szczwanys Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Witam. Szukam coś do 500zł, z rodziny beryl lub tantal.... A że tych replik jest bardzo mało (z tego co szukałem na necie) to co polecalibyście do tej ceny? Myślałem nad CM.028c (kolba od m4) i zmienić jej części body po czasie na metalowe i coś przy wnętrzu porobić. Nie będę nim rzucał o ściany, tylko ma mi dobrze strzelać i celnie, narazie w budynkach.Z czasem jak będę miał więcej pieniędzy coś zrobię by zwiększyć celność i zasięg ale to inna bajka. Więc tak, co polecacie wymienić na start by się replika nie posypała?(ok.6mieś) Co polecacie wymienić na przyszłość by wzmocnić zasięg, siłę i celność? (By dorównywało cm.048 i jakieś link ) Na przyszłość, czyli tuning chcę wydać również ok.500zł Quote Link to post Share on other sites
burbi13 Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 (edited) Jak masz 500zł u krakmana masz Rk02 , które ma stal body i naprawdę jest wytrzymałe i będzie lepsze od cm0,28 , lecz ani berylem ani tantalem ono nie jest. Pozdro ! Edited April 1, 2011 by burbi13 Quote Link to post Share on other sites
szczwanys Posted April 1, 2011 Author Report Share Posted April 1, 2011 (edited) A są jakieś dostępne części do transfuzji w beryla lub coś podobnego?:D To z berylo podobnego czegoś zrezygnuję. Co w tej replice pasowało by wymienić wy zwiększyć celność i siłę? Edited April 1, 2011 by szczwanys Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 proponuję rk-02 i części berylowskie kupowac oryginały na allegro. http://allegro.pl/beryl-wz-96-chwyt-podchwyt-nakladka-i1539587870.html http://allegro.pl/szyna-dluga-picatinny-mil-std-1913-oryg-beryl-i1542007960.html znalezienie tego zajęło mi 15 sekund. Kolba kosztuje też w tych okolicach. Stopniowo można uzyskac całkiem niezły efekt. Poczytaj sobie, zapaleńców przerabiających ak na beryle jest od grona :wink: pozdrawiam ;) Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 RK 02 dobra baza na beryla, u mnie w grupie jest jeden fajnie zrobiony z rk02. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 RK-06 jest jeszcze lepszą bazą. Podobnie jak Cyma CM.040. Lecz do 500zł to nie znajdziesz. Ja mogę Ci zrobić Beryla, ale musisz mieć wszystkie części. Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Nom pod beryla lepsze te wersje ze stała kolbą. Quote Link to post Share on other sites
szczwanys Posted April 2, 2011 Author Report Share Posted April 2, 2011 O kolbę się tam nie martwię ;) Dzięki panowie, naprawdę lubię to forum xD Quote Link to post Share on other sites
szczwanys Posted April 3, 2011 Author Report Share Posted April 3, 2011 Panowie, czym się różnie RK-05,RK-03 a RK-02? Ceny ten same, więc sam nie wiem Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 Szczegółami - kolby, okładziny itp. Quote Link to post Share on other sites
szczwanys Posted April 3, 2011 Author Report Share Posted April 3, 2011 Który lepiej się nadaje by przerobić go na beryla? (składana kolba, lub od m4) Nakładka termiczna i łoże i tak zmienię na oryginała, ale ceny tych replik są te same. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 Najlepiej na Beryla przerabia się RK-06. Pozostałe, czyli 02, 03 i 05 przerabia się dużo trudniej, bo trzeba rekonstruować tylną część body. Quote Link to post Share on other sites
szczwanys Posted April 3, 2011 Author Report Share Posted April 3, 2011 (edited) Dużo jest roboty przy rekonstruowaniu body? Narazie wali mnie kolba (jeśli chodzi tu o przerabianie body) to zrobię za rok jak będzie po gwarancji ;) Kupię łożę, nakładkę termiczną i chwyt. Z czasem będę go bardziej upodabniał. Lub kupię poprzez sierżanta który ma 20% zniżki w jakimś sklepie asg, może fuksnie mi się kupić rk-06 do ~530zł ;) Pozdro Edited April 3, 2011 by szczwanys Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 Jak kupisz łoże z chwytem, to dopasujesz, ale jak już ruszysz z nakładką, to będziesz musiał od razu wymieniać okucie łoża i podstawę szczerbinki. Skoro podstawa szczerbinki, to od razu trzeba toczyć lufę i tak dalej poleci jak domino. Z kolbą możesz zrobić tak, że kupisz sobie samo body od AK, przymocujesz kolbę i będziesz wymieniać jak konwersję. Ale wtedy się nie zmieścisz w 500 zł:) Zapraszam do tematu o Berylu w dziale "Upgrade i tuning". Kopalnia wiedzy o modyfikowaniu AK na polskie karabiny :) Quote Link to post Share on other sites
szczwanys Posted April 3, 2011 Author Report Share Posted April 3, 2011 Jak kupisz łoże z chwytem, to dopasujesz, ale jak już ruszysz z nakładką, to będziesz musiał od razu wymieniać okucie łoża i podstawę szczerbinki. Skoro podstawa szczerbinki, to od razu trzeba toczyć lufę i tak dalej poleci jak domino. Z kolbą możesz zrobić tak, że kupisz sobie samo body od AK, przymocujesz kolbę i będziesz wymieniać jak konwersję. Ale wtedy się nie zmieścisz w 500 zł:) Zapraszam do tematu o Berylu w dziale "Upgrade i tuning". Kopalnia wiedzy o modyfikowaniu AK na polskie karabiny :) To się tyczy rk-02 czy rk-06? Czy to to samo? Nie przerabiam już RK-02 bo braciszek kupił mi rk-06 za ok.130$. I teraz przerabiam rk-06 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 Jest cały temat o przerabianiu kałaszków na beryle. Naucz się najpierw samemu poszukać, później zawracać tyłki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts