McOwiec Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Hmmm... student III-go roku chemii?? (wtedy jeszcze II-ego) :cool: Jak Uniwerek (UAM) to witam kolegę po fachu :maniak_OK: Jakby co, to mam troszku znajomych na wydziałach. Pozdrawiam Mc'Owiec. Quote Link to post Share on other sites
~FOX~ Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Mc'Owiec ma wszędzie wtyki :P Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Mc'Owiec ma wszędzie wtyki :P Pewnie jeszcze z czasów jak razem wkraczali do Czechosłowacji w 68' ;) Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Ejjj... mój pies wabi się Beryl :icon_razz2: Pieski to lubię! U nas się mówi iż małe Bernardyny są słodkie! A w Wietnamie, że są słodko/kwaśne! <evil> Quote Link to post Share on other sites
tomasz slab Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 A MÓJ TATA CHRAPIE Quote Link to post Share on other sites
McOwiec Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Pewnie jeszcze z czasów jak razem wkraczali do Czechosłowacji w 68' ;) To było wcześniej: podczas oblężenia Stalingradu :biggrin: Stąd to upodobanie do śniegu :wink: . Quote Link to post Share on other sites
GROMPL Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 Jak Uniwerek (UAM) to witam kolegę po fachu :maniak_OK: Jakby co, to mam troszku znajomych na wydziałach. Pozdrawiam Mc'Owiec. Ułam naturalnie, a co do znajomości to już musimy pogadać prywatnie :wink: Quote Link to post Share on other sites
mars_ Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 http://www.prezydent.pl/aktualnosci/zdjecia/galeria,659.html Quote Link to post Share on other sites
saigon Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 http://www.altair.com.pl/start-7334 Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Eeee tam w zeszłym roku pokazywali Beryla fabrycznie skonwertowanego na magazynki od M4. Nazywało się to Archer Assault Rifle. Tu jest lepszy news http://www.altair.com.pl/start-7323 Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 - Kochanie! Wróciłem z pracy. Jest może jakaś kolacja? - Tak. Stoi w kuchni na stole. - Gdzie? Nie ma nic! - Ot debil... Już 10 lat po ślubie a ten się zawsze na to nabiera... Quote Link to post Share on other sites
saigon Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 Eeee tam w zeszłym roku pokazywali Beryla fabrycznie skonwertowanego na magazynki od M4. Nazywało się to Archer Assault Rifle. Tu jest lepszy news http://www.altair.com.pl/start-7323 Przeczytaj do końca, z tego news'a wynika że istnieje Beryl ASG. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 Nie tylko istnieje, ale został zrecenzowany, wisi na stronie głównej na samej górze i nawet można go już kupić.;p Quote Link to post Share on other sites
McOwiec Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Nie tylko istnieje, ale został zrecenzowany, wisi na stronie głównej na samej górze i nawet można go już kupić.;p Cena :maniak_zle: Ok 1800 PLN Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Tzn. że za mało..? Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
McOwiec Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 (edited) Tzn. że za mało..? Pozdrawiam, Lambert Jasne, przynajmniej powinno być 3800 PLN :biggrin: Edited January 24, 2012 by McOwiec Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 No widzisz, tylko brać. :cool: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 No niestety. Beryl to nie masówka, ani chińczyk, a high-end z Aresa, więc i koszt jednostkowy musi być większy. Poza tym części z frazeologicznego "kałacha cymy" tam w sporej części przypadków nie podejdą, bo jest wysoce niestandardowo skonstruowany jak na kałaszopodobne twory. Zresztą założenia były takie, że to sprzęcior treningowy dla woja, a na rynek cywilny trafia jedynie dlatego, że istnieje grupa zapaleńców, która wykazuje na ten produkt zapotrzebowanie. No i rekonstruktorzy z pewnością się w niego zaopatrzą. Mnie ciekawi jedynie, jak będzie wyglądać żywotność podzespołów elektronicznych w porównaniu z mechanicznymi. No i jak będzie wyglądać sytuacja, w której montowanie elektroniki stanie się standardem, jak zmieni się przez to praca serwisanta, a przede wszystkim, na ile takie gadżety są potrzebne w polu? Nie ma co ukrywać, że elektronika to zupełnie nowe możliwości (przykładowo tutaj: http://gatee.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=57&lang=pl), z tym, że ile z nich to funkcje faktycznie dające przewagę nad przeciwnikiem, a ile to po prostu lansiarskie bajery, robiące dokładnie to samo, co mechanika, ale z innego podejścia? Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Wacol, to trochę jakby zastanawiać się na ile BMW jest lepsze od Skody - jedno i drugie ma cztery koła i nawet podobnie jedzie po mieście. Czy elektronika daje przewagę w polu? Oczywiście nie. Ma inne zalety. o których wszyscy wiemy. Mnie cieszy, że pojawiają się nietuzinkowe repliki - przecież nie każdy strzela "chińczykiem". W morzu mizerii taki Beryl błyszczy, choć akurat mnie osobiście nie ekscytuje, bo.. brzydal. :icon_biggrin: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
saigon Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 bo.. brzydal. :icon_biggrin: Tobie akurat to najmniej powinno przeszkadzać ;) Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Czesz przez to powiedzieć, że mam brzydkie giwerki..? :maniak_killer: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 (edited) Pod GB v.2 układ ASCU jest nie przebicia, do reszty gb można stosować ten "flagowy produkt gate", aczkolwiek ja pozostaję przy prostym mosfecie z ab i dobrym lipo :icon_biggrin: btw. na Metallicę do Pragi 7 maja ktoś się planuję wybierać ? :cool: Edited January 24, 2012 by parkie Quote Link to post Share on other sites
saigon Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Czesz przez to powiedzieć, że mam brzydkie giwerki..? :maniak_killer: Pozdrawiam, Lambert Może niekoniecznie o wygląd giwerek chodziło :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Saigonie, zraniłeś mnie.. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Przeczytaj do końca, z tego news'a wynika że istnieje Beryl ASG. @Saigon, przeczytałem, ja dzień zaczynam od Altaira Po prostu z mojego puntu widzenia widok Beryla zasilanego magami od M4 wydał mi się lekko egzotyczny. Jakoś do tej pory nie mogłem zrozumieć że Baikał produkuje wiatrówki na podzespołach ostrych egzemplarzy, Springfield Armoury, Sig Sauer czy H&K spokojnie brandują repliki, tylko w Radomiu magazyny pękają w szwach od towaru na który nie ma zbytu... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts