Esti Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Witam, Proszę o opinię na temat tej repliki: http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/rk-08_full_steel_boyi_p_j-1892.html Według mnie wygląda dość porządnie. Zastanawia mnie tylko jak długo będzie mi służyć. Słyszałem, że repliki od Boyi mają gorszy GB od Cymy, ale zależy mi na full metal/steel. Quote Link to post Share on other sites
pmsniper Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Mam taki karabin i słuzy mi od pażdziernika 2009, czesci wewnętrzne trzymaja sie spoko. Jedyna rzecz która mnie denerwuje to wyrobiona częsc od selektora ognia i przez to żeby włączyć tryb semi trzeba dawać niżej niz zwykle selektor. Quote Link to post Share on other sites
Esti Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 To chyba nie jest duży problem ;) A jak z pracą GB? Nie miałeś większych kłopotów? Quote Link to post Share on other sites
pmsniper Posted February 4, 2011 Report Share Posted February 4, 2011 Wiekszych kłopotów nie było, ale po włożeniu SP120 guardera do stockowego gearboxa rozpadła sie głowica cylindra i głowica tłoka. Quote Link to post Share on other sites
outsider47 Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 Jak ma się sprawa z podstawą muszki? Czy po ściągnięciu tłumika płomienia, da się ściągnąć ten większy gwint (24 chyba) , tak żeby był lewoskrętny 14mm - ciekawi mnie czy da się montować tłumiki płomienia z m4, albo przedłużki lufy. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 Jaki jest sens zakupu krótszego kałacha, jeżeli masz w planach jego wydłużenie? Nie lepiej celować w AK-74/M/S? Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 W moim można było odkręcić i przejść na 14mm. Jak zwykle trzeba było popracować, bo jakiś chińczyk zużył chyba siły z całej miski ryżu do zakręcenia przejściówki, ale dało radę. A co do samej repliki to śmigała naprawdę fajnie... prawdziwe gniotsa nie łamiotsa... można było siadać, opierać się, kopać, tarzać... i jedyne luzy to te na kolbie, gdzie zawsze coś tam lata... replika ciężka do zdarcia... Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 Jaki jest sens zakupu krótszego kałacha, jeżeli masz w planach jego wydłużenie? Nie lepiej celować w AK-74/M/S? Może komuś się po prostu taki wizualnie podoba z przedłużką/tłumikiem? Nie każdy patrzy tylko na stosunek długości repliki do długości lufy. Quote Link to post Share on other sites
Wojownik22 Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 (edited) Jaka jest różnica w zasięgu i celności RK08 i CM.040? Edited February 9, 2014 by Wojownik22 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Zależna od tego, podczas skłądania którego chinol miał więcej ryżu. Quote Link to post Share on other sites
Wojownik22 Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 A tak około? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 około między 0m a 5m na korzyść Cymy lub 0m a 5m na korzyść boyi. Quote Link to post Share on other sites
Wojownik22 Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 (edited) Dzięki,wie ktoś może jak wygląda rk 08s z tym tłumikiem http://www.taiwangun...repliki-ak74-cm i czy będzie pasował ? Gumka i dystanser systema energy duzo zmienią(jak dużo)? Edited February 9, 2014 by Wojownik22 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Wojownik, masz pw. Quote Link to post Share on other sites
grzech1991 Posted May 21, 2015 Report Share Posted May 21, 2015 http://gunfire.pl/product-pol-1152192692-Replika-karabinka-RK-08.html Warto wziąć w promocji, czy może lepiej RK-02 za 500zł? Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted May 22, 2015 Report Share Posted May 22, 2015 Opłaca się. Tylko w opisie jest ze niby cały ze stali... lufy zawsze miały z aluminium, chyba że jakąś nową serię dorwali. Zawsze jak się nie będzie zgadzało po sprawdzeniu to możesz reklamować że towar niezgodny z opisem. Ale warta replika tej kasy. Ja swojej robiłem rzeczy gdzie m4 by się złożyło od razu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts