pupcuch Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Jak sądzicie , czy ta cymka ( 045 ) da sobie radę na baterii lipo 11.1V ? Repliczka jest stockowa Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Ja nie radzę wkładać lipola do stockowej repliki. Ja kiedyś włożyłem i zębatka silnikowa pozbyła się kilku ząbków oraz spiłowało mi tłok. Aczkolwiek możesz spróbować, bo ta nowa seria cymy jest całkiem wytrzymała :) Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Bez obaw możesz wsadzać do tej cymy lipo. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Zapytam jakie chcesz lipo kupić ? dedykowane do AEG czy modelarskie? Na lipku 11,1V od 20 C możesz mieć problem z podawaniem kulasów na hi-capie (większość midów /low podaje). A zębatki tłokowe przeważnie maja grubszy sworzeń w tych modelach i opóźniacza nie założysz : albo wymiana całej zębatki albo wymiana sworznia na cieńszy ale są b.ciasno spasowane i już ze 2 wybijaki załatwiłem albo tylko magi mid/low Jeżeli nie masz zamiaru montować na replice dodatkowych ładownic ect. i w gre wchodzi tylko zakup lipo stick to spokojnie wydala "rof oraz ilość wystrzelonej ammo na 1 ładowaniu" to np. taki pakiet jednak cena jak na takie COŚ jest trochę spora. A jeżeli będziesz montował ładownice na np. kolbę to kupuj potwora modelarskiego typu 7,4V 3-5 Ah i minimum 30C dla stocka i sprężyn do 120 nawet to chyba obecnie najbardziej optymalne rozwiązanie jeśli chodzi o rof i żywotność części . Kryteria co do pracy repliki pozostawiam tobie. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Zapytam jakie chcesz lipo kupić ? dedykowane do AEG czy modelarskie? Na lipku 11,1V od 20 C możesz mieć problem z podawaniem kulasów na hi-capie (większość midów /low podaje). A zębatki tłokowe przeważnie maja grubszy sworzeń w tych modelach i opóźniacza nie założysz : albo wymiana całej zębatki albo wymiana sworznia na cieńszy ale są b.ciasno spasowane i już ze 2 wybijaki załatwiłem albo tylko magi mid/low Jeżeli nie masz zamiaru montować na replice dodatkowych ładownic ect. i w gre wchodzi tylko zakup lipo stick to spokojnie wydala "rof oraz ilość wystrzelonej ammo na 1 ładowaniu" to np. taki pakiet jednak cena jak na takie COŚ jest trochę spora. A jeżeli będziesz montował ładownice na np. kolbę to kupuj potwora modelarskiego typu 7,4V 3-5 Ah i minimum 30C dla stocka i sprężyn do 120 nawet to chyba obecnie najbardziej optymalne rozwiązanie jeśli chodzi o rof i żywotność części . Kryteria co do pracy repliki pozostawiam tobie. Bzdura pogania bzdurę. Ów sworzeń nie wyjdzie po waleniu młotem przez "wybijak" bo sklepiesz go i tyle z tego będzie, jest na to inny, prostszy sposób o którym nie powiem z przyczyn $. Tego zabiegu nie trzeba robić i nie trzeba montować opóźniacza. Wystarczy zamontować aku. li-pol 11,1V 1,2 1,5Ah 12-15C Problem przy mocniejszych aku. jest taki że prędkość obrotowa zębatki orbitalnej może być przyczyną wyrwania pierwszych zębów tłoka. Zniszczenie zębatki silnikowej, świadczy o tym że Chińskie repliki są wybrakowane i takie będą, bo jak to jest że lud chce, lud ma. Jesteśmy zbyt biednym narodem by kupować tandetne chińskie repliki, ale to tylko moja mała konkluzja. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Marcinek może i dłużej jesteś na forum i z większą ilością problemów się spotkałeś niż ja, ale nie mam zamiaru wchodzić w niepotrzebne dyskusje i nie będę punktował również twojej wypowiedzi a jest co. Moja wypowiedź oparta jest na moim doświadczeniu i akurat odnośnie tej repliki każda opcja była przerabiana z pozytywnym skutkiem. I uwierz mi te sworznie wychodzą .A lipo 15C również podałem w jednej z opcji. Masz pieniądz to montujesz odpowiednie części nie masz to dziadujesz. To użytkownik ma wybrać jedna z opcji .I wiedzieć jakim wymaganiom ma sprostać jego replika. Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Lipo 12-15C? Czy przypadkiem gdyby użytkownik planował tuning (co jest w dzisiejszych czasach niemal nie do ominięcia) to replika nie zacznie się "krztusić"? Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 zależy przy jakiej pojemności, bo jak ma np 2000mAh to przy 15C ma 30A a to powinno wystarczyć przy normalnym tuningu Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 ale taki li-polek jest gówno wart na prawdę i będzie sie dusił w używaniu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts