Myszur Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Czołem kompania. Niedługo zamierzam sobie kupić replikę Dana Wessona 4" na CO2 (Klick), ale od zajomego dowiedziałem się że można do niego używać tylko kulek 25g i więcej. Nie wiem czy to tylko jakieś bzdury, ale mam pytanie - czy 0,20 będą dobre? Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam. -Myszur Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Dzizes 25g ? :icon_eek2: będzie boleć ! A tak na poważnie: Jeśli zamierasz używać jej na krótkich dystansach to nie ma sensu pakować cięższych kulek. Choć tak, kolega ma rację jesli chcesz jak najdłużej zachować prosta trajektorię to im cięzsza kulka tym dalej poleci prosto. Tak czy siak pamiętaj ,żeby z tego nie strzelać do ludzi z odlegosci mniejszej niż 15m. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Myszur Posted March 27, 2011 Author Report Share Posted March 27, 2011 Dzizes 25g ? :icon_eek2: będzie boleć ! A tak na poważnie: Jeśli zamierasz używać jej na krótkich dystansach to nie ma sensu pakować cięższych kulek. Choć tak, kolega ma rację jesli chcesz jak najdłużej zachować prosta trajektorię to im cięzsza kulka tym dalej poleci prosto. Tak czy siak pamiętaj ,żeby z tego nie strzelać do ludzi z odlegosci mniejszej niż 15m. Pozdrawiam. Dobra, dzięki za odpowiedź. Czyli niedługo jadę do sklepu militarii i kupuję tego diabła. :cool: Tak właściwie to ja rzadko biorę udział w rozgrywkach, po prostu mam duszę kolekcjonera i olbrzymi sentyment do rewolwerów. Ale raczej nie będzie takiej sytuacji, że jak będę ładował dwudziestki to będą mi pękały w replice? Kiedyś tak mi się przydarzyło... Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Po prostu nie kupuj szitowych kulek. Jak zamierzasz tylko sobie strzelać do celu to przy tej mocy, polecam kulki pokroju 0,28 -0,3 ,albo najlepiej już "snajperskie" -Marushin czy Maruzeny - zobaczysz jak to pieknie lata. pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Z repliki o takiej mocy, przy takiej lufie i braku HU i tak trafienie w cokolwiek na sensownym dystansie jest trudne. Syndrom rugera. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts