Anaruk Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Witam ! Patrząc wczoraj na produkty WCG shop znalazłem fajnego gaziaka . M4a1 King Arms GBB. Cenka w sumie nie jest wysoka ,bo tylko 255$ . Jeżeli dolar stoi teraz 2.85 to wychodzi nam ,że za replikę trzeba zapłacić 726.75zł za orginalnego gaziaka. Ewentualnie dodatkowe koszty to nie problem :D Wracając do tematu. Mam kilka pytań co do niego. Po pierwsze - jest ktoś właścicielem takiej repliki ? Jak wytrzymują części ? Wady? Zalety ? Byłbym wdzięczny jakbyście pisali o nim recenzje. Z góry dzięki Anaruk Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Po 1sze kurs $ to nie 2,85 tylko 2,95 (patrzyłeś na kurs średni). Dodatkowe koszty licz min 55-60$ na start + do tego 23% podatku VAT, i już masz cenę ~1130zł, więcej niż na Gunfire... Quote Link to post Share on other sites
Anaruk Posted January 24, 2011 Author Report Share Posted January 24, 2011 no okej ,lecz jak by to powiedzieć mam znajomych mieszkających w Chinach . To nie żart. Rok temu przyjechali zwiedzać Kraków a wcześniej poznaliśmy się poprzez Facebook. Gdy oni przyjechali spotkaliśmy się i zacząłem im opowiadać "ciekawostki" o Krk. Więc nie trzeba płacić za cło i vat. W sumie taka przesyłka może kosztować około 50$ więc 150zł na oko. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Co mają znajomi w chinach do kupna repliki? Liczysz na to, że w bagażu Ci przywiozą? Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Jak poszukasz to i w PL go znajdziesz, nie obarczaj "znajomych" zakupami replik w ChRL bo mogą beknąć za to bardziej niż Ci się wydaje. Quote Link to post Share on other sites
bender Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Już jest temat o tej emce. Quote Link to post Share on other sites
Vaust Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Jestem posiadaczem od niedawna owej M4 GBB KA Nie długo musiałem czekać by coś się posypało Sprzęt prawidłowo działał ok 1,5 godz Padła dość dziwna część bo raczej w tak krótkim czasie jest to nie możliwe by mogła ulec uszkodzeniu przez normalne użytkowanie Mianowicie Część tłoka wpychająca kulki z maga do komory Jedna strona uległa lekkiemu starciu co spowodowało że tylko jedną kulkę usadowioną w magu po przeciwnej stronie może wepchnąć do komory bo na drugą niestety brakuje materiału roboczego Jak dla mnie sprawa śmieszna Rozumiem gdyby stało się to z gnatem za 500 zł czy z jakiejś drugorzędnej Chińskiej klasy szpejem Ale ten bubel wyprodukował sam KING ARMS a sprzedał mi go sklep GUNFIREE który krzyknął sobie za niego 1300 zł A gdy odesłałem go z reklamacją dostałem odpowiedź że to z winy użytkownika Nie polecam Jeśli ma ktoś jakąś ciekawą propozycję jak to naprawić bez konieczności wymiany całego tłoka to proszę niech napisze Druga sprawa przechlapana odnosi się do części dedykowanych lub zamiennych do tego modelu praktycznie nie ma nigdzie Bynajmniej ja się nie natknąłem Może bardziej ambitny szukacz znajdzie Mi niestety się to nie udało Nie mówiąc już o sprawie tak podstawowej jak np Magi do owej repliki Na 1 stronie i to jeszcze zagranicznej znalazłem odpowiednik w dodatku za taką cenę że chyba kogoś tu zdrowo poroniło Totalny dramat Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 A za nim kolega kupił, to o tych wszystkich mankamentach (części zamienne, magazynki) pomyślał? No to do kogo możesz mieć pretensje? Wklej zdjęcia tej części co uległa zniszczeniu, może ktoś na jakiś pomysł wpadnie? Quote Link to post Share on other sites
Vaust Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Jeśli chodzi o części zamienne o ich braku na rynku dowiedziałem się dopiero po mojej awarii gdy szukałem rozwiązania na mój problem Nigdzie w cześniej nie było wzmianki gdziekolwiek o tym że zdobycie części zamiennych graniczy z cudem To też uśpiło moją czujność i niestety dałem się wykorzystać ludzią którzy biją na takich "jeleniach" swoje kokosy Quote Link to post Share on other sites
Ikegami Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Części zamienne są dostępne na rynku, dysza której potrzebujesz jest dostępna tu: http://kingarms-uk.com/shop/en/upgrade-parts-aeg/50123-king-arms-high-power-loading-nozzle-set-for-m4-gas-blowback-ka-gbbp-03-for-airsoft.html http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=searchItem&item=KA-GBBP-03&search=searchItem&rs=king%20arms&catid=&cat= Części i magazynki są kompatybilne ze standardem WA. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Jeśli ma ktoś jakąś ciekawą propozycję jak to naprawić bez konieczności wymiany całego tłoka to proszę niech napisze Wysyłasz replikę wraz ze stosownym pismem w sprawie REKLAMACJI. Zacytuj dużo artykułów z ustawy z 17 lipca 2002, zaznacz, czy oczekujesz naprawy czy może wymiany na nową sztukę. Nie daj się robić w wała sklepowi! Quote Link to post Share on other sites
krzyfu Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Jeśli chodzi o części zamienne o ich braku na rynku dowiedziałem się dopiero po mojej awarii gdy szukałem rozwiązania na mój problem Nigdzie w cześniej nie było wzmianki gdziekolwiek o tym że zdobycie części zamiennych graniczy z cudem To też uśpiło moją czujność i niestety dałem się wykorzystać ludzią którzy biją na takich "jeleniach" swoje kokosy Przecież King Arms robi w standardzie WA! Szukaj części na EBAY, jest ich pełno. Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted November 20, 2016 Report Share Posted November 20, 2016 Witam Czy ktoś orientuje się jakich innych firm magazynki bez problemu pasują do M4 King Arms? w sieci jest trochę mętlik, czytałem o pasujących częściach WE, ale magazynek jest zupełnie inny, ktoś pisał, że pasują G&P i niby też mają ten bolec z boku... Ktoś może coś polecić, bo King Arms wszędzie wyprzedane jak patrzę.. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 Do king arms pasuje wszystko w systemie WA, czyli GHK (po małej przeróbce), WA, G&P. Zapamiętaj. Między WE a WA nie ma praktycznie wymiennych części. Jedynie rzeczy typu sprężyna powrotna, czy bufer. Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 Czyli moja wina, że wziąłem WE za WA.. Z tego co widzę, to King Arms wprowadził teraz zupełnie nową wersję swojego magazynka, będzie trzeba się szarpnąć na przesyłkę z Chin... Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 Daj linka do repliki bo King arms robi gaziaki ale też ma gaziaka w swoim korpusie z kitem ghk. Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 Nie mam pojęcia co to, bo kupiłem używane, ale przy porównaniu zdjęć wychodzi, że to to: (mag ma taki sam srebrny trzpień wystający po boku http://www.kingarms.com/productpage.asp?prodid=2069 Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 Czyli system WA. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts