Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kamuflaż broni.

Recommended Posts

Witajcie. Mam Kałacha od CYMY (CM.022). Ostatnio zrobił mi się trochę nudny z wyglądu więc chiałem go ulepszyć :biggrin: malując go farbami. Nie udało się jak sami się domyślacie.Czy ma cie jakieś sposoby,techniki na dobry kamuflaż do broni?(chodzi mi o kolorki bo ghillie wiem jak zrobić).Proszę pomóżczie ! Niedłudo wrzucę fotki mojego kałacha :)

A jakie to był farbki, bo chyba nie plakatówki?

Nie plakatówki Specjalne farby do malowania plastiku :)

Silesia-factory wykonuje malowanie replik.

Spróbuj sprejami, u nas gościu robił i trzyma mu już ze trzy lata :icon_biggrin:

Sprayami też próbowałem przez pare minut i się nie udało bo tylko pare części chciałbym pomalować. Ale nie wiem może spróbuje jeszcze raz.

minikruku

Twoją replikę nie ma sensu rozkładać (cm.022) bo to jest plastikowy shit, duże szanse są że nie złożysz z powrotem.

Tak wiem wiem to plastikowy shit,ale w moim mieście jest koleś co mi wzmocni troszeczkę :) a poza tym : dajcie się pocieszyć człowiekowi :D

Nie opłaca Ci się pchać kasy w to. Opyl i kup coś porządniejszego.

Skoro chce wpakować kasę, to niech pakuje. Jego kasa i jego strata.

Pozdro :icon_biggrin:

Nagła zmiana poglądu?

Co do tematu, to najlepszym sposobem jest malowanie sprayem, lecz trzeba pamiętać o tym, aby lakier się utrzymał na replice to należy ją odtłuścić oraz zmatowić za pomocą drobnego papieru ściernego (najlepiej wodnego). Myślę, że można niskim kosztem pomalować taką broń, więc jeśli ktoś ma chęci i 10zł w kieszeni może spróbować, być może uda się uzyskać bardzo efektowny kamuflaż :]

Pozdrawiam

Edited by Toss942

Nagła zmiana poglądu?

Pozdrawiam

Skoro kilka osób mówi, że się nie opłaca i mają one racje. A on dalej, że chce ... to niech robi, nie moja kasa tylko jego, robi za swoje. Niech płaci i wie, że kasa idzie w błoto, bo po jakimś czasie ta zabawka się rozleci. Ja mu życzę powodzenia w każdym bądź razie.

Od biedy wez kawalek gabki , zamocz w farbie i pomaluj to w taki sposo, aby przypominalo grysik tj dotykajac gabka powierzchni

W ten sposob mozesz uniknac zapackania repliki farba.

Dodatkowo zabezpiecz sobie maskolem lub silikonem wszekalie otowry lub szpary aby nie zalac a przez to nie zakleic ich farba.

Lufe zatkaj jakims papierem lub naluz na niego jakas folie lub gumke ( kondona lu palucha od rekawiczki lateksowej )

Jak farba zaschnie to pomalutku odkrawasz te miejsca gdzie nalozyles silikon> pozniej zdzierasz i masz gotowe.

http://www.youtube.com/watch?v=BoeJ0oB4HuQ

• 3 years later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...