BlackDeath Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Cześć! Jak wielu z Nas, chcę być snajperem. Tyle że współczesnym "Dżamerykańskim". Poza mundurem ACU na budynki i MARPAT na las. Więc co poza tym? Jakie buty? Kamizelka? Hełm? Proszę, doradźcie. Pozdrawiam, Łukasz. Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Pierwsza rada - "USArmy Sniper" nie używałby Marpatu. Quote Link to post Share on other sites
jazzriba Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 ACU to nie kolor munduru :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
BlackDeath Posted February 23, 2011 Author Report Share Posted February 23, 2011 Przepraszam, to krój :/ Ale chodzi mi o ten jasny kamuflaż. Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 (edited) Oglądaj zdjęcia i szukaj, to ma być reco czy stylizacja? Jaki rok? itp. itd. wujek Google i szukajka forumowa się kłania. kamo w zależności od roku 3-colore Desert MARPAT (nie jestem pewny widziałem tylko pozowane foto) UCP replika M21 M24 edyta: oczywiście jest jeden problem w byciu "irackim" snajperem w Polsce... klimat, roślinność i brak pustyni (no chyba że po Błędowskiej będziesz biegał;)) Edited February 23, 2011 by mikunda Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 MARPAT to tylko USMC. Quote Link to post Share on other sites
harasim Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 (edited) Ty w tym ACU oraz z karabinem wyborowym masz zamiar do budynków się pchać?! Więc tak: Marpat b. dobry mundur i kamuflaż lecz jak już koledzy wspomnieli jest to mundur Amerykańskiego Korpusu Marines. Dwa: Co prawda nie pytałeś o replikę lecz pamiętaj że snajper od 1500 zł w górę[http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/37838-snajper-za-xxx-z/], niżej masz pseuda "snajperki" z zasięgiem przeciętnego elektryka. Polecam repliki typu sr25, m14 i inne samopowtarzalne karabiny wyborowe. Buty za kostkę [chyba że bawisz się w szczegóły to jakieś kontraktowe.] Tu masz opisy: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/95039-obuwie-buty/. Hełm dla snipera? Nie wiem czy to dobry pomysł do lasu lecz jak już chcesz to szukaj hełmów typu: M.I.C.H. 2000, 2002 itd. Kamizelkę wybierz sam pod siebie: http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_kamizelki_taktyczne-c021008.html do wyboru, do koloru... Mniemam że masz już dobre gogle ochronne, jak nie- Ess, bolle albo Uvex twarde.... No chyba tyle, pozdrawiam. ps: Tak z ciekawości: jaką posiadasz replikę? Edited February 23, 2011 by harasim Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Sniper na pewno nie będzie używał chińskich kamizelek, w ogóle kamizelek nie będzie używał. Pasoszelki jak już. Ghille, karabin powtarzalny i do lasu. Z tego co widzę autor tematu na razie powinien sobie odpuścić karierę airsoftowego snipera bo po prostu za mało wie. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Autor nic w ogóle nie wie, ale wydaje mu się, że wie sporo. Polecam tak poczytać sobie dokładnie forum ze 3 miesiące i można zacząć się śmiać z tego tematu ;-). P.s. Niewielu z Nas, mając pojęcie o co w tym chodzi, chce być snajperami. Nie licząc "Dzieci CS-a" Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Ja sie snajperki pozbyłem (czasami mam zamiar wrócić do snajperskiego fachu ale tylko czasami :D). A nie strzelam się od roku czy dwóch ;] Quote Link to post Share on other sites
BlackDeath Posted February 23, 2011 Author Report Share Posted February 23, 2011 Chwilowo przestój w posiadaniu repliki. Miałem G36C, ale kasa była potrzebna... Teraz myślałem na M24 od SnowWolfa. Upgradeować będę powoli, nic na siłe. Poza tym się dopiero kompletuję na amerykańskiego snajpera, więc nie wiem jeszcze wiele i zbyt wiele nie posiadam. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Do M24, to ja bym brał zestaw: - Mundur US woodland - Ghillie Na USMC: - M40 - MARPAT - ghillie Inna opcja: - SR25 - Mundur UCP - (ghillie) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts