Plutonowy Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Witam Najprawdopodobniej będę sprowadzał dla siebie kilka gratów z http://shop.ehobbyasia.com/ na początku lutego dlatego jeżeli ktoś chciałby się podłączyć to zapraszam. Sklep ma bardzo fajną ofertę i niezłe obniżki, a kurs dolara trzyma się stabilnie na dosyć niskim poziomie także zachęcam do rozejrzenia się po stronce sklepu każdy znajdzie coś dla siebie. Kwestie techniczne: Zamówienie będę robił w pierwszym tygodniu lutego dlatego na listy przedmiotów od Was czekam do 30 stycznia włącznie(wysyłacie na maila). Wieczorem rozsyłam wstępną wycenę(przedmioty+paczka+kilka złotych rezerwy dla celników) wraz z moim numerem konta. Pieniążki przelewacie w poniedziałek i wysyłacie mi mailem potwierdzenie przelewu jak najszybciej dacie rade. Przyspieszy to całe zamówienie bo będę mógł wyłożyć część pieniążków które jeszcze nie doszły z własnej kieszeni. Dalej robię przelew na paypala i w czwartek 3.02 płacę za zamówienie. Czekamy na paczkę... Dostaję papiery z UC rozsyłam info o dodatkowych kosztach jakie nałożyli celnicy i ile trzeba dopłacić. Znowu żeby było szybciej będę płacił z rezerwy jaką dostanę od Was, a resztę pokryję ze swoich oszczędności. Przy okazji tych dopłat doliczę koszty przesyłki w Polsce dla tych którzy nie będą mogli odebrać rzeczy osobiście. Przychodzi paczuszka. Wysyłam maila że mam rzeczy u siebie i albo wysyłam dalej albo kładę w bezpiecznym miejscu gdzie będą czekać na odbiór. Dodatkowe info: Listy rzeczy podsyłajcie na: maker223@gmail.com w tytule wiadomości "nick - ehobby - wmasg" W mailach umieszczajcie swój numer telefonu. Oczywiście wszyscy biorący udział w zamówieniu otrzymają też mój tel. Koszty dodatkowe: cło i vat zazwyczaj wynoszą 20-30% wartości zamówienia i takich dodatkowych kosztów się spodziewam Orientacyjne koszty wysyłki(im więcej rzeczy tym niższe będą koszty): Replika ok 90$ Paczka 10 magazynków 10-15$ Pamiętajcie, że zamówienie idzie z drugiej części świata i wiąże się z ryzykiem więc bierzecie w nim udział na własną odpowiedzialność. Link to post Share on other sites
Yuri Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 czy zamówienie sie odbyło ? Link to post Share on other sites
senkuPH Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 O ile się orientuję, oni wymagają wysyłki expres za 109 USD Dopisałbym się ja, mam tam upatrzoną replikę za kwotę 365 USD. Pisałem również, jak z obniżeniem kwoty na fakturze, mogą to zrobić max o 50% Jakby co : gg 895332 Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted March 22, 2011 Author Report Share Posted March 22, 2011 Zamówienie zmieniło nieco formę i jest już po sprawie także temat do usunięcia. Link to post Share on other sites
Yuri Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Sklepy -> Zagraniczne sklepy -> Zamówienia zbiorowe" do "Sklepy -> Zagraniczne sklepy -> Zamówienia zbiorowe -> Archiwum". Link to post Share on other sites
Recommended Posts