Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wyroby TT sprawiają całkiem przyjemne wrażenie. Ceny też nie odstraszają.

Ze zdjęć jednak niewiele się wywnioskuje na temat jakości.

Posiada ktoś graty z Tactical Tailor lub miał okazję obmacywać?

Posted

TT robi przeróbki juz istniejącego sprzętu, widziałem kiedyś alice po wykonanych przez nich przeróbkach, zmienione były szelki, dodany ściągacz, pas biodrowy i kieszeń na camela, w sumie były to przemyślane zmiany

Posted

Biorąc pod uwagę, że na forum lightfightera nikt specjalnie nie zachwala TT a na np. mp.net w dziale softowym calkiem sporo ludzikow wnioskuje, że może byc OK ale nie jest to gorna polka.

Ja zas widzialem przerobione molle u Szaszlyka na allegro.

Pozatym TT robi fajne MAV.

Posted

mialem wlasnie o tym MAV napisac:)

Ludzie na MP bardzo sobie chwala.

Ale roznice moga wynikac z tego,

ze na lightfighterze siedza troche inni ludzie niz airsoftowcy na MP

Mi osobiscie MAV sie podoba calkiem:)

Widzialem pzrerobione MOLLE, sprytny patent

Posted

Ja w sumie nie spodziewam się super hiper jakości za cenę porównywalną do BHI. Warto jednak dowiedzieć się czegoś więcej.

Zastanawiam się też czy lepsze jest mocowanie elementów na taśmy jak w MOLLE czy na klipsy MALICE. TT robi wszystko na MALICE.

Posted

tak samo jak z kolimatorami:)

Nam nie robia prawdziwe kolimatory, nie ta cena i nie spelnia sie przy celnosci i zasiegu naszych giwer.

No i my nie rozkurwimy takieego oporzadzenia.

Posted

Niemożlwe to jest trzaśnięcie obrotowymi drzwiami.

Wszystko da się zniszczyć. Wystarczy mój magiczny dotyk; nie bez powodu moja rodzinna ksywa to "kowalskie łapy" :twisted:

MALICE bede mial okazje pzrestestowac przy okazji maxpeditiona.

Liczę na porównanie ze STRIKE.

Posted
MALICE jest 100% kompatybilny z Molle - nie widzę problemu...

hmmm moglbys rozwinac te mysl?

chodzi o to, ze elementy mocowane na MALICE daja sie podlaczyc do paneli w systemie MOLLE ?

bo kolego sprowadzil sobie M5 Maxpeditona i za nim doszlo martwilismy sie, ze nie bedzie do tego zalaczonych klipsow. Dzis odebral przesylke i okazalo sie, ze to M5 mozna bezposrednio troczyc do panelu (ma paski)

wiec juz sam nie wiem - jak to z tymi mocowaniami :?

Posted
No nie dziw, że TT robi wszystko na MALICE jak to ich patent.

Dobrze wiedzieć ;)

MALICE jest kompatybilny z MOLLE i z tego wynika pytanie: co lepsze, klipsy czy paski?

Jedni chwalą to, drudzy tamto, zwykle bez konkretów (mówię o forach zagranicznych).

MALICE jeszcze ma bonus w postaci kompatybilności z ALICE.

Posted

jak się zrobi OT to się przytnie i wklei do topicu o Maxach :wink: Znaczy nie ja przytne tylko moderator.

Apropo klipsów i pasków, do pasa przypinam M5 tylko na paski i guziczki, bo tak wygodniej, natomiast do plecaczka polecam już malice, bo primo trzymają waista wyżej i nie przesuwa się na pasku, secundo jakoś tak pewniej trzymają, tertio po coś je cholera kupiłem :wink:

Posted
Pitek, a co ma STRIKE do Fatboya i rollypolly dupm pouch z Maxpeditiona do siebie???:)

Luźny skrót myślowy.

Na pewno przypniesz graty z Maxpedition do STRIKE'a i będziesz widział co się lepiej trzyma: ładownice ze STRIKE czy Rollypolly na klipsach :P