Tat(A)r Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Witam. Znowu ja. I jak zwykle piszę w sprawie mojego Cm 0.46, którego przerabiam na Zastavę. Moja replika ma 430-450 fps, jak pisze producent. Chcę przedłużyć mu lufę, więc i chcąc nie chcąc zmniejszyć moc. Tak więc tutaj rodzi się pytanie: Jaką gumkę powinienem kupić do mojej przyszłej Zastavy? Widziałem jakieś przezroczyste guardery, czarne systemy itp, lecz kompletnie nie mam pojęcia czym one się od siebie różnią. Zależy mi żeby jakość była na prawdę wysoka. Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Przy 440 fps przeźroczystego guardera wyplujesz przez lufę ;) Czarna systema jest dobra niemal do wszystkiego. Quote Link to post Share on other sites
Tat(A)r Posted February 6, 2011 Author Report Share Posted February 6, 2011 Więc sistjema ; ) Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Przy 440 fps przeźroczystego guardera wyplujesz przez lufę ;) Czarna systema jest dobra niemal do wszystkiego. Mylisz się kolego, te nowe są w szczególności dupne. Prawda jest taka, że gumkę musisz sobie sam indywidualnie dobrać do giwery. Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Madbull niebieski jest w porządku. Przy nowej systemie urwało mi kołnierz przy 430fps mimo, że wszystko było poprawnie. Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Mylisz się kolego, te nowe są w szczególności dupne. Prawda jest taka, że gumkę musisz sobie sam indywidualnie dobrać do giwery. No w giwerze 410 fps kręci bardzo dobrze ;) Ale racja, gumkę należy dobrać indywidualnie. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Madbull czerwony, podobno super jest. Ja osobiście używam przeźroczystego guardera przy 440fps i kręci mi bardzo ładnie. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Te nowe systemy są identyczne jak te stare systemy, różnią się opakowaniem i pierścieniem usztywniającym. I są to chyba najlepsze gumki do przeciętnych predkości, mi zawsze systemy kręciły idealnie. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 A mi jeszcze w żadnej replice nie działała systema, wręcz przeciwnie, w żadnej nie było lepiej niż na stokowej, a wręcz gorzej, jak dla MNIE zakup tej gumy, jest to wywalanie szmalu w błota. I tak możemy się przerzucać do hyhyhy śmierci ;-). A prawda jest taka, że każda replika ma, że tak powiem, ma swój zestaw guma-lufa-kulki i należy dojść do tego niestety. Poposiłkować się można tematem o danej replice, tam najczęściej użytkownicy się chwalą co założyli i jaki był efekt. @Olek96: Nie wprowadzaj w błąd, bo jak wypluła Ci replika tego Guradera, to dupa nie mechanior go tam zakładał, albo używasz syfiastych kulek na długich seriach, świetne do załatwiania Guarderów swojego czasu były pestki. Na ponad 500 nic nie wypluwa i działa kilkanaście ładnych miesięcy. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Moze to kwestia indywidualnych preferencji nie gnata tylko serwisanta bo ja wręcz odwrotnie, nie trafiłem na złą systemę a nawet systemy (co do sztuki) kręciły mi lepiej niż polecane G&G zielone. Guardery przezroczyste są bardzo OK jak się ma wprawę w montowaniu, potrafią się odwdzięczyć doskonałą pracą i nic sie im niedzieje jednak do gnata z 500fps bym ich nie montował (wyłącznie z powodu ewentualnego szybszego zużycia bo kręcą fajnie). Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Dlatego napisałem, trzeba samemu sobie spasować wsio, bo wygląda to bardzo różni, zależy wsio od repliki, aczkolwiek i czasem od zakładającego owe cudo ;-). Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 (edited) ostatnio trafiłem na felernego guardera, był niewymiarowy - cały czas gumka się podwijała (średnica gumki około 1mm za duża) Edited February 6, 2011 by t0m3k Quote Link to post Share on other sites
KubaSoldier Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 Ja także polecam czarną systemę miałem ją w akm cm.036a, ak 74 aps, m16a3 jg oraz swd a&k we wszystkich kręciły pięknie. ;) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts