Zeziu Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Witam, niedawno kupiłem Ciras'a. Nie jestem do końca przekonany czy jest to produkt firmy Flyee. Znalazłem kilka różnic między tym co dostałem a tym co było w linku do produktu na aukcji. Mocno podejrzewam, że jest to starszy model. Pewności nie mam dlatego piszę tutaj :wink: A TUTAJ zdjęcia tego co dostałem. Różnice: - nie mam metalowych 'otoczek' wokół oczek do regulacji - brak oczek na w dolnej części kamizelki - brak metki :wink: Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Ze zdjęć wygląda jak ACM. :F Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 (edited) Mi wygląda jak kopia szyta przez jakiegoś krawca. Nigdy nie widziałem takiego A.C.M.a... Edited February 23, 2011 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Jakość szycia i materiał (nie świeci się jak cerata z produktów ACM) wskazują na coś z wyższej półki. Albo to jakaś bardzo wczesna wersja Flyye, w co wątpię - albo robota jakiegoś krawca. Linka do aukcji jeszcze masz? Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Na 90% jest to produkt jakiegoś krawca. Przede wszystkim sugeruje to fakt, że materiał bazowy nie świeci się jak chińskie produkty, siatka jest trochę inna (nawet inaczej wszyta itd) niż w chińskich produktach, taśmy wyglądają na produkcji Pasamona (w chińczykach używane są inne, w produktach Flyye również). Jakość szycia wygląda jednak na bardzo lichą, niezbyt staranną. Prawdopodobnie jest to produkt krawca szyjącego niezbyt długo, ale mającego za sobą już jakieś produkty (jedynym mylącym elementem są sztywniki w cummerbundzie) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Zaraz się okaże, że to Twoje. ;) Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Niestety nie - nigdy nie szyłem Ciras LAND Quote Link to post Share on other sites
Squad Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Mam Cirasa produkcji chińskiej z taiwangun, wygląda identycznie jeśli chodzi o wykończenie i materiały. Taśmy, system regulacji i faktura materiału identyczna. Quote Link to post Share on other sites
Zeziu Posted February 23, 2011 Author Report Share Posted February 23, 2011 Mam linka do aukcji - wrzucę po 20 (w pracy jestem i nie mam możliwości :wink: ) @Squad - masz może jakiegoś linka do tej kamizelki z taiwana? Nie mogę takiego czegoś znaleźć w aktualnej ofercie. Quote Link to post Share on other sites
Zeus_ Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 To nie jest Flyye, raczej krawiec z dobrym materiałem i słabymi nićmi. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Zeziu, jak by nie patrzec jedno nie jest równe drugiemu. Macałem kiedyś Flyee i na 100% nie było takich kiksów z szyciem. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Flyee nie ma przypadkiem metki swojej? Powinna takowa być na kamizelce. Jeśli ktoś sprzedaje coś oznaczone jako produkt producenta, a wysyła produkt prywatnej roboty gorszej jakości, to to się chyba oszustwo nazywa :wink: . Quote Link to post Share on other sites
Zeziu Posted February 24, 2011 Author Report Share Posted February 24, 2011 AUKCJA Okazało się, że Gość dostał kamizelkę od kolegi, który wrócił z Afganistanu. Ciekawe jest to, że nie wiedział co ma dokładnie w łapach ale za ile sprzedać to już tak :wink: Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Jasne, pewnie było w Afganistanie pod biurkiem jakiegoś kancelisty lub stołem kucharza. Już to widzę. Żądaj zwrotu kasy i odsyłaj mu to, bo to nie jest towar, który jest wystawiony na aukcji. Quote Link to post Share on other sites
Zeziu Posted February 24, 2011 Author Report Share Posted February 24, 2011 To, że Afgan to mnie akurat nie jara :wink: Taka ot ciekawostka Odsyłam i zwrot kasy - to już z nim ustaliłem wczoraj. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Jasne, pewnie było w Afganistanie pod biurkiem jakiegoś kancelisty lub stołem kucharza. Już to widzę. Żądaj zwrotu kasy i odsyłaj mu to, bo to nie jest towar, który jest wystawiony na aukcji.Żołnierze, nie tylko polscy, używają na misjach oporządzenia made in China, więc nie jest to wcale nieprawdopodobne. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Czy ja mówię, że jest nieprawdopodobne? Ale jak obserwuję świadomość rośnie wiec akurat ten bubel by raczej nie przeszedł. Może w Hadżiristanie. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 No i wnioskując po stanie kamizelki, jej zużyciu (czy raczej braku zużycia) mogła przeleżeć pod biurkiem kancelisty ;) Quote Link to post Share on other sites
dust in the wind Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Kopiowanie produktów które same są efektem bezprawnego kopiowania (bo wątpię by Johnson dał zgodę na kopiowanie jego wzoru firmie Flyee) nie jest przestępstwem. Quote Link to post Share on other sites
Then Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Tak, czy siak masz pełne prawo żądać kasy z powrotem. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 (edited) Nie mogłeś poprosić o zdjęcia kamizelki przed zakupem? Nie wydało Ci się to podejrzane, że jedyne zdjęcie przectawia* zerżniętą fotkę ze strony internetowej sklepu? *Pisownia oryginalna. Edited February 24, 2011 by Johann Quote Link to post Share on other sites
Zeziu Posted February 24, 2011 Author Report Share Posted February 24, 2011 Pewnie, że mogłem. Tylko, że tak naprawdę nic nie wzbudziło moich podejrzeń. Komentarze ok. Pisownia zwróciła również moją uwagę ale nie uznałem tego za potencjalne zagrożenie :wink: Teraz będę bardziej uważał bo dość czasu już straciłem. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Kopiowanie produktów które same są efektem bezprawnego kopiowania (bo wątpię by Johnson dał zgodę na kopiowanie jego wzoru firmie Flyee) nie jest przestępstwem. Quote Link to post Share on other sites
dust in the wind Posted February 25, 2011 Report Share Posted February 25, 2011 (edited) Oczywiście, że nie jest. Jeśli zbudujesz sobie replikę Lambo, nikt nie posądzi cię o plagiat. To czerpanie korzyści materialnych z dystrybucji tych kopii jest nielegalne. Inaczej jest z ersoftowcami, a już na pewno ze sklepami lub ludźmi którzy sprowadzają jakieś pierdoły z Chin. Sprowadzanie nielegalnych kopii i handel nimi jest paserstwem. Edited February 25, 2011 by dust in the wind Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted February 25, 2011 Report Share Posted February 25, 2011 Fajnie. I co to ma do tematu ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts