Bananus Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Witam Posiadam CM.028 C która ma bateryjke 8.4v 1100mah oraz sprężynę 110 m/s mam zamiar zakupić "Akumulator NiMH 4/5A2000MAH9.6V stick[FIREFOX]" i tu moje pytanie czy nie będzie problemu z przejściem z 8.4 na 9.6 Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Nie ma problemu. Karabin będzie Ci "chodził" tzn, strzelał trochę szybciej :) Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Kup aku innej firmy, znajdziesz na forum dlaczego. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 A ja bardzo polecam aku firmy firefox są dobrej jakości a jeśli chodzi o napięcie to zdecydowanie polecam 9.6v o wiele lepiej reklika działa. Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Od stockowych baterii, to chyba wszystko jest lepsze... Ale to nie zmienia faktu, że firefox to utopione pieniądze. Już lepiej mi jest podaruj, a nie wydawaj na głupoty, więcej pożytku będzie :P Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Czy na taiwangunie konczy sie swiat airsoftowy? Chcesz kupic lepsza baterie, wez wiecej mAh. Zaplacisz troche drozej a na dluzej starczy. 2: najlepsza informacja odnosnie FF z taiwana to to "Są bardziej wydajne od pakietów SANYO lub KAN." Smiech na sali mimo ze puste krzesła, sprawdz w sklepach modelarskich czy nie taniej Ci wyjdzie zrobienie na zamowienie jakies baterii albo kup pakiety i daj komu kto sie na tym zna do zlozenia. Pozdrawiam, G^. Quote Link to post Share on other sites
Mamlas Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 A mogą koledzy mi wyjaśnić co takeigo stało się z Firefoxami, że teraz to one są te BEE? Fakt, na jakiś czas odciąłem się od Airsoftu i od śledzenia całego rynku, nowości, i innych dupereli dotyczących Airsoftu i sprzętu, ale jeszcze pare miesięcy temu większość osób firefoxy oceniało bardzo dobrze, a nawet czasem były polecane(!). Więc? Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Po pierwsze, jest to odpad po bateriach wysokiej jakości ( np. druga czy trzecia selekcja KANa albo Intellecta), sami nie są producentem baterii, tylko walą nalepkę na niewiadomo jaki produkt jakiego pochodzenia. Ale najgorsze jest to, że nie wiadomo ile ona na magazynie leżała. Bateria niklowa nie może leżeć w stanie przechowywania długo, bo następuje samorozładowanie, które prowadzi do zgonu albo do trwałego uszczerbku na zdrowiu. Firefox będzie do ASG dobry, jeżeli to z czego go złożyli będzie nowe, bo przy naszych obciążeniach to tam szału nie potrzeba :P Myślę że z grubsza wytłumaczyłem o co się rozchodzi:) Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Jest tak jak opisał kolega Agata. Kiedyś miałem w SR25 P&J batkę 9,6V 2000mAh FF i radziła sobie całkiem nieźle ze sprężyna M130, ROF był w porządku. Jakiś czas temu w mojej obecnej replice M4 Ares, inna batka też FF (9,6V 2300mAh) nie miała siły naciągnąć M100, dopiero jak ją rozgrzałem to jakoś sobie radziła (rof po rozgrzaniu nie był najgorszy ale przypominam, że w środku mam M100...), jak wsadziłem M120 to nie zawsze strzelał, nawet po rozgrzaniu miał kłopoty, rof- w porywach do 5k/s (ale to w porywach). Jak widać bardziej opłacało mi się używać gaziaka, rof był wiekszy..... Zmieniłem batke na 9,6V 1400 mAh KAN a obecnie na 9,6V 2000mAh KA i rof jest bardzo przyjemny na M100, na M120 też nie jest wolno ;) Oczywiście konfiguracja Mki się nie zmieniła. Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 z FF jest loteria. Przykład kumpla z teamu: kupił sobie FF 4Ah i był bardzo zadowolony ale zima się zbliżała i stwierdził iż warto było by się zabezpieczyć i po ok miesiącu od kupna pierwszego pakietu kupił drugi taki sam. Nowszy pakiet okazał się trupem. Nie był w stanie wystrzelać na nim nawet magazynka kulek. Jak trafił do mnie władowywało się w niego niespełna 500mAh. Dodatkowo jakość zgrzewów i kabli w tych akumulatorach pozostawia wiele do życzenia. takie widoki: http://myk.elkopytko.pl/wmasg/2010-11-22%2023.18.28.jpg http://myk.elkopytko.pl/wmasg/2010-11-22%2023.18.10.jpg to nie są odosobnione wypadki. Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Az 500mAh? Niezle, Seger pisal jak swojego FF 4000mAh naladowal max do 123mAh. Wiec szacun dla kolegi :P Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 po przepakietowaniu i chyba około 10 cyklach formowania/formatowania odżył. Wywalenie tamyi również sporo dało Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts