Kamil_87 Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Witam, mam problem, mianowicie ,jakiś miesiąc temu wymieniałem zębatki w replice, nowe podkładki pod zębatki itp. Wszystko ładnie śmigało, ale na drugiej akcji, po naciśnięciu spustu gieta zamiast strzelać wydaje z siebie dziwne "brzęczenie" ,zębatki są całe, zębatka na oś silnika także. Gdy reguluję położenie silnika za pomocą śruby dociskającej brzęczenie nadal pozostaje :/ Skończyły mi się pomysły . Ktoś pomoże ?? Miał z czymś takim styczność ?? Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Silnik chodzi, ładnie kręci zębatkami, ale nie strzela? Może pierwszy ząb tłoka "odszedł" ? Quote Link to post Share on other sites
Kamil_87 Posted March 5, 2011 Author Report Share Posted March 5, 2011 Powiem tak, silnik chodzi, ale z tego co widzę zębatki się nie ruszają Quote Link to post Share on other sites
burbi13 Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Tez tak miałem jak miałem źle wypodkładkowanego . Wypodkładkuj go jeszcze raz bo możliwe że Ci się zębatki blokują . Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Mało prawdopodobne, ale być może masz zębatkę silnikową za wysoko i mimo maksymalnemu dokręceniu silnika zębatka na silniku się z nią nie zazębia. Quote Link to post Share on other sites
Kamil_87 Posted March 5, 2011 Author Report Share Posted March 5, 2011 Rozkręcę jutro GB i pokombinuje z tą zębatką i zobaczymy jaki będzie efekt ;) Quote Link to post Share on other sites
Kamil_87 Posted March 12, 2011 Author Report Share Posted March 12, 2011 Zębatka była jednak źle wypodkładkowana. Natomiast teraz po naciśnięciu spustu nie ma reakcji ,silnik nie kręci, bateria sprawdzana w innej giecie, śmiga aż miło. Kiedy podłączyłem batkę ,przepalił się z kabli ,został przylutowany na nowo ale nadal nie ma reakcji. Czyżby kable do wymiany były ?? Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 (edited) Mogles zle spodkladkowac, np. dac za duzo podkladek. Czy jestes pewny ze spodkladkowales prawidlowo? Sprawdz czy silnik nie jest za mocno dokrecony. Edited March 12, 2011 by zb0oj Quote Link to post Share on other sites
Kamil_87 Posted March 12, 2011 Author Report Share Posted March 12, 2011 (edited) Silnik sprawdziłem już z dokręcaniem, brak reakcji :/ Chyba jednak wina kabli, podłączyłem inny silnik i także nie kręci Edited March 12, 2011 by Kamil_87 Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 Rozbierz GB i przeczyść styki. Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 Sprawdz recznie czy zebatki kreca sie latwo w gb, jesli nie to kombinuj ze stykami. Kable jesli nie sa przetarte, sa ok. Quote Link to post Share on other sites
Kamil_87 Posted March 12, 2011 Author Report Share Posted March 12, 2011 Znalazłem przyczynę, ułamała się jedna pierdółka w silniku :/ Quote Link to post Share on other sites
Baxior007 Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Z ta "pierdolka" chyba juz nic nie zrobisz. Mialem to samo w kalachu i nie moglem tego zlozyc, wiec kupilem "MAX SPIDA" elementa. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Wrzuce jutro fote patentu na ułamaną blaszkę od silnika. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 Na pewno 3 miesiące nic nie robił i jest mu to teraz niezbędne xD :hahaha: Ale wrzucaj patent z pewnością komuś się przyda :cool: Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 Ale dobrze, że nie ja odgrzebałem temat bo przysługiwały by mi łopatka :D. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 (edited) to dla Cb Gloomer :blush: Edited June 19, 2011 by zaki123 Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Oj pardon. To nie ja byłem odkupującym temat :D. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Wrzuce jutro fote patentu na ułamaną blaszkę od silnika. Wiem że twój post był dawno napisany , jednak mam problem z ułamaną blaszką silnika - wrzucisz fotki lub opiszesz "patent na ułamaną blaszkę od silnika " ? pozdro Quote Link to post Share on other sites
Aimar12 Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Można na przykład tak: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts