lipek12 Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Siema.Zakupiłem sobie replikę cm040 i po zamontowaniu do niej precki kmhead i gumki systemy nie odczułem prawie żadnej różnicy między precką a stockiem co się dzieje precka kosztowała mnie prawie 300 zł to myślałem że będą widoczne różnice :angry: .Powiedzcie w czym może być problem strzelam z kulek 0,28g G&G replikę rozbierałem i wszystko jest poprawnie założone no ja się już :bialaflaga: Dodam jeszcze że porównywałem mojego kalaha z cymką 40 mojego kolegi która jest w stocku i strzelał na takim samym poziomie... A no i kulka leci dość wolno :icon_cry: Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Kulka 0.28 to leci wolniej niż 0.2, wiadomo :p Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted January 21, 2011 Author Report Share Posted January 21, 2011 To to wiem tylko strzelałem zawsze z 0,28g G&g nawet z m4 sRC 400 fps i leciało szybciej niż na cm040 :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted January 22, 2011 Author Report Share Posted January 22, 2011 To zna ktoś odpowiedź na to pytanie :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Fantek93 Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 Mierzyłeś na chrono czy to szybciej było "na oko"? Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted January 23, 2011 Author Report Share Posted January 23, 2011 No na oko chrono nie mam ma mój kolega ale teraz jest nie osiągalny ;/ Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Może coś źle złożyłeś, gdzieś Ci powietrze spierdziela, podwinął się kołnierz od gumki HU, lufa jest wciśnięta za mocno/ za słabo... Kombinuj :) Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted January 23, 2011 Author Report Share Posted January 23, 2011 Dzisiaj byłem na strzelance było około 0 stopni na dworze kulki latały już troche lepiej ale nadal niektóre kulki leciały troche inaczej niż poprzednie ... :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted January 23, 2011 Author Report Share Posted January 23, 2011 Zobaczcie filmik czy to nieszczelność między komorą a GB czy to od drgań powstałych przy strzale ?? :zastanawia: http://www.youtube.com/watch?v=D92daOGtCmE Sry za jakość :p Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 To nie jest wyznacznik. Pewnie źle założyłeś gumkę. Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted January 23, 2011 Author Report Share Posted January 23, 2011 :zastanawia: no sprawdzałem gumka siedzi dobrze ale zamontuje ją jeszcze raz :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Albo po prostu przestrzelaj ją trochę. Czasem gumka musi się "dotrzeć". Możliwe też że nieco smaru/ olejku sylikonowego dostało się na kołnierz. Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted January 23, 2011 Author Report Share Posted January 23, 2011 Gumka nie ma smaru :p u myłem ją wodą i mydełkiem i porządnie wysuszyłem :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Wskazany dostęp do chrono . Pomiary stara/nowa lufa.Zmieniałeś dystanser ? może potrzebny większy,twardszy . No i teflon. Podklej delikatnie klocek dociskowy komory HU tak max do 1 mm u mnie daje to +20 fps. Zachowałeś kolejność składania? Pamiętaj że jest zima i to rożnie bywa z tym zasięgiem, celnością. Ale jak grasz na 0.28 to sznureczek powinien lecieć bez większych problemów na tej gumce [ale z duża wilgotnością powietrza po jakimś czasie przebywania w terenie nawet ona przegrywa ]. A może pora już oring wymienić i dać nowy smar. Trzeba niestety pobawić się w testera. Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted January 25, 2011 Author Report Share Posted January 25, 2011 To nie moja 1 gumka ale 1 raz mam taki problem.Dystansera nie zmieniałem spróbuje wsadzić kawałek wkładu od długopisu teflon też zrobię . jak podkleić ten klocek dociskowy :zastanawia: . OK będę miał jutro chrono to potestuję różne warianty :biggrin: A pytanie jeszcze czy mogę testować na kulkach 0,20g P&J czy coś może się stać coś z lufą ?? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Jak wystrzelasz parę kulek do testów, to ni się nie stanie. Ja mam lufę 6.03 i od zawsze używam tych kulek (o dziwo latają najlepiej), do tej pory żadnej zacinki itd. Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 P&j wbrew swojej opinii nie zacinają się w lufach precyzyjnych, w ogólnie nie wiem kto na taki pomysł wpadł. Może kiedyś było co innego, ale ja również nie mam żadnych problemów na lufach z madbula, promyka, systemie, czy innych ,,wynalazkach,,. Oczywiście to jest tylko kwestia zacięć/cyber przestrzennych zniekształceń lufy, które niby te kulki mogą powodować ;] Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted January 26, 2011 Author Report Share Posted January 26, 2011 Dzisiaj zrobiłem testy na chrono i pokazywało mi 130m/s w takim razie dlaczego kulka leci wolniej niż na testowanym cm040 kolegi który na chrono miał takie same wyniki :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Może Ci się zdaje, że leci wolniej. Sprawdzałeś jak z celnością i skupieniem? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Dzisiaj zrobiłem testy na chrono i pokazywało mi 130m/s w takim razie dlaczego kulka leci wolniej niż na testowanym cm040 kolegi który na chrono miał takie same wyniki :zastanawia: Nie widzę innej możliwości, jak takiej, że strzelałeś na 0.28g a kumpel np na 0.2g. Bo jak strzelaliście na tych samych kulkach, to kurde nie wiem. Ktoś sobie robi jaja z fizyki. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Nie żadne jaja z fizyki, tylko użyli różnych kulek, albo chrono ustawiony na inną mase kulek. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Używałeś kiedyś chrono? Zmiana gramatury nie zmienia nic w pomiarze prędkości, jest podana prędkość przedmiotu pomiędzy bramkami chronografu, obojętnie ile on nie waży. Ustawienie masy powoduje tylko jedną zmianę - zmienia się obliczona przez chrono energia tegoż przedmiotu. Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted January 28, 2011 Author Report Share Posted January 28, 2011 Jutro w dzień przestrzelam może to wina dystansera dorobię z wkładu od długopisu :) Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted January 29, 2011 Author Report Share Posted January 29, 2011 Ok problem zażegnany okazało się że się gumka podwinęła. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts