progressive Posted July 19, 2017 Report Share Posted July 19, 2017 Komora, o ile stock nie jest połamany, jest totalnie bez sensu, nie wniesie nic nowego do repliki. Do 550 wypadało by już chyba rozglądnąć się za zestawem bore-up, ale to przy założeniu że jest uzasadnionym dokładać te 4cm lufy. Ani w celności ani w zasięgu nie odczujesz różnicy, a w zabawie przy replice napewno. Podany przez Ciebie zestaw cylindra jest fajny, ale trochę przy drogi biorąc pod uwagę czego tak naprawdę potrzebujesz. Cylinder, jeśli jest zdrowy, to zostaw stock. Głowica cylindra dowolna alu (sugeruje płaską + sorbo). Głowica tłoka jakaś plastyczna (ja bardzo długo tyrałem POM'ową czerwoną SHS za 19zł na SP170 i nie padła). Dysza z zestawu jest fajna, ale fajna jest też AirsoftPro dedykowana albo do AUG albo do G36 (nie pamiętam), metalowa o długości ponad 25. Ideałem jest niebieska plastikowa CA do AUG 25.50, za to ją ciężko znaleźć (choć dawno nie szukałem). O sprężynie się nie wypowiem bo nie znam, znam za to Guardera i jego polecam. Dobry tłok (moim skromnym zdaniem) to np. niebieski shs z pełną metalową szczęką, ale przy założeniu że wkleisz listwę w tłok porządnym klejem i wytniesz co trzeba do AOE. Quote Link to post Share on other sites
lobomisiek Posted July 20, 2017 Report Share Posted July 20, 2017 Dziękują za odpowiedź. Co do tłoka ile ma mieć zębów bo niebieskie SHS-y znalazłem dwa 19 i 15 zębów? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 20, 2017 Report Share Posted July 20, 2017 14 lub 15... ze wskazaniem na 14. Te 19-nastki są do v2 long i innych replik z dedykowaną zębatką tłokową. Quote Link to post Share on other sites
lobomisiek Posted July 20, 2017 Report Share Posted July 20, 2017 Mikadorus dziękuję. Co zaś tyczy się dyszy ta ma 24,9 mm http://tiny.pl/g1zch będzie pasować, czy też będzie za krótka. Progressive do G36 dysza jest za krótka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts