Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wybór dla poczatkującego

Recommended Posts

Biorąc pod uwagę, że skasowali by nas tylko raz za przesyłkę. Gabaryt takich kartonów z replikami, to chyba sporo miejsca w samochodzie kuriera (a za to się płaci). Wiec tyle dobrego, że przesyłka za frajer.

DOWN:

No to tak, czy siak. Każda replika przecież waży, i to ponad 2 kilo.

A jak będziemy kupować, każdą pierdołę u innych sprzedawców, to interesu w tym nie ma.

Jeszcze takie pytanie, nawet dwa:

1.Na start mogą być kulki 0.23 g Guardera?

2. Jak na początku pisałem (i każdy to przeoczył widzę), opłaca się coś zmieniać na starcie w replice (gumki HU)? Widać jakaś różnice?

Edited by beny1818

NIE. Płacisz za wagę, nie objętość.

EDYT: Różnice w cenie między paczką do 10 kg, a do 30 kg są minimalne. Kurierem. O poczcie szkoda gadać...

Kulki powinny być dobre, ale kupcie sobie trochę 0.23 i trochę 0.25. Będziecie mieli okazję sprawdzić, które bardziej wam podpasują.

Gumki nie musisz zmieniać, ale to na pewno nie zaszkodzi. Taki silikon będzie lepiej kręcić na zimnie na przykład.

Ale zawsze można zostawić stockową gumkę, a jak się zużyje kupić coś lepszego z innego sklepu, np Systemę Energy.

Edited by wiciok

Eee, myślałem, że krakmani mają jakieś lepsze 0.25 :dry: . W takim razie zostań przy 0.23 guardera. Może i są lżejsze, ale lepiej wykonane.

Na temat akumulatora się nie wypowiadam, gdyż nie mam o tym zielonego pojęcia. Doradzę tylko, że stockowe wcale nie są złe, jeśli ładuje się je DOBRĄ ładowarką.

Krakmani nie dają ŻADNYCH ZNIŻEK. Ale przynajmniej repliki mają tanie.

I nie żreć się już, bo to do niczego nie prowadzi.

Dają dają, tylko trzeba odpowiedni dużo od nich zamawiać i masz później rabaty.

Co prawda 2 - 3% ale jednak są

@beny - kulki mogą być PJ.

Mistrzostwo świata to to nie jest, ale nie mając lufy precyzyjnej nie ma potrzeby kupować np. G&G :wink:

Co do gogli - skoro ma być jak najtaniej ale cały czas bezpiecznie to może okularki ?

Pamiętaj tylko że muszą mieć co najmniej klasę "F".

Na przykład Te

Chociaż osobiście użytkowałem - użytkuję i będę użytkował (w pochmurne dni) Te G&G - wytrzymują do 450 fps - sprawdzone (a może i więcej - nie sprawdzałem).

Aku zostaw stokowy - spokojnie da radę na początek. Postrzelasz, nabierzesz doświadczenia, kupisz taki jaki Ci będzie odpowiadał.

A jak załapiesz bakcyla to i replikę wymienisz - zostaw batkę :wink:

Edited by ALABASTER

Witaj,

po pierwsze w czymś co ma bebechy cm.028 nie zmieniałbym gumki hop up od razu. Lepiej zobaczyć jak strzela (mi bardzo fajnie kręciła także w zimie). No chyba, ze macie daleko do Krk. (nie wiem gdzie leży Stegna i nie chce mi się sprawdzać). Albo nie szkoda wam tych 25-30 zł i możecie wymienić od razu.

Co do gogli, jeśli będziecie używać replik ~400 fps to możecie kupić Uvex Ultravision http://allegro.pl/gogle-okulary-uvex-ultravision-9301-813-120m-s-i1443749454.html . U mnie zdały egzamin, wytrzymywały strzały z przyłożenia (~400 fps, może więcej nie pamiętam) i po zrobieniu otw. wentylacyjnych w gumie u góry bardzo mało parowały (+30*C). Koszt też niewysoki. No i lepsza ochrona niż okulary.

Co do ochraniaczy na kolana: można kupić kontraktowe Alty za 60 zł (jeśli sklep nie KŁAMIE i nie OSZUKUJE klientów). Jeśli chcesz nazwę sklepu to napisz PW.

Piszę jedynie w oparciu o własne doświadczenia. Proszę żeby to uszanować i od razu nie krytykować, ze np. gogle są do dupy.

Mam nadzieję, ze pomogłem.

Dzięki wielkie, wszystkim. Takie odpowiedzi, to to czego oczekiwałem od tego tematu. Konkretne doświadczenia, ludzi którzy maja z tym styczność.

Co do okularków/gogli, mam już co pokazać kolegom (naprawdę, ciekawe propozycje, o których nie widziałem), oni zadecydują co będą chcieli. Ważne, że nie przyjdą na strzelanke z oksami z biedronki.

Do Krakowa mamy kawał drogi, ostatnio jak tam jechałem, to z 11 godzin to trwało. Stegna nad samiutkim morzem leży, 2 kilosy na plaże mam. Jak się wciągnę, to może was zaproszę, pod namiot... he he. Niezłą miejscówkę mamy , do tego mamy spore lasy, ogólnie to jest gdzie strzelać.

Ja się może skuszę na gumkę Hu? Ta może być?

Yeah. Tylko niech Ci krakmani zamontują, bo pewnie byś ją uszkodził. Już się dużo osób i to doświadczonych na tym przejechało...

Dają dają, tylko trzeba odpowiedni dużo od nich zamawiać i masz później rabaty.

Wiem, słyszałem o tym, ale trzeba być stałym klientem (ciekawe, ile to replik w miesiącu? :biggrin:), chodziło mi o to, że w przypadku jednego, nawet bardzo dużego zamówienia, rabatu nie uświadczysz.

Edited by wiciok

Wyobraź sobie:

Strzelasz sobie wesoło z kolegami. Wasz dużo fragów. Słyszysz za sobą pękającą gałązkę. Odwracasz się i bezbłędnie trafiasz kolegę. Kolega upada z krzykiem podnosząc ręce do twarzy. Po chwili opuszcza je. Są całe we krwi i widać na nich fragmenty tkanki oka. Jego twarz też jest we krwi. Tam, gdzie było oko, zieje krwawiący otwór.

Mniej-więcej jedna trzecia moich postów na WMASG (których jest dużo więcej, niż wskazuje to licznik, gdyż te z działu "jestem zielony" się nie nabijają) zawiera tą samą treść mówiącą jakie gogle/okulary kupować, jakich unikać i jak wszystko testować. Podobnie kilku innych Użytkowników spędza duuużo czasu na tłumaczenie tych zagadnień. W związku z tym poszukaj z łaski swojej odpowiednich tematów o ile nie chcesz mieć rozwalonego oka lub rozwalić oka koledze.

Pozdrawiam,

Laokoon