minikruku Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Witajcie. Mam Kałacha od CYMY (CM.022). Ostatnio zrobił mi się trochę nudny z wyglądu więc chiałem go ulepszyć :biggrin: malując go farbami. Nie udało się jak sami się domyślacie.Czy ma cie jakieś sposoby,techniki na dobry kamuflaż do broni?(chodzi mi o kolorki bo ghillie wiem jak zrobić).Proszę pomóżczie ! Niedłudo wrzucę fotki mojego kałacha :) Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 A jakie to był farbki, bo chyba nie plakatówki? Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 (edited) Silesia-factory wykonuje malowanie replik. Spróbuj sprejami, u nas gościu robił i trzyma mu już ze trzy lata :icon_biggrin: Edited March 16, 2011 by Tomek_GGRS Link to post Share on other sites
minikruku Posted March 16, 2011 Author Report Share Posted March 16, 2011 A jakie to był farbki, bo chyba nie plakatówki? Nie plakatówki Specjalne farby do malowania plastiku :) Silesia-factory wykonuje malowanie replik. Spróbuj sprejami, u nas gościu robił i trzyma mu już ze trzy lata :icon_biggrin: Sprayami też próbowałem przez pare minut i się nie udało bo tylko pare części chciałbym pomalować. Ale nie wiem może spróbuje jeszcze raz. Link to post Share on other sites
Graven Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 A moze tak rozbierz pierw replike na czesci i pomaluj tylko to co chcesz pomalowac? Bo chyba nie malujesz w pelni zlozonej repliki oO Link to post Share on other sites
minikruku Posted March 16, 2011 Author Report Share Posted March 16, 2011 A moze tak rozbierz pierw replike na czesci i pomaluj tylko to co chcesz pomalowac? Bo chyba nie malujesz w pelni zlozonej repliki oO I tu tkwi problem... Bo gdy rozbiore replike,to nie zawsze ją zbiore :( Dlatego nie lubie rozbierać -.- Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 minikruku Twoją replikę nie ma sensu rozkładać (cm.022) bo to jest plastikowy shit, duże szanse są że nie złożysz z powrotem. Link to post Share on other sites
minikruku Posted March 17, 2011 Author Report Share Posted March 17, 2011 minikruku Twoją replikę nie ma sensu rozkładać (cm.022) bo to jest plastikowy shit, duże szanse są że nie złożysz z powrotem. Tak wiem wiem to plastikowy shit,ale w moim mieście jest koleś co mi wzmocni troszeczkę :) a poza tym : dajcie się pocieszyć człowiekowi :D Link to post Share on other sites
Piotro Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Zamiast wywalać kase na farby i inne duperele sprzedaj to jak najszybciej i kup coś innego (np. cymke 028) bo z tego za dużo nie postrzelasz. Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Nie opłaca Ci się pchać kasy w to. Opyl i kup coś porządniejszego. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 koleś mu wzmocni - kilka prętów zbrojeniowych, żelbeton i voila. Link to post Share on other sites
Grabekk Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 @up No bo tam nic więcej nie zdziała .. :biggrin: Link to post Share on other sites
minikruku Posted March 17, 2011 Author Report Share Posted March 17, 2011 Nie opłaca się!? Dzisiaj była strzelanka spisał się znakomicie... A co do kamuflażu to już mam ............ Dzięki myślę że można zamknąć temat :) Link to post Share on other sites
Grabekk Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Szkoda farby na ten "karabin" i kasy na farby aby go tak pomalować . Ale rób jak uważasz . :happy: Link to post Share on other sites
minus25 Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 gościu nie pytał "czy opłaca się to malować" tylko prosił o porady, ale jak zwykle wszyscy "pomocni" (nie wszyscy na szczęście) Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Skoro chce wpakować kasę, to niech pakuje. Jego kasa i jego strata. Pozdro :icon_biggrin: Link to post Share on other sites
Toss942 Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 (edited) Nie opłaca Ci się pchać kasy w to. Opyl i kup coś porządniejszego. Skoro chce wpakować kasę, to niech pakuje. Jego kasa i jego strata. Pozdro :icon_biggrin: Nagła zmiana poglądu? Co do tematu, to najlepszym sposobem jest malowanie sprayem, lecz trzeba pamiętać o tym, aby lakier się utrzymał na replice to należy ją odtłuścić oraz zmatowić za pomocą drobnego papieru ściernego (najlepiej wodnego). Myślę, że można niskim kosztem pomalować taką broń, więc jeśli ktoś ma chęci i 10zł w kieszeni może spróbować, być może uda się uzyskać bardzo efektowny kamuflaż :] Pozdrawiam Edited March 17, 2011 by Toss942 Link to post Share on other sites
hokager Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Sądzę,że to jest prowokacja on sobie z nas żarty robi,mówi o tuningu jej o tym,że wymiata to są jakieś kpiny. Link to post Share on other sites
Andzia Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 koleś mu wzmocni - kilka prętów zbrojeniowych, żelbeton i voila. I za to kochamy Lesia :D Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Nagła zmiana poglądu? Pozdrawiam Skoro kilka osób mówi, że się nie opłaca i mają one racje. A on dalej, że chce ... to niech robi, nie moja kasa tylko jego, robi za swoje. Niech płaci i wie, że kasa idzie w błoto, bo po jakimś czasie ta zabawka się rozleci. Ja mu życzę powodzenia w każdym bądź razie. Link to post Share on other sites
johny13 Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Od biedy wez kawalek gabki , zamocz w farbie i pomaluj to w taki sposo, aby przypominalo grysik tj dotykajac gabka powierzchni W ten sposob mozesz uniknac zapackania repliki farba. Dodatkowo zabezpiecz sobie maskolem lub silikonem wszekalie otowry lub szpary aby nie zalac a przez to nie zakleic ich farba. Lufe zatkaj jakims papierem lub naluz na niego jakas folie lub gumke ( kondona lu palucha od rekawiczki lateksowej ) Jak farba zaschnie to pomalutku odkrawasz te miejsca gdzie nalozyles silikon> pozniej zdzierasz i masz gotowe. http://www.youtube.com/watch?v=BoeJ0oB4HuQ Link to post Share on other sites
1708marcin Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 a wiecie może czym najlepiej zmywać farby np. spraye bo takie rzeczy jak benzyna estrakcyjna itd. nie działają za dobrze Link to post Share on other sites
arend Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 Wiemy. Rozpuszczalnikami dedykowanymi do tych rodzajów farb. Można też spróbować acetonem albo TRI, ale większość plastyków tego niestety nie przetrzyma. Uprasza się też o pisanie poprawne. Analfabetów tu mało tolerujemy. Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 Zapraszam do ogólnie technicznych. W tym dziale nie odświeżamy :icon_wink: Link to post Share on other sites
Recommended Posts