Myszur Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Czołem Maniacy. Wczoraj wpadł mi w łapska mój pierwszy AEG (M4A1 R.I.S. od AGM), w związku z tym mam do Was zapytanie o to, jak taką replikę konserwować? Jakich smarów używać, jakie stosować działania. Z uprzedzeniem mówię że wstępnie przejrzałem pod tym względem forum i niewiele znalazłem. KLIK - podobne działania jak w tym temacie? Czy może rodzinę M4'ek trzeba obsługiwać inaczej? Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam. -Myszur Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Dokładnie to samo. Quote Link to post Share on other sites
Myszur Posted April 2, 2011 Author Report Share Posted April 2, 2011 Zamiast wyciora może być zwykły kijek owinięty papierem nasączonym silikonem? ;] Quote Link to post Share on other sites
Myszur Posted April 2, 2011 Author Report Share Posted April 2, 2011 Aa, i jeszcze jedno. Czy to że bateria będzie leżała przez dłuższy czas nie do końca rozładowana, wpłynie negatywnie na jej czas żywotności/zasilania repliki? :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 (edited) Tylko uważaj z tym kijkiem żeby lufki nie porysować. Długi czas wg Ciebie to? Dla mnie np 6 miesięcy. Określajcie się ludzie dokładniej. Co prawda wszechwiedzących jasnowidzów i czarodziejów na tym portalu nie braknie, ale oni nie zaglądają do tego typu tematów. Są bardziej ambitni... Jak batka poleży miesiąc, to może się rozładować. Zależy też od firmy i jej wieku. Nigdy nie zostawiaj rozładowanej. A jak poleży tydzień, z małym zapasem prądu, to nic strasznego się nie stanie. Edited April 2, 2011 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Zamiast wyciora może być zwykły kijek owinięty papierem nasączonym silikonem? ;] Ogólnie nie uzywaj materiałów mogących porysować lufę. Jezeli bedziesz używał wyciora z drutu lepiej założyć na niego koszulkę z termokurczki. I nie zapaprz tez gumki hopa silikonem. Quote Link to post Share on other sites
Myszur Posted April 2, 2011 Author Report Share Posted April 2, 2011 Czyli jakby miała leżeć nie do końca rozładowana przez, powiedzmy, 3 miesiące (przykładowo), to nie zaszkodzi to jej funkcjonalności (z wyjątkiem tego że zwyczajnie się może rozładować)? Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 Jak masz już dan wesson'a to zapraszam z obiema do siebie na lekcje serwisu :P Pozdrawiam. :) Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 Na długie leżenie (3miesiące) chyba warto jest batke naładować? Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 Tak, lepiej jak będzie naładowana. Quote Link to post Share on other sites
Myszur Posted April 5, 2011 Author Report Share Posted April 5, 2011 Jak masz już dan wesson'a to zapraszam z obiema do siebie na lekcje serwisu :P Pozdrawiam. :) Okazało się że kupiłem M4 (trzeba mieć co tachać do lasu). W przyszłości może sobie kupię, ale nie najbliższej, bo teraz będę ładował kasę w oporządzenie (mundur, pokrowce, akcesoria). Anyway - dzięki za chęć pomocy. ;) _______________ Co do tematu - dzięki za informację. Jeżeli jeszcze ktoś ma jakieś cenne uwagi/spostrzeżenia, to proszę się nie krępować i karmić mnie informacjami. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts