Magdziorekex Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Mam zamiar zakupić tą cymkę : http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028_c-42.html , mam zamiar tuningować okablowanie i gumkę hop-up, przy okazji jakiś kolimator dokupić. Co o tym sądzicie ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 sądzimy, że to świetny pomysł. Na czym bedzie polegał tuning kabli? Bo jeśli na zamianie na niskooporki, to daj go AnRowi, zrobi Ci to lepiej i taniej niż jakieś taiwanguny... Gumę kup systeme energy czarną. Koli według znania. ;) Quote Link to post Share on other sites
Magdziorekex Posted January 29, 2011 Author Report Share Posted January 29, 2011 Tak mam zamiar je zmienić na niskooporowe, podasz jakieś namiary na AnRowa ? PS dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Jest to użytkownik o nicku AnR. Poszukaj i napisz PW. Jest też drugie wyjście, ma on sklep http://chimeraasg.pl/ więc kontakt tu też na pewno znajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Tak sobie myślę czy nie lepiej zamiast kolimatora jest kupić lufę precyzyjną. CM.028 ze stockową lufą nie jest zbyt celne więc kolimator mniej Ci się przyda. Quote Link to post Share on other sites
Magdziorekex Posted January 29, 2011 Author Report Share Posted January 29, 2011 Niestety moje fundusze na to nie pozwalają... A koli znalazłem całkiem niezły i nie drogi :) Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 za ile znalazłeś tego koli że zamiast niego nie możesz se precki kupić? za 50zł? :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Dokładnie, jeśli masz nowe koli za 50zł to nawet nie bierz. Chyba, że jakaś używka to wtedy możesz brać. Quote Link to post Share on other sites
Magdziorekex Posted January 29, 2011 Author Report Share Posted January 29, 2011 Obecnie licytuje jeden koli Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Ja i tak bym na Twoim miejscu zrezygnował z koli i poszukał precki, nawet używanej. Z preclufy na pewno będziesz dużo bardziej zadowolony. Koli w tej cymie to tylko daje +2 do lansu, celowania Ci za bardzo nie ułatwi bo każda kulka leci w inną stronę. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 You-dash - chyba w Twojej w inną stronę leci. ;) Precka używana to najgorsze co można kupić, jeśli nie znasz osoby, która to sprzedaje. Najpewniej jet z nią coś nie tak. ;) Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Na szczęście nie mam tej cymy :P Kumpel ma i wiem, że nie jest to najcelniejsza replika. Chociaż co do używanych precek to faktycznie masz racje. Raz trafi Ci się prawie nówka a czasem ktoś wciśnie Ci zjechany 2 letni bubel. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Jak ktoś chce kupić używaną preckę, to lepiej żeby ją obejrzał na miejscu czy nie jest zajechana. Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 co z tego jak popatrzy..? chyba, że specjalnymi przyrządami mierniczymi :P ogółem jest ryzyko, nie sądzę, aby każdy podawał realny przebiej lufy w przypadku jej sprzedaży Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Ryzyko zawsze jest,jednak na twoim miejscu kupiłbym nową Quote Link to post Share on other sites
marekvip10 Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 czy cm.028 można założyć tłumik znaczy czy mają gwint na zwykle 14mm ?? Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Poszukaj na forum to jest jedna z najbardziej znanych replik,użyj szukajki i wpisz cm028 Quote Link to post Share on other sites
mirus Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Mają gwint lewoskrętny 14mm Jeśli już decydujesz się na ten rodzaj cymy to mogę podpowiedzieć co nieco na temat zmian. Zmiana precki, gumki, okablowanie i masz moją gwarancję że będzie cacy :) Co do kolimatora to nie rozumiem ludzi, którzy piszą, że to jest nie potrzebna rzecz. bzdura na maxa. Looknij sobie na http://tcelite.cba.pl jest tam opis modyfikacji cymki 048 sądzę, że zainteresuje Ciebie ten temat. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 (edited) Co do kolimatora to nie rozumiem ludzi, którzy piszą, że to jest nie potrzebna rzecz. bzdura na maxa. masz cm0.48 z precką, to może koli jest przydatny. On ma stocka 0.28 Kumpel ma i wiem, że nie jest to najcelniejsza replika. celowania Ci za bardzo nie ułatwi bo każda kulka leci w inną stronę. Więc po co koli? Edited January 30, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 też miałem cm031 (to samo co 028) i w stocku skupienie było dobre, na pewno nie było efektu "każdej kulki w inną stronę". Kolega ma cymkę w wersji S i jego jest także celna. Wiadomo, nie na 50 metrów, ale na 30 spokojnie ;) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Tylko, że na 30m to można z biodra... Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 można nawet tyłem. Ale gdy liczy się pierwszy strzał/seria... ;) Quote Link to post Share on other sites
mirus Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 On ma stocka 0.28 nie ma bo jeszcze nie kupił :P Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Sry, myślałem, że piszesz całego posta do markavip10. On wg profilu ma 0.28a Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Ehhh... Zapominacie o najważniejszym. Nawet w replice bez lufy precyzyjnej OGROMNE znaczenie mają używane kulki. Jak ktoś pcha kuleczki gunfire czy tańsze PJotki, to i na prometheusie nie ma celności lub są ścinki (gunfire przelatuja spokojnie przez lufę, ale lecą jak chcą, PJ się tną) Gdy używa się DOBRYCH KULEK i CZYŚCI LUFĘ (jak łatwo i przyjemnie o tym zapomnieć, prawda?), to nagle wszystko zaczyna dziwnie dobrze strzelać. Wiele osób kupuje lufy z dokładnością wykonania rzędu +/- 0.01mm i lepszą, a wszystkim leniwcom wygodniej zapomnieć, ile syfu może się w lufie zbierać. Koli moim zdaniem niemal na każdej replice ma sens, jeżeli naprawdę się z niego korzysta i przed strzelanką sprawdza jego regulację i ustawienie HU. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts