Trapez Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Coś tu cicho, a od paru dni można już pocinać w demo. Jak dla mnie to robi niezłe wrażenie, szczególnie graficznie. Zapewne nie będzie tak miodne jak MW2 ale na odmianę jeśli ktoś chce się pobawić w klimaty SF to jak najbardziej. Quote Link to post Share on other sites
bender Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 No u mnie akurat lipa, za każdym razem jak się połączę z serwerem to akurat kończy się mecz. :bialaflaga: Coś mnie pech prześladuje. Mogę tylko na ten moment powiedzieć, że menu wygląda miodnie. ;D Quote Link to post Share on other sites
Rent Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Gra wygląda super jak na DX9.Chodzi umnie na full detalach i nic się nie przycina.Ale servery to są jakieś dziwne ,bo czasami wogóle nie da się wejść. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Gierka cienka, tylko grafika wporzo, mniejsze wymagania ale zapewne będzie brak otwartych przestrzeni. Znikanie kompletna głupota, pancerz powinien działać jak w 1 części. Quote Link to post Share on other sites
perils Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 [...] graficznie fajnie , ale ja zagram tylko po to by zobaczyc singla , bo nie lubie biegac z m4a123 z super jump sprint invisible mod :) Quote Link to post Share on other sites
Trapez Posted March 5, 2011 Author Report Share Posted March 5, 2011 Ha znikanie jest ale jak się pogra i wypróbuje wszystkie funkcje to gra wychodzi na zbalansowaną. Energia ucieka więc nie można mieć wszystkiego non stop i jak ktoś biegnie zniknięty to nie może tego robić w nieskończoność. No i najważniejsza rzecz, po włączeniu Nano Vision można takiego delikwenta zobaczyć. Główna sprawa to opanowanie szybkiego przełączania się pomiędzy kamuflarzem i nanovision. No i fajnie jest, że dodatkowe atuty rozwijają się w miarę ich używania, np. zmniejsza recoil przy celowaniu przez przyrządy. Jak na razie to jestem zdecydowany na zakup pełnej wersji. Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 gram w demo i to moje podsumowani: - lagi na serwerach - dostac sie na jakis to cud - pancerz daje za mało... - wykrywanie stealth moda jest dobre... Ale i tak wydam kase na BF3... Crysis 2 to taki mw2 z nanosuitem... Quote Link to post Share on other sites
_Iceman_ Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Jakby ktoś chciał ze mną pograć to mój nick THEspear. Quote Link to post Share on other sites
fooze Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 mnie od Crysis odpędza sam poczatek opisu na steam tak z pamięci i luźnym tłumaczeniem "w świecie ogarniętym przez najeźdźców z kosmosu" ;-) byle do home fronta :-) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Hm, wbijam się na serwer za 2-3 razem, gra chodzi płynnie, bez lagów. Nie wiem na co narzekacie. Generalnie odrzuca mnie od gier, które polegają na chaotycznym bieganiu po małej mapce i strzelaniu do wszystkiego co widzę, ale jeszcze dam jej szansę. Chodzi umnie na full detalach i nic się nie przycina.Yyyy, a skąd wiesz o tych full detalach? Ja widziałem wybór rozdzielczości i "poziom" sprzętu jaki mam, żadnej konfiguracji grafiki. Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 To właśnie jest poziom detali Foka :P Przynajmniej w tej grze (lub samej wersji demo). A gra jest cienka, nie umywa się multi do pierwszego Crysisa. Podobnie jak Widmo będę czekaj na BF3 + zmiana OS :) Quote Link to post Share on other sites
Rent Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 (edited) Przecież napisałem że na DX9.Ja dostałem się do pliku systemowego gry z konfiguracjami grafiki. Edited March 7, 2011 by Rent Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Przede wszystkim Crysis 2 bardziej się zachowuje jak Beta niż Demo. Faktycznie są okresy, że serwery nie działają, czasem działają, ale gry nie ruszają, czasem nie da się w ogóle zalogować. Na forum piszą o wielu błędach i problemach. Quote Link to post Share on other sites
Rent Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Tak tutaj masz racje brakuje wielu rzeczy ale jest lepiej niż w becie ,kod gry jest bardziej stabilny lecz nie zawsze. Quote Link to post Share on other sites
Trapez Posted March 8, 2011 Author Report Share Posted March 8, 2011 Chyba najważniejsze jest aby opanować szybkie przełączania pomiędzy nanovision i pancerzem. Przez to pierwsze tryb niewidzialny niewiele daje bo i tak się takiego gościa zobaczy. Jak na razie to gram w ten sposób, że robię krótkie skany okolicy włączając na chwilę nanovision, a jak dochodzi do walki włączam pancerz. Jak przeciwnik znika to znowu nanovision. Kawałek mojego gameplaya: Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 Nieźle. Czym montujesz filmiki? :) Quote Link to post Share on other sites
Trapez Posted March 8, 2011 Author Report Share Posted March 8, 2011 Używam Sony Vegas Platinum 10 HD czyli podstawowej wersji. Ale taki montaż można też zrobić w Windows Movie Maker bo tam są chyba też przejścia pomiędzy ujęciami. Wolałem jednak Vegasa kupić bo ma większe możliwości i można się bardziej pobawić. Jak już się chce bawić w jakieś filtry czy efekty specjalne to WMM nie wystarczy, a z resztą mi coś nie działa :) Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 No i dupa nie pokukam sobie w crysisa 2 na PC ;/ wyskakuje mi żę moja karta graficzna nvidia geforce 8600gt nie jest odpowiednia czy coś takiego :bialaflaga: to zostaje mi ps3 :dry: :blush: Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Trapez, jaka specyfikacja kompa, żeby taką grafikę/płynność wyciągnąć? Quote Link to post Share on other sites
Trapez Posted March 10, 2011 Author Report Share Posted March 10, 2011 I3 CPU 530 @ 2,93GHz, grafa ASUS ENGTX460 i 4 GB ramu. Do tego Win 7 i żadnego pirackiego softu, który często powoduje sianie po systemie trojanami, backdoorami i temu podobnymi. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=cm5_7DnFk-s&feature=channel_video_title Tak wygląda króciutki filmik mojego autorstwa, komputer podobny jak kolegi z tym że jako procek to core 2 duo. Niestety już nie wyrabia co owocuje ciągłymi przycinkami. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Przy tak ubogich ustawieniach graficznych w grze (rozdzielczość i "poziom" sprzętu) trudno dopasować grę do konfiguracji. A poza tym nagrywanie filmu zwykle obcina ok połowy klatek, więc bez filmu gra powinna chodzić lepiej ;) a tutaj faktycznie są nieprzyjemne przycinki, nie chciałoby mi się tak grać. To 720p to jest pełna rozdzielczość (w takiej grasz), czy nagrywasz w połowie rozdzielczości? Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Gram w 1440x900, żeby mieć 720p filmik z gameplaya na YT po pogorszeniu jakości o połowę trzeba by było mieć co najmniej monitor dla profesjonalistów. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Nie bardzo rozumiem co masz na myśli. Co ma monitor do zgrywania filmów? Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 (edited) Rozdzielczość, która w crysisie 1 ale i 2 ma duże znaczenie w ilości wyświetlanych klatek na sekunde. Edit: HD ready=1280x720=720p przy wrzucaniu na YT filmiku z gry nagrywanej w połowie rozdzielczości trzeba by mieć monitor obsługujący 2560x1440. Zresztą to sie nie tyczy specjalnie tematu. Dodam do siebie że gameplay nowego crysisa jest strasznie casualowy, jest mało broni, ogolnie poza grafiką gra jest strasznie uboga. Jeszcze te mapy na 12 graczy xD Odnośnie testów wydajności podrzucam linka http://www.geforce.com/#/Optimize/Guides/crysis-2-benchmarks W skrócie na najniższych detalach i i7 (procek za 1000zł) Grafika wydajności 8000gt wyświetla ok 30fps co raczej uniemożliwia granie. Na gtx260 można spokojnie grać na najniższych detalach. Gtx460 pozwala na komfortowe granie w średnich/wysokich detalach. Edited March 11, 2011 by Pawelo Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts