zgred9595 Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Witam, chciałbym założyć własną grupe (team) ale nie wiem jak to zrobić i czy 6 osób wystarczy??? Trzeba to jakąś zajerestrować czy coś??? Jak załatwić jakiś sparing??? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 (edited) Do założenia grupy wystarczy Ci jakiś znajomy, który też się w to bawi. Jeśli natomiast chcesz zarejestrować grupę na jakimś forum, innym niż swoim - to zapoznaj się z wymaganiami, które tam panują. W odniesieniu do prawa - nie ma potrzeby rejestrowania grup, podobnie jak nie ma potrzeby rejestrowania podwórkowej drużyny piłkarskiej. Jeśli chodzi o sparingi i strzelanki - zerknij na fora lokalne, na głównej stronie forum. W każdym bądź razie - mam nadzieję, że wiesz, że Airsoft to nie Counter Strike. Edited March 13, 2011 by LogaN Quote Link to post Share on other sites
zgred9595 Posted March 13, 2011 Author Report Share Posted March 13, 2011 dzieki za info Quote Link to post Share on other sites
zgred9595 Posted March 16, 2011 Author Report Share Posted March 16, 2011 jaka może być nazwa drużyny myślałem na UFO ale chyba troche głupia nazwa???Drużyna ma się opierać głównie na sobotnich strzelankach czy na wkuwaniu taktyki z jakiegoś podrecznika(jeśli tak to z jakiego)????????// Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 "Osoby używające więcej niiż trzy wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami osobowości" Następne pytanie będzie jak używać klamki ???????? Albo jak ubrać mundur ??????????????? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Nazwa ekipy to jest jedna z tych rzeczy, która wymyślona powinna zostać przez członków danej ekipy. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 (edited) Witam, chciałbym założyć własną grupe (team) ale nie wiem jak to zrobić i czy 6 osób wystarczy??? Cześć, trochę Ci pomogę. Skoro masz już 6 osób, to jest to sporo. Są niekiedy grupy które zaczynały od dwóch członków, a teraz się rozwijają i członków im przybywa. Trzeba to jakąś zajerestrować czy coś??? Rejestrować nic nie musisz. Jak załatwić jakiś sparing??? Zobacz czy w Twoim rodzinnym mieście - Elblągu, nie ma żadnych ekip, które bawią się w ASG. Ekipy możesz tutaj na Wmasgu w dziale Społeczność, jak jesteś ogarnięty i potrafisz czytaj, że zrozumieniem to dojdziesz sam do wszystkiego. Jak Cię jakaś ekipa zainteresuje to napisz bezpośrednio do dowódcy na PW (prywatna wiadomość) lub na GG, jeśli ma podane na swojej stronie. Szbla95 - widzę Panie pedagogu, że pomogłeś koledze. A tak w ogóle to dobrze, że wiesz jak się używa klamki i ubiera mundur. Edited March 16, 2011 by Tomek_GGRS Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Tia pomogłem. Rozumiem, różne pytania, sam na początku założyłem durny wątek, no ale bez przesady. Mamy za niego wymyślić nazwę teamu. Wszystko podsunąć pod nos ? Trochę samodzielności. Quote Link to post Share on other sites
serdelq Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Jeżeli chcesz założyć drużynę pomyśl nad nazwami, coś z wojny światowej albo zgap nazwę jeżeli chcesz z jakieś jednostki amerykańskiej lub polskiej. Quote Link to post Share on other sites
Bacao Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Nazwa prawdziwej jednostki raczej zobowiązywała by do rekonstrukcji. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Szabla95 - w żadnym wypadku nikt za niego nie będzie wymyślał nazwy grupy. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Jeśli jesteś np. z Elbląga, i chcieli byście się utożsamiać z tym miastem, to nazwę warto zacząć od słowa: Elbląska... Nie wiem co dalej, Może być np. Elbląska Grupa Gąska. Sama nazwa zależy od Was. Lepiej żeby była niestandardowa. Z prawdziwych jednostek, na początek nazw nie bierzcie, bo śmiesznie wyglądaja grupy o nazwie "GROM", latające we flectarnie i cm028 (bez obrazy dla ludzi w tym biegających oczywiście). Później zmienić nazwę grupy, żeby wzorować się na danej jednostce, to już żaden problem. Byle by używać rzeczownika: rekonstrukcja. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Zacznijcie od zakupy SPRAWDZONEJ i ATESTOWANEJ ochrony oczu oraz jej PRZETESTOWANIA. Okulary lub gogle firm: Bolle, ESS, Peltor, Uvex będą idealnym rozwiązaniem. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 13 lat... I wszystko jasne... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts