Tomciaz Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Suszymy ząbki panowie. ~Skipper ;) Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Knapik i pingwiny - mokry sen rybaka :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Pyra Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Siema, ostatnio dotarło do mnie że się starzeje. Otóż mój najstarszy syn ( 13 lat) zażyczył sobie repliki i wyraził chęć wyjazdu ze swoim starym na strzelankę. I teraz trzeba by było kupić dwie repliki i w pole ! Quote Link to post Share on other sites
GROMPL Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Jak to dobrze mieć dzieci :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Samo się nie zrobi, Grom.. ;) @Pyra; Może być gorzej - moja córka w ubiegłym roku rzuciła AS! Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Pyra Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 A jak tam na ogólnych z nieletnimi ? Bo młody ze mną i pod moją opieką ale czy ktoś sapków nie bedzie miał ? Quote Link to post Share on other sites
GROMPL Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 Jak jesteś z nim i siłą rzeczy bierzesz na siebie odpowiedzialność, to nie ma problemu, ale... pytanie na ile jest gotów na kontakt z brutalnością tego sportu. Proponuje, abyś na początku Pyra sam pojawił się na ogólnej i zobaczył na ile zmieniło się to w porównaniu do lat ubiegłych. Ewentualnie możesz z pierworodnym zajrzeć na strzelankę Luzaków, tam jest (podobno) mniej brutalnie a i młodocianych nie brakuje. Quote Link to post Share on other sites
Tomciaz Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 Zawsze można na tyle szczelnie zakutać młodego, żeby przez parę warstw ubrań nie musiał za bardzo odczuwać brutalności tego sportu ;). Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 Wtedy legnie na respie walcząc udarem cieplnym.;p Nie no, faktycznie profit.;] Quote Link to post Share on other sites
Tomciaz Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 Poczuje się jak żołnierz na misji w Iraku :-F Quote Link to post Share on other sites
Pyra Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 Taki hardkor się zrobił ? Aż sam zaczynam się bać :hahaha: Musze tylko młodemu coś na paszczękę kupić i już, niech wie, że stary miodów na takich imprezach nie miał. Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 Popytaj Kubana o odczucia. Chodzi ze swoimi młodymi do Luzaków i na wmasg. Quote Link to post Share on other sites
Pyra Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 Ok, a jakie gogle i maski byście polecali ? Szału z kasą nie mam, choć na młodego oszczędzał nie będę Quote Link to post Share on other sites
mxw3000 Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 (edited) Najważniejsze dobre gogle, ewentualnie okulary (bolle, uvex) i ewentualnie maska typu stalker, choć dobrze założona arafatka też może wystarczyć. Z drugiej strony dla młodego może być też maska od PB. Najważniejsze to pilnować, aby młody miał zawsze założoną tę ochronę (plus kilka innych zasad). No i do pewnego wieku żadnego CQB. ;-) pozdro., mxw. Wysłano z D802-PL (4.4.2) za pomocą Tapatalk2. http://google.pl Edited January 27, 2015 by mxw3000 Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 @Pyra: Kwestia szerokości twarzy u młodego. Najlepiej iść z nim. W przystępnej cenie wyrwiesz w specu Bolle Cobra, albo Tracker (50-60 PLN). Są o tyle dobre, że mają wytrzymałość BT, a nie F jak większość okularów. Jeżeli paszczę odziedziczył po Tobie, to powinny mu jeszcze pasować SPECSy, ale na Allegro nie widzę, a na Armyworldzie niedostępne. A szkoda. Grałem w nich przez kilka lat, spełniały normy balistyczne i pasowały do maski na ryj jak ulał. Quote Link to post Share on other sites
Pyra Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 tak myślę, że w sobotę do speca pojadę, jest coś jeszcze w Poznaniu ? Quote Link to post Share on other sites
Tomciaz Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Z nietaktycznej ochrony wzroku na ul. Koronkarskiej jest sklep bhp KPS, swego czasu mieli tam całkiem fajny wybór. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Ze sklepów z ASG to jeszcze to: http://rekrutasgshop.pl Ale nie wiem jak tam jest - niezbyt mi po drodze. Quote Link to post Share on other sites
Pyra Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 A w Starym Browarze jest jeszcze coś ? Quote Link to post Share on other sites
mxw3000 Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 (edited) w Browarze militaria.pl i w Kingcrossie też coś chyba było, ale kiepskie. A rekrutshop spoko, byłem tam ze dwa razy. pozdro., mxw. Wysłano z D802-PL (4.4.2) za pomocą Tapatalk2. http://google.pl Edited January 28, 2015 by mxw3000 Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Ano tak. Zapomniałem - Militaria w Browarze i Fort 19 na Wrocławskiej. Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Pyra są jeszcze Obi, Praktiker itp, mają tam stoiska BHP i można za rozsądną kasę (20 30zł) kupić gogle o klasie BT, co do facjaty to imho stalker będzie idealny - zawsze możesz dogiąć. Na całe szczęście żaden z moich potworów nie wyraża chęci na wyjazd do lasu - może to dlatego że w zeszłym roku kiedy poszliśmy postrzelać do tarczy młoda sama się postrzeliła w nogę - chciała sprawdzić czy boli .... :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 :) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Pyra Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 A jakiś namiar na Kubana dacie ? Miałem go na książkotwarzy ale skasował profil. Quote Link to post Share on other sites
Pyra Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 Z okularów coś można tu wybrać ? http://allegro.pl/listing/listing.php?description=1&order=m&string=gogle+ochronne+klasa+BT&bmatch=s0-default-0113 Bo maskę to chce mu taką kupić http://allegro.pl/pelna-maska-stalowa-v7-olive-i4964602287.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=FB Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts