Tymex Posted February 15, 2011 Report Share Posted February 15, 2011 Chciałbym abyście pomogli mi stwierdzić która replika jest lepsza. Niektórzy mówią że ten Ares to rewelacja, ale czy jest lepszy od TM'a? Quote Link to post Share on other sites
19bam88 Posted February 15, 2011 Report Share Posted February 15, 2011 Posiadam replikę ARES'a co prawda nie jest to g36. Jestem bardzo zadowolony z niego i nie mam problemów. Wykonanie w moich oczach stoi na bardzo dobrym poziomie, co do flaków to też nie ma źle. Podejrzewam, iż tak samo jak moja - każda replika Ares'a stoi na dość wysokim poziomie, niestety nie mogę się wypowiedzieć na temat TM ponieważ nigdy nie posiadałem, poszukaj bo pewnie na forum jest poruszony temat TM g36. pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted February 15, 2011 Report Share Posted February 15, 2011 Witaj, g36 Aresa jest bajką. Powiem ci tak weź Aresa a się nie zawiedziesz... Na temat TM niestety zdania mieć nie mogę, kiedyś trzymałem TM-a w ręku ale nie strzelałem niestety. ARES ma znakomitą kulturę pracy, taki miód malina nic nie trzeba robić w GB a zasięg jak przy 450 fpsach. Quote Link to post Share on other sites
Tymex Posted February 16, 2011 Author Report Share Posted February 16, 2011 aha ,bo tak się zastanawiam że ARES tak sobie chwali swoje produkty i niektóre osoby też i kosztuje około 1 kafla, a za tą cenę mogę mieć też Gietkę od TM a to wiadomo solidna firma...konkretnie interesuje mnie ta gienia: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5353 ale krótszą wersją też bym nie pogardził Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 TM ma tą przewagę, że jest dostępny. ARES- nie. Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 I już raczej dostępny nie będzie... Ares teraz wypuścił nowe G36 z blow backiem ale jak jakość nie wiem.. trzeba by pytać posiadaczy. :wink: Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 Musisz przyczaić się na allegro, ja tak dorwałem też już nigdzie nie dostępne M4 ARESa. Quote Link to post Share on other sites
Tymex Posted February 16, 2011 Author Report Share Posted February 16, 2011 nie no na razie jestem w fazie planowania bo mam gietkę JG ale nie jest to sensacja. Może jak mi się uda w tym roku nazbierać...w sumie Gietka Tm ma przynajmniej poprawne selektory ognia Quote Link to post Share on other sites
szuszpl Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 Niestety nie miałem w ręku nigdy g36 z aresa, ale jestem posiadaczem odpowiednika z TM. Wadą TM jest zdecydowanie body- wykonane ze świecącego plastiku. W porównaniu do CA wychodzi bardzo kiepsko. Z plastiku wykonana jest także szyna ris. Natomiast bebechy są nieprawdopodobne. Tuningowałem ją dopiero teraz - kiedy replika ma 7 lat, a wewnątrz nadal wszystkie części stockowe w bardzo dobrym stanie. Tak jak mówię, moja replika ma już swoje lata i być może w nowszych poprawili już te detale. Zasięg w stocku jest zaskakująco duży i najlepiej spisuje się na za ciężkich kulkach. Przy 290fps najlepszy zasięg miałem na kulkach 0,28g. Jeśli bym miał doradzić, to jeśli wchodzi w grę nowa replika (kiedy pieniążki nie grają roli) to brałbym ARESa, jeśli używana to TM (można dostać za 350zł). Ale to tylko moja opinia :) o ARESach nasłuchałem się dobrych rzeczy. pozdrawiam szuszpl Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 Jesli już ares to równie dobre powinno byc g36 tm z seri recoil.. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 (edited) Szuszpl, myślisz, że siedmioletni CA, ARES czy jakikolwiek inny siedmioletni gutek nie będzie się świecił? :D O ile w ogóle przetrwa 7 lat... Edited February 18, 2011 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
szuszpl Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 Co racja to racja :) Opisuję tylko to co widzę. A to, że TM 7 lat chodził bezawaryjnie też o czymś świadczy. Pozdrawiam szuszpl Quote Link to post Share on other sites
Sledziu_w Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 (edited) Mam replikę G36 Aresa (ten nowy z blow-backiem). Świetna jakość wykonania i świetne osiągi. Na YT znajdziesz mnóstwo wideo-recencji Tu masz G36C, ale bebechy w każdym modelu G36 od ARESa są takie same. Nie wiem jak działa model z TM, ale mogę cię zapewnić, że ARESowe G36 jest warte swojej ceny. Edited February 18, 2011 by Sledziu_w Quote Link to post Share on other sites
Tymex Posted February 18, 2011 Author Report Share Posted February 18, 2011 (edited) okej, a wie ktoś coś na temat celownika kolimatorowego w Gietce ARES'a? Tak, po za tym to jaką wersje polecacie? Dłuższą czy krótszą?(oczywiście z lunetą) Edited February 18, 2011 by Tymex Quote Link to post Share on other sites
Sledziu_w Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 (edited) okej, a wie ktoś coś na temat celownika kolimatorowego w Gietce ARES'a? Tak, po za tym to jaką wersje polecacie? Dłuższą czy krótszą?(oczywiście z lunetą) Jeżeli chodzi o ARES'a: *W G36 masz dwójnóg, lunetę x3 i kolimator - nawet fajny, można go regulować (kolimator jak kolimator - spełnia swoje zadanie). Działa na 2 baterie LR1/N - te same możesz znaleźć w lampach rowerowych. *W G36K masz samą lunetę x3 i szynę na montaż optyki zaraz nad lunetą (tam gdzie w G36 jest kolimator) *W G36C masz samą szynę z celownikiem. Optykę musisz sobie zainstalować samemu. Jeżeli chodzi o to czy dłuższa lepsza - to zależy od twoich upodobań. Wszystkie G36 Aresa mają te same bebechy, więc jedyne co się zmienia to liczba fps'ów (im dłuższa lufa, tym więcej fps). Moim zdaniem luneta x3 to wystarczające powiększenie dla karabinów szturmowych w Airsofcie (powiedział głaszcząc swojego kałasznikowa z lunetą x4) Edited February 18, 2011 by Sledziu_w Quote Link to post Share on other sites
Tymex Posted February 18, 2011 Author Report Share Posted February 18, 2011 no dobra, w takim razie zbieram na tą pyszną replikę ARESA, mam nadzieje że uda mi się kupić, może za granicą... Quote Link to post Share on other sites
Sledziu_w Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 Zapytaj załogę CAPRI Asg, słyszałem, że mają mieć dostawę Giet Quote Link to post Share on other sites
Tymex Posted February 19, 2011 Author Report Share Posted February 19, 2011 Zapytaj załogę CAPRI Asg, słyszałem, że mają mieć dostawę Giet spoko, jeśli już to może pod koniec lata, bo na razie zamierzam uzbierać na wakacjach Quote Link to post Share on other sites
Pergan Posted August 27, 2011 Report Share Posted August 27, 2011 Witam Wiecie może czy gdzieś pojawiły się te giety, lub mają się gdzieś pojawić ? Quote Link to post Share on other sites
nortin Posted August 27, 2011 Report Share Posted August 27, 2011 Tu masz giete TM click Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted August 27, 2011 Report Share Posted August 27, 2011 Ofertę Aresa niedługo będzie mieć Taktyczny.com. Warto począkeać do jesieni, jeśli ktoś ma ochotę. Macałęm zewnętrznie Aresa i jest wizualnie doskonały. Quote Link to post Share on other sites
Pergan Posted August 27, 2011 Report Share Posted August 27, 2011 (edited) Wiesz może czy bedą mieli repliki z EBB czy bez ? Zapomniałem dopisać że chodzi mi o giety ARES'a Edited August 27, 2011 by Pergan Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Mają mieć pełną ofertę Aresa, więc EBB pewnie także. Quote Link to post Share on other sites
Pergan Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 No to będzie ciekawie. Interesujące jest jaką cenę postawią za ze repliki ? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Pewnie standard taki jak dotychczas, ok. 1500 zł. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts