torus13 Posted February 4, 2011 Report Share Posted February 4, 2011 jaki jest najtańszy i dobrze wykonany pistolet na co2 pisać wady i zalety nie mogłem znaleść podobnego tematu Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 4, 2011 Report Share Posted February 4, 2011 jaki jest najtańszy i dobrze wykonany pistolet na co2 pisać wady i zaletynie mogłem znaleść podobnego tematu Takim tonem i w trybie rozkazującym to się do psa mówi, a nie do obcych ludzi. Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted February 4, 2011 Author Report Share Posted February 4, 2011 Takim tonem i w trybie rozkazującym to się do psa mówi, a nie do obcych ludzi. co masz na myśli mówiąc "takim tonem" ? i nie było tam żadnego trybu rozkazującego gdybym komuś rozkazywał to bym dodał "!" Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 4, 2011 Report Share Posted February 4, 2011 (edited) :bialaflaga: http://portalwiedzy.onet.pl/141408,,,,tryb_rozkazujacy,haslo.html Polecam szczególnie początek i koniec artykułu. Edited February 4, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted February 4, 2011 Report Share Posted February 4, 2011 Fajnie by było gdybyś dodawał jeszcze kropki, przecinki i duże litery. http://forum.wmasg.pl/index.php?/forum/207-gazowe/ A tu masz odpowiedź. Miłej lektury. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted February 4, 2011 Report Share Posted February 4, 2011 Widać,że to dzieciak trzynastoletni i to jeszcze rozkazuje jak psu !. Jak ciebie tak w domu nauczyli,to się chociaż zachowuj na forum,my tutaj reprezentujemy kulturę a nie chamstwo i lenistwo. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted February 4, 2011 Report Share Posted February 4, 2011 (edited) Przeczytaj regulamin forum i regulamin działu "Jestem zielony". Zastosuj się do niego, a z pewnością otrzymasz pomoc. Jeżeli teraz napiszesz, że czytałeś, okażesz się imbecylem (cóż za piękne słowo, prawda?). Pozdrawiam, Laokoon EDIT: fakt, w podstawówce mnie uczyli, że zdania rozkazujące mają na końcu "!". Ale to jakoś tak do 4 klasy. W gimnazjum było już inaczej :D Edited February 4, 2011 by Laokoon Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 4, 2011 Report Share Posted February 4, 2011 Z wiem.onet.pl: Wbrew pozorom zdanie z trybem rozkazującym czasownika nie musi być zakończone wykrzyknikiem, wykrzyknik na końcu zdania nie zawsze oznacza też, że w zdaniu jest użyty tryb rozkazujący Quote Link to post Share on other sites
memonic1 Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 A wystarczyło napisać magiczne słowo "Proszę" i poczytać forum, masz temat o gazówkach. Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted February 7, 2011 Author Report Share Posted February 7, 2011 A wystarczyło napisać magiczne słowo "Proszę" i poczytać forum, masz temat o gazówkach. szukałem na forum ale więkoszość linków już wygasła i nic mi nie pomogło. P.S. wiem następnym razem napisze bo znowu bedzie 6 postów że niby rozkazuje czy coś Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 Najtańsza jest Beretta STTI, do dorwania na Gunfire. LogaN poleca, napisał nawet o niej temat. W gazowych oczywiście. Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted February 8, 2011 Author Report Share Posted February 8, 2011 przepraszam przez moją pomyłke nie dopisałem że ma być full metal Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 Kolego, a masz bana na google'a? Określ budżet to wtedy można rozmawiać o klamkach. Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted February 8, 2011 Author Report Share Posted February 8, 2011 Kolego, a masz bana na google'a? Określ budżet to wtedy można rozmawiać o klamkach. budżet nie ograniczony jak widzisz ale też zeby ktoś mi z pistoletem za 1k nie wyskoczył Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 A może napiszesz jakie modele klamek Ci się podobają? Bo ktoś Ci poda link do beretty a Ty będziesz wybrzydzał, że nie to bo Ci się bardziej podoba p99. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 Budżet " nieograniczony " to jedno słowo. Poza tym, w innym temacie napisałeś, że budżet to MAX 200zł . oto dowód: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/109881-wingun-m84/page__view__findpost__p__1473629 P.S nie rób z ludzi idiotów. Mi osobiście działasz na nerwy. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 przepraszam przez moją pomyłke nie dopisałem że ma być full metal Czyli że np. Glock odpada ? Może po prostu sam poszukaj, coś wybierz, a następnie poproś o opinie. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 Skoro budżet jest nieograniczony, a 1000zł jest niedopuszczalne (czyli gdzieś między 0 a 1000zł jest granica), to mamy sprzeczność. Sprzeczności takie dobrze sprawdzają się w np. kolędach, gdzie podkreślają wyjątkowość opiewanych wydarzeń. W Twojej wypowiedzi jednak, sprzeczność podkreśla coś zupełnie innego (zgadnij, co). Poważnie, powiedz, gdzie jest granica. Optymalna opcja czyli TM + szkielet i zamek metalowe to już ponad 1000zł. Najlepsze "gotowe" full metal pistolety gazowe mieszczące się w 1000zł to zdaje się KSC (nie wiem, jak z WA, ale o nie w Polsce ciężko). Z tańszych modeli mogę polecić colta od Army, jednak ciężko o niego w sklepach. Strzela i wygląda bardzo ładnie i był w przystępnej cenie. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted February 9, 2011 Author Report Share Posted February 9, 2011 temat do usunięcia znalazłem tą replike wingun m84 i ją zamierzam kupić. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 To po co pytasz? :D Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 Nie tykaj tego 50m kijem trzymanym prze grubą szmatę i rękawice od zbroi płytowej. Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted February 9, 2011 Author Report Share Posted February 9, 2011 Nie tykaj tego 50m kijem trzymanym prze grubą szmatę i rękawice od zbroi płytowej. nie zrozumiałem. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 Nie tykaj Dosłownie: nie dotykaj. Tutaj: nie bierz, nie kupuj. tego Czyli wspomnianego przez Ciebie wcześniej pistoletu (wingun cośtam) 50m 50 metrów. Tutaj: 50 metrowym, pięćdziesięciometrowym kijem patyk, gałąź, prosty kawał jakiegoś materiału, zazwyczaj drewna. Tutaj materiał nie ma znaczenia. trzymanym uchwyconym, wziętym do ręki prze Chodziło o słowo "przez", może to spowodowało, że nie zrozumiałeś zdania. Przez, czyli: poprzez coś, tutaj: przez jakiś materiał, za pośrednictwem jakiegoś materiału, nie dotykając bezpośrednio grubą O dużej grubości, nieprzenikliwą, ciężką szmatę kawałek materiału, jak wspomniano wcześniej, dość grubego. i oraz. Tutaj: przez obie rzeczy. rękawice Część ubioru zakładana na dłonie. Zazwyczaj mająca je chronić przed zimnem lub obrażeniami (jak w tym przypadku). od Tutaj: będącą częścią (zbroi) zbroi płytowej Ubiór ochronny, chyba najcięższy rodzaj zbroi, zapewniający dobrą, jak na czasy, w których go używano, ochronę. Obecnie zastąpiony przez kamizelki z wkładami balistycznymi itp. Yfronus chciał Ci powiedzieć, abyś nie kupował wspomnianego przez Ciebie pistoletu, gdyż nie nadaje się on do niczego. Sugeruje też, abyś poszukał innej repliki broni bocznej. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 I za to kochamy Laokoona. Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted February 10, 2011 Author Report Share Posted February 10, 2011 (edited) Dosłownie: nie dotykaj. Tutaj: nie bierz, nie kupuj. Czyli wspomnianego przez Ciebie wcześniej pistoletu (wingun cośtam) 50 metrów. Tutaj: 50 metrowym, pięćdziesięciometrowym patyk, gałąź, prosty kawał jakiegoś materiału, zazwyczaj drewna. Tutaj materiał nie ma znaczenia. uchwyconym, wziętym do ręki Chodziło o słowo "przez", może to spowodowało, że nie zrozumiałeś zdania. Przez, czyli: poprzez coś, tutaj: przez jakiś materiał, za pośrednictwem jakiegoś materiału, nie dotykając bezpośrednio O dużej grubości, nieprzenikliwą, ciężką kawałek materiału, jak wspomniano wcześniej, dość grubego. oraz. Tutaj: przez obie rzeczy. Część ubioru zakładana na dłonie. Zazwyczaj mająca je chronić przed zimnem lub obrażeniami (jak w tym przypadku). Tutaj: będącą częścią (zbroi) Ubiór ochronny, chyba najcięższy rodzaj zbroi, zapewniający dobrą, jak na czasy, w których go używano, ochronę. Obecnie zastąpiony przez kamizelki z wkładami balistycznymi itp. Yfronus chciał Ci powiedzieć, abyś nie kupował wspomnianego przez Ciebie pistoletu, gdyż nie nadaje się on do niczego. Sugeruje też, abyś poszukał innej repliki broni bocznej. Pozdrawiam, Laokoon bardziej miałem na myśli żeby uzasadnił swoją wypowiedź. Edited February 10, 2011 by torus13 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts