróbuje wsadzić kawałek wkładu od długopisu teflon też zrobię . jak podkleić ten klocek dociskowy :zastanawia: .

OK będę miał jutro chrono to potestuję różne warianty :biggrin:

A pytanie jeszcze czy mogę testować na kulkach 0,20g P&J czy coś może się stać coś z lufą ??

P&j wbrew swojej opinii nie zacinają się w lufach precyzyjnych, w ogólnie nie wiem kto na taki pomysł wpadł. Może kiedyś było co innego, ale ja również nie mam żadnych problemów na lufach z madbula, promyka, systemie, czy innych ,,wynalazkach,,. Oczywiście to jest tylko kwestia zacięć/cyber przestrzennych zniekształceń lufy, które niby te kulki mogą powodować ;]

Dzisiaj zrobiłem testy na chrono i pokazywało mi 130m/s w takim razie dlaczego kulka leci wolniej niż na testowanym cm040 kolegi który na chrono miał takie same wyniki :zastanawia:

Nie widzę innej możliwości, jak takiej, że strzelałeś na 0.28g a kumpel np na 0.2g.

Bo jak strzelaliście na tych samych kulkach, to kurde nie wiem. Ktoś sobie robi jaja z fizyki.

Używałeś kiedyś chrono?

Zmiana gramatury nie zmienia nic w pomiarze prędkości, jest podana prędkość przedmiotu pomiędzy bramkami chronografu, obojętnie ile on nie waży. Ustawienie masy powoduje tylko jedną zmianę - zmienia się obliczona przez chrono energia tegoż przedmiotu.