Kalashnikov Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 Bez przesady littlebird bo się nam tu gearsoc zrobi. To że wrzucamy zdjęcie KIA nie znaczy że trzeba pisać do tego gloryfikującą otoczkę. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Bez przesady littlebird bo się nam tu gearsoc zrobi. Gorzej, militaryphotos ;) Czasami się litlebird zapomina, że to nie US and fvcking A :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 Na MP.net przynajmniej byłoby krótko. Kto był ten wie. A co do "nieporęczności" SCARów... mam trochę inne zdanie niż kolega dzynek, ba, trochę pomagałem w ich wprowadzaniu na rodzimy grunt - mam w związku z tym takie pytanie. Jak szerokie porównanie w temacie ma kolega dzynek i dlaczego w jego opinii SCAR L/H jest nieporęczny? Oraz - co w takim razie jest poręczne i dlaczego? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 Oczywiście poręczne są eMki, a jakież one przyjazne dla leworęcznych! No i mam jeszcze jedno pytanie: kto z SOCOMu "wybiera eMkę z "upper receiverem" od HK" oprócz CAG? Tzn. oni nie wybierają, lecz wybrali, HK złowił ile mógł zanim rodzina SCAR weszła w obieg. Quote Link to post Share on other sites
LittleBird Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Armia, Marynarka i Siły Powietrzne. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Marynarka, Armia, Siły powietrzne? M27 jest w USMC, HK416 w CAG i..? Coś mi umknęło. Quote Link to post Share on other sites
LittleBird Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Sporo ;) Nie tylko JSOC używa HK. Quote Link to post Share on other sites
LittleBird Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Aby nie było żem wredny ptaszek: FORT BRAGG, N.C. – Special Forces Soldiers from United States Army Special Operations Command (Airborne), conduct close-quarters battle drills at a range, April 29. The Soldiers were part of a capabilities exercise for members of the local populace in Fayetteville. (U.S. Army photo by Sgt. 1st Class Michael R. Noggle) FORT BRAGG, N.C. – Special Forces Soldiers from United States Army Special Operations Command (Airborne), conduct close-quarters battle drills at a range, April 29. The Soldiers were part of a capabilities exercise for members of the local populace in Fayetteville. (U.S. Army photo by Sgt. Marcus Butler) Może JSOC, może 3rd SFG(A)...a może ludki ze Szkoły Działań Specjalnych JFK....sami zdecydujcie. Quote Link to post Share on other sites
dzynek Posted May 23, 2011 Report Share Posted May 23, 2011 75th Ranger Regiment Quote Link to post Share on other sites
LittleBird Posted May 23, 2011 Report Share Posted May 23, 2011 W CAPEXie brało udział kilka formacji. Quote Link to post Share on other sites
Dziuba Posted December 20, 2011 Report Share Posted December 20, 2011 Temat upadł? ;) Powoli biorę się za "reko" właśnie 1st SFOD-D znanym dalej jako Delta ;) Cena ceną, plany długoterminowe, ops core fast np. zawsze można wziąć w wersji poliwęglanowej nie kevlarowej etc. na razie zbiory małe, hsgi, multicam od truspeca, batesy gx-8, tri-zip camelbaka... w reku m16a4 z eotechem 552 i m951...więc powoli :) Odkładać kasę na droższe rzeczy a kompletować te tańsze, łatwiej dostępne. To tak tytułem wstępu, chciałbym jednak zapytać, jaki dobrać nóż? różne wersję słyszałem, ka-bar, m11, seal pup... nigdzie nie mogłem się doszukać jakiegoś konkretniejszego zdjęcia czy wskazówki, może tu ktoś zna odpowiedź? Quote Link to post Share on other sites
Kicarz Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 (edited) Daj sobie spokój, to co wypisałeś to bardziej pasuje pod grunta a nie CAG... Edited December 21, 2011 by Kicarz Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 Misz-masz straszny, z tego raczej "Delta" Ci nie wyjdzie - ale rób jak chcesz. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 22, 2011 Report Share Posted December 22, 2011 Temat upadł? ;) Powoli biorę się za "reko" właśnie 1st SFOD-D znanym dalej jako Delta ;) Cena ceną, plany długoterminowe, ops core fast np. zawsze można wziąć w wersji poliwęglanowej nie kevlarowej etc. na razie zbiory małe, hsgi, multicam od truspeca, batesy gx-8, tri-zip camelbaka... w reku m16a4 z eotechem 552 i m951...więc powoli :) Odkładać kasę na droższe rzeczy a kompletować te tańsze, łatwiej dostępne. To tak tytułem wstępu, chciałbym jednak zapytać, jaki dobrać nóż? różne wersję słyszałem, ka-bar, m11, seal pup... nigdzie nie mogłem się doszukać jakiegoś konkretniejszego zdjęcia czy wskazówki, może tu ktoś zna odpowiedź? Ni cholera nie pasuje to do tego: Quote Link to post Share on other sites
Dziuba Posted December 22, 2011 Report Share Posted December 22, 2011 (edited) Ano wiem, pod samą Deltę zakupów jeszcze nie robiłem:) Przede wszystkim kamizelkę zmienić, w planach lbt 6094a...plecaka zmieniać nie będę, w tripki od MR raczej używają, alternatywa camela niech zostanie. Mundur zmienić na Crye z czasem, buty to już raczej od operatora zależy w czym się dobrze czuje...a sama emka pasuje. Natomiast strasznie odbiegamy od tematu, co z nożem? Czy wyjdzie czy nie, lepiej trzymać kciuki niż arbitrażować ;) Edited December 22, 2011 by Dziuba Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 22, 2011 Report Share Posted December 22, 2011 Akurat M16 do CAG pasuje jak pięść do nosa. Quote Link to post Share on other sites
Dziuba Posted December 22, 2011 Report Share Posted December 22, 2011 No mój błąd, body zostało m16a4 ale włożona krótka lufa i kolba suwana więc m4. Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Uwielbiam ludzi, którzy bez PODSTAWOWEJ wiedzy zabierają się za rekonstrukcje (bazowanie na ORYGINALNYCH fantach - setki jak nie tysiące $, znajomość danej jednostki etc.). Dobrze rozumując - kupiłeś sobie SCAR'a (L czy H?) i chcesz pod nią jakąś konkretną jednostkę? Delta Force? Może warto przerzucić sie na coś łatwiejszego? Może Rangersów - jest nowocześnie, są "speszal forses", fanty troszkę łatwiej dostępne,noszą multicam ostatnio no i przede wszystkim jest kilka zdjęć gdzie testowali SCARa - nie porywaj się tak na tą Deltę proszę Cię. PS. Odnośnie Woodland - jesteś pewien że nikt go już nie używa? Sory że odkopuje temat ale co to za jednostka i okres. Pozdrawiam Mistrz25. Quote Link to post Share on other sites
Krave Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Army SF, coś pewnie 2010+ Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 Dzięki Quote Link to post Share on other sites
kajtoo5 Posted October 12, 2013 Report Share Posted October 12, 2013 (edited) Tak sobie przeglądałem youtube i znalazłem pewien, przepełniony wołowiną i amerykańską flagą filmik: Podejrzewam, że część z Was go już widziała. Mam takie pytanko odnośnie oporządzenia, które często przewija się przez film. Mianowicie, zobaczyłem pewne prawidłowości, które mogą świadczyć o tym, że film sklejony jest z ujęć z mniej/więcej tego samego okresu (przewijają się dwa mundury: Woodland i 3c, poza tym często widać kamizelkę PACA), tj, konfliku w Iraku (znaczy się II wojna w zatoce perskiej). Czy ktoś ma może wiedzę odpowiednią, żeby przedstawić wyposażenie osobiste operatora Delty z tamtego okresu? Mówię tu bardziej o latach 2003-2004, bo zapewne ten okres jest przedstawiony na filmie. Edited October 12, 2013 by kajtoo5 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 8, 2014 Report Share Posted November 8, 2014 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 Zdjęcia byłego "operejtora Jednostki Która Nie Istnieje" ;) Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted October 25, 2015 Report Share Posted October 25, 2015 Delta podczas ostatniego rajdu, gdzie jeden z zolnierzy zginal podczas akcji uwalniania zakladnikow Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted October 26, 2015 Report Share Posted October 26, 2015 (edited) Delta podczas ostatniego rajdu, gdzie jeden z zolnierzy zginal podczas akcji uwalniania zakladnikow Delty tam nie widać, zbyt wiele. Niektórzy dopatrują się w 1:09 operatora w drzwiach z nokto panoramicznym... Z reszty ciężko wyłapać kogoś więcej niż specjalsów kurdyjskich. Więcej CAG słychać niż widać... PS. Yahalom 3 fota od dołu z pierwszego setu to nie CAG. To założyciel Mayflowera, a on nigdy nie był w jednostce. Z tego co pamiętam to był w 5th SFG. Poza tym Shrek zawsze mile widziany... :-) Edited October 26, 2015 by badseed Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts