Pitek Posted February 2, 2005 Report Share Posted February 2, 2005 Wyroby TT sprawiają całkiem przyjemne wrażenie. Ceny też nie odstraszają. Ze zdjęć jednak niewiele się wywnioskuje na temat jakości. Posiada ktoś graty z Tactical Tailor lub miał okazję obmacywać? Quote Link to post Share on other sites
Pitek Posted February 3, 2005 Author Report Share Posted February 3, 2005 Nikt? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 3, 2005 Report Share Posted February 3, 2005 Nikt PS przepraszam, tez chcialem sobie nabic dodatkowego posta... :P Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted February 3, 2005 Report Share Posted February 3, 2005 TT robi przeróbki juz istniejącego sprzętu, widziałem kiedyś alice po wykonanych przez nich przeróbkach, zmienione były szelki, dodany ściągacz, pas biodrowy i kieszeń na camela, w sumie były to przemyślane zmiany Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted February 3, 2005 Report Share Posted February 3, 2005 Biorąc pod uwagę, że na forum lightfightera nikt specjalnie nie zachwala TT a na np. mp.net w dziale softowym calkiem sporo ludzikow wnioskuje, że może byc OK ale nie jest to gorna polka. Ja zas widzialem przerobione molle u Szaszlyka na allegro. Pozatym TT robi fajne MAV. Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted February 3, 2005 Report Share Posted February 3, 2005 mialem wlasnie o tym MAV napisac:) Ludzie na MP bardzo sobie chwala. Ale roznice moga wynikac z tego, ze na lightfighterze siedza troche inni ludzie niz airsoftowcy na MP Mi osobiscie MAV sie podoba calkiem:) Widzialem pzrerobione MOLLE, sprytny patent Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted February 3, 2005 Report Share Posted February 3, 2005 dokładnie, do softu nie jest konieczny topowy sprzęt, za to do walki z terroryzmem i obrony demokracji może się przydać :wink: Quote Link to post Share on other sites
Pitek Posted February 3, 2005 Author Report Share Posted February 3, 2005 Ja w sumie nie spodziewam się super hiper jakości za cenę porównywalną do BHI. Warto jednak dowiedzieć się czegoś więcej. Zastanawiam się też czy lepsze jest mocowanie elementów na taśmy jak w MOLLE czy na klipsy MALICE. TT robi wszystko na MALICE. Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted February 3, 2005 Report Share Posted February 3, 2005 tak samo jak z kolimatorami:) Nam nie robia prawdziwe kolimatory, nie ta cena i nie spelnia sie przy celnosci i zasiegu naszych giwer. No i my nie rozkurwimy takieego oporzadzenia. Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted February 3, 2005 Report Share Posted February 3, 2005 MALICE bede mial okazje pzrestestowac przy okazji maxpeditiona. W chwili obecnej nie mam zdania na ten temat Quote Link to post Share on other sites
Pitek Posted February 3, 2005 Author Report Share Posted February 3, 2005 Niemożlwe to jest trzaśnięcie obrotowymi drzwiami. Wszystko da się zniszczyć. Wystarczy mój magiczny dotyk; nie bez powodu moja rodzinna ksywa to "kowalskie łapy" :twisted: MALICE bede mial okazje pzrestestowac przy okazji maxpeditiona. Liczę na porównanie ze STRIKE. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted February 3, 2005 Report Share Posted February 3, 2005 No nie dziw, że TT robi wszystko na MALICE jak to ich patent. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 3, 2005 Report Share Posted February 3, 2005 MALICE jest 100% kompatybilny z Molle - nie widzę problemu... Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted February 3, 2005 Report Share Posted February 3, 2005 MALICE jest 100% kompatybilny z Molle - nie widzę problemu... hmmm moglbys rozwinac te mysl? chodzi o to, ze elementy mocowane na MALICE daja sie podlaczyc do paneli w systemie MOLLE ? bo kolego sprowadzil sobie M5 Maxpeditona i za nim doszlo martwilismy sie, ze nie bedzie do tego zalaczonych klipsow. Dzis odebral przesylke i okazalo sie, ze to M5 mozna bezposrednio troczyc do panelu (ma paski) wiec juz sam nie wiem - jak to z tymi mocowaniami :? Quote Link to post Share on other sites
Pitek Posted February 3, 2005 Author Report Share Posted February 3, 2005 No nie dziw, że TT robi wszystko na MALICE jak to ich patent. Dobrze wiedzieć ;) MALICE jest kompatybilny z MOLLE i z tego wynika pytanie: co lepsze, klipsy czy paski? Jedni chwalą to, drudzy tamto, zwykle bez konkretów (mówię o forach zagranicznych). MALICE jeszcze ma bonus w postaci kompatybilności z ALICE. Quote Link to post Share on other sites
Ventilatorr Posted February 3, 2005 Report Share Posted February 3, 2005 Panowie, podacie link do Forum MP ? v. Quote Link to post Share on other sites
Pitek Posted February 3, 2005 Author Report Share Posted February 3, 2005 http://www.militaryphotos.net/forums/ Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted February 3, 2005 Report Share Posted February 3, 2005 Pitek, a co ma STRIKE do Fatboya i rollypolly dupm pouch z Maxpeditiona do siebie???:) wez walnij na gg itp Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted February 3, 2005 Report Share Posted February 3, 2005 jak się zrobi OT to się przytnie i wklei do topicu o Maxach :wink: Znaczy nie ja przytne tylko moderator. Apropo klipsów i pasków, do pasa przypinam M5 tylko na paski i guziczki, bo tak wygodniej, natomiast do plecaczka polecam już malice, bo primo trzymają waista wyżej i nie przesuwa się na pasku, secundo jakoś tak pewniej trzymają, tertio po coś je cholera kupiłem :wink: Quote Link to post Share on other sites
Pitek Posted February 3, 2005 Author Report Share Posted February 3, 2005 Pitek, a co ma STRIKE do Fatboya i rollypolly dupm pouch z Maxpeditiona do siebie???:) Luźny skrót myślowy. Na pewno przypniesz graty z Maxpedition do STRIKE'a i będziesz widział co się lepiej trzyma: ładownice ze STRIKE czy Rollypolly na klipsach :P Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted February 3, 2005 Report Share Posted February 3, 2005 od razu moge powiedziec, ze ladownice 9mm z kydexem sie telepia a czasami jeden pin z boku ladownicy moze sie odpiac Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 tak właśnie może być, piny mogą się odpinać, właszcza że z czasem pewnie się wyrabiają, klipsy rulez i ruchają Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts