lupilas98 Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 (edited) Chciałem poradzić się co do broni bocznej. Mam zamiar wydać większość majątku na gogle i elektryczną replikę karabinu szturmowego. Proszę o opisy (wady, zalety) EDIT: Literówka Edited February 6, 2011 by lupilas98 Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 (edited) Zapomnij. Za te pieniądze może - może! - kupisz jakiś sprężynowy wypełniacz kabury. Roli broni bocznej nie będzie spełniał. Moja rada: odpuść, pozbieraj na gaziaka albo AEP'a. Słyszałem od paru osób, że gazowe Beretty STTI (u Krakmana po 80zł) są całkiem do przyjęcia jak na tak niską cenę. Ale nawet wtedy - dochodzi Ci jeszcze przynajmniej butla gazu i przesyłka, więc robi się z tego jakieś 130zł. Edited February 6, 2011 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
lupilas98 Posted February 6, 2011 Author Report Share Posted February 6, 2011 (edited) Ok. Edited February 6, 2011 by lupilas98 Quote Link to post Share on other sites
piotrek7714 Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/20990-jaka-replika-do-50-zl/ Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 No - to nie znam rynku, nie wiem, co z tych sprężyn ok. 50zł jest cokolwiek warte. Nadal jednak uważam, że sprężynowy pistolet nie nadaje się na boczną ze względu na upierdliwość oburęcznej obsługi i niską szybkostrzelność. Z tego powodu podtrzymuję moją poprzednią opinię. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Zgadza się. Nie przesadzajmy już, za 200zł ciężko kupić boczną aco dopiero za 50?! To jest drogie hobby. Nie da się kupić sprzętu za parę zł. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Jakto nie da. Zobacz jaka masa snajperków jest do 300 zeta. Przepraszam musiałem odreagować dzisiejszą lekturę forum. Piotrek przy tak małym funduszu to lepiej te 50 złotych dołożyc do solidnych okularków lub gogli niż kupować coś co i tak ci raczej nie będzie potrzebne (liczę oczywiście ze kupujesz elektryka w rozsądnej mocy). Na pistolet przyjdzie czas troszkę póżniej jak zaczniesz się bawić w szybkie cqb. Narazie opanuj broń główną , naucz się operować pojedyńczymi kulkami ( a nie półhicapową serią). Czas na skracanie dystansu jeszcze przyjdzie Miłej zabawy Quote Link to post Share on other sites
lupilas98 Posted February 7, 2011 Author Report Share Posted February 7, 2011 http://www.airsoft-militaria.pl/product-pol-1776-Beretta-Taurus-PT92.html Co o tym sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
Paniszer Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 Zapomnij. Za te pieniądze może - może! - kupisz jakiś sprężynowy wypełniacz kabury. Roli broni bocznej nie będzie spełniał. Moja rada: odpuść, pozbieraj na gaziaka albo AEP'a. Nie przesadzajmy już, za 200zł ciężko kupić boczną aco dopiero za 50?! To jest drogie hobby. Nie da się kupić sprzętu za parę zł. ... Nie czytasz własnego tematu? Glock od cymy za 160-180 zeta, nic więcej. Quote Link to post Share on other sites
szczery Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 50 zł to paczka dobrych kulek, zostanie na piwo. Możesz kupić w castoramie kawałek rurki i będziesz miał dmuchawkę. Nie, nie jestem złośliwy. Po prostu są pewne granice. Quote Link to post Share on other sites
lupilas98 Posted February 8, 2011 Author Report Share Posted February 8, 2011 A może bym jeszcze pozbierał na dobrego elektryka? Quote Link to post Share on other sites
szczery Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 A może bym jeszcze pozbierał na dobrego elektryka? Tak, to jest dobry pomysł. Dorzuć '0' na koniec sumy proponowanej w temacie i możesz kombinować z przyzwoitym elektrykiem. (przyzwoity nie znaczy dobry, ale powinien dać radę) Quote Link to post Share on other sites
piotrek7714 Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 Arend ja sprzęt mam i o mnie sie nie martw :P Lupilas za 50 zł możesz poszukac schotguna co najwyżej. Quote Link to post Share on other sites
lupilas98 Posted February 8, 2011 Author Report Share Posted February 8, 2011 (edited) szczery: Ok to zrobię nowy temat,,Broń boczna do 500zł" EDIT: literówka Edited February 8, 2011 by lupilas98 Quote Link to post Share on other sites
Wulcio Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 (edited) No to wtedy była by rozsądna cena za dobrego boczniaka ;D Co ty chcesz za 50 zł? Chyba nie dało by rady dobrego springa a sprężynówki średnio nadają się na broń boczna polecam Berette SUPER ULTRA Heavy Weight od STTI na taiwanie za 80 zł jest już to przyzwoita replika jak na taką cene. EDIT: Literka ;d Edited February 8, 2011 by Wulcio Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 @autor Ile jeszcze tematów założysz? Przez ostatni tydzień naliczyłem z 3 Twoje tematy. Możesz pytać w tych istniejących. Quote Link to post Share on other sites
janek122 Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 Polecam tą berette, jest dosyć celna i zużywa mało gazu co jest ważne przy małym budżecie. Quote Link to post Share on other sites
lupilas98 Posted February 9, 2011 Author Report Share Posted February 9, 2011 Nie chcę kupować gaziaka ponieważ słyszałem, że coś się z nim dzieje przy niskich temperaturach. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 Nie chcę kupować gaziaka ponieważ słyszałem, że coś się z nim dzieje przy niskich temperaturach. I po co my się tu produkujemy? Człowieku zdecyduj się wreszcie, aegi też nie działają tak jak powiny w b. niskich temperatuach. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 Nie chcę kupować gaziaka ponieważ słyszałem, że coś się z nim dzieje przy niskich temperaturach. Ma pogorszone osiągi. Co nie zmienia faktu, że i tak dasz radę nią (Berettą od STTI) w skutecznie postrzelać przy temperaturze rzędu -5 stopni C. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts