Myszur Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Czołem. Krótko i zwięźle - wysuwam pytanie o wady/zalety i wrażenia z użytkowania w/w kolimatora. LINK DO TAIWANGUN Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam. -Myszur Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Ja go użytkowałem przez długi czas na trzech replikach. Bardzo mi się podobał, no i oczywiście można było wyregulować sobie celownik. Polecam, jeśli masz M4, do kałaszka zbytnio nie pasuje, zaś na Mp5 w miarę. Pozdro :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Dwa egzemplarze - najgorsze kolimatory, jakie widziałem. Strasznie niewygodny, kropka nie miała regulacji na całej szybce, przez co trzeba było go podkładkować. W drugim po miesiącu padła kropka zielona, po trzech czerwona. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Po pewnym czasie pokrętło od włączania koli się luzuje i znikają kropki (mi na razie tylko czerwona), aż odpadnie całkiem. Quote Link to post Share on other sites
$limak Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 (edited) Potwierdzam negatywne opinię - regulacja jest problematyczna, a sam włącznik musiał mi przerabiać znajomy spec, bo wpierw padła zielona kropka, a później czerwona. Działał jak należy przez 2 miesiące intensywnego użytkowania. Jeśli chodzi o kopie Aimpointów M2, to nie napalaj się na G&P, które też ma atrakcyjną cene - problemy podobne, bo prawdopodobnie ta sama fabryka je robi. ;) Edited March 31, 2011 by $limak Quote Link to post Share on other sites
Myszur Posted March 31, 2011 Author Report Share Posted March 31, 2011 Kupuję go w zestawie z używanym, modyfikowanym M4... Trudno, i tak okazja była świetna. Może mi akurat trafi sięjakiś lepszy egzemplarz, zobaczymy... Dzięki za informację. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Mój w sumie już rok się trzyma i na razie nie mam tylko czerwonej kropki. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Badziew, odbarwia obraz, plamka taka se i to przeklęte pokrętło- jest bolączką wszystkich kopii aimpointów. Quote Link to post Share on other sites
serdelq Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 (edited) Do jakiej repliki go przyczepisz ? do m16 najlepiej ładnie się prezentuje wyglądem ;] Edited April 1, 2011 by serdelq Quote Link to post Share on other sites
Myszur Posted April 5, 2011 Author Report Share Posted April 5, 2011 Do jakiej repliki go przyczepisz ? do m16 najlepiej ładnie się prezentuje wyglądem ;] Do M4'ki. :) Konkretnie to M4A1. Quote Link to post Share on other sites
serdelq Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 No do emki też da radę ale w m16 lepiej wygląda :D Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 kwestia gustu, a nie reguła warta przytoczenia w temacie o jakości. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts