kewinpol Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Witam, mam pytanie czy ta replika:http://allegro.pl/karabin-ak47-f-tactical-jg0513mg-aeg-i1437733975.html jest warta swojej ceny.Proszę o odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Niewiele o nim wiadomo, ale chyba trochę używany już był. Co kto lubi, ja bym 2 stówek za takiego zjechanego nie dał. :) Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 Też mi się wydaje ,że replika jest nieźle zjechana.Proszę o więcej opini na temat. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 A jednak jakiś głąb się skusił o.O Quote Link to post Share on other sites
Nellsonn Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Ja bym się zastanawiał czy za to 100 dać Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 No jakiś głąb kupił tą replike. Też mi się wydawało ,że 200 zł to za dużo. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Metalowa wersja tego jest najlepiej strzelającym znanym mi "chińczykiem". Z 360fps strzelało lepiej od najnowszych cymek itp. Więc, dopóki nie wiecie nic o replice, wstrzymajcie się z wyzywaniem od głąbów :D Jakbym potrzebował repliki i nie miał kasy - kupiłbym bez wahania. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Laokoon - myślę, że raczej wszystko rozbija się o to, że replika jest w stanie niewiadomym. :) Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Posiadam takową - ma stabilne 330 fps i naprawdę niezły zasięg (ale do CM048M się nie umywa). Kolba to niestety straszny mankament. Ale oprócz tego bez kolby jest idealna do CQB :-) Także zgadzam się z Laokoon. Lesio ma z kolei rację że jak nie znamy stanu to nie warto ryzykować. Ale nikt z nas chyba nie wie czy kupujący go nie znał. Poza tym sprawdźcie sobie ceny konwersji - 200 stówki nawet jak za AEG "na części" to nie tak wiele - a nie znamy zamiarów kupującego. Quote Link to post Share on other sites
Nellsonn Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Też miałem tą replikę bo kupiłem taniej na aukcjach gunfire i strzelała ok tylko trochę w lewo kulki skręcały. Po pól roku kiedy już ją sprzedałem koledze obluzował się selektor i cały czas opada na dół nie da się dokręcić i stopka od kolby odpada i szczerbinka lata ale za czasów kiedy ja go posiadałem byłem z niego bardzo zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Selektor - fakt, jeden z niewielu mankamentów i jedyny powód, dla którego replika poszła na serwis. Po powrocie selektor idealnie działa do dziś (replika ma 2,5 roku). Drugi mankament: przy na prawdę solidnym spotkaniu z ziemią nie wytrzymało ucho trzymające kolbę stałą. Nie mówię, że to replika idealna i tylko ją brać, tylko upominam osoby piszące negatywnie o kupującym bez znajomości repliki i bez znajomości całej sprawy. Laokoon PS obecnie w tym AK jest wymieniona lufa na promyka i gumka na coś tam, gearbox nigdy nie otwierany. Wynik: Strzela pięknie, kultura pracy na bardzo niezłym poziomie jak na chińczyka, nigdy innej awarii niż zacięcie kulki. Quote Link to post Share on other sites
Nellsonn Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Ja byłem bardzo pozytywnie zaskoczony bo moja nigdy się nie zacięła i nigdy pustymi nie strzelała. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Zacinki z winy syfiastych kulek tylko i wyłącznie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts