Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Magazynki Real-Cap

Recommended Posts

Hejka,

założyłem temat bo grzebałem, grzebałem i coś nie mogłem znaleźć recenzji Real-Cap'ów :blush:

Szukam dobrych magazynków Real-Cap - niekoniecznie najtańszych czy tanich a po prostu dobrych. Zależałoby mi również

na tym by były metalowe chociaż jeśli ten fakt wyklucza "dobrość" to jakoś będę musiał z tym żyć :dry:

Czy ktoś ma/widział/testował takie coś:

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=344

Jakoś specjalnie tanie toto nie jest, ale ma przynajmniej wygląd magazynka do M'ki a nie pistoletu na wodę...pytanie jak z jakością ? :bialaflaga:

Stary są plastikowe- własnie sprzedałem swój komplet krótkich na allegro.

Używałem przez 3 lata, jak dobrze o nie dbasz to się nie zniszczą.

Metalowe mam CA,jakieś BOYi czy A&K ale to kupione dawno temu.

Wszystkie żyją podobnie inie mam do nich zastrzeżeń. i tak naprawdę gdyby nie fakt że są pomalowane na różne kolory za cholerę bym ich nie odróżnił.

Te Pmagi Tomek mam dwa- ciężej mi do gniazda wchodzą a działać działają.

Idea Pmagów jest plasticzana i jako takowe spełniają swoją rolę.

Minusem jest że do ładownicy 2xm16 cqb mi się nie mieszczą więc lądują z reguły w fastmagu.

• 2 weeks later...

Osobiście posiadam te magazynki http://www.ebairsoft.com/m4m16-metal-rounds-magazine-p-1879.html

Śmigam na nich już jakieś 2 lata. Za komplet 10 sztuk zapłaciłem około 250zł gdzie w tej samej chwili w kraju za taką cenę mogłem dostać tylko plastikowe stary do których nie mam jakoś przekonania.

Do gniazda magazynka wchodzą bez żadnych oporów. Jedynym ich minusem jest blokada kulek która u mnie wchodziła zbyt płytko w kanalik.

Po załadowaniu kulek do magazynka potrafiły one przy nawet lekkim wstrząsie wyrzucić całą ich zawartość.

Rozwiązałem ten problem poprzez wycięcie dwóch elementów dzięki czemu blokada wchodziła głębiej.

Używałem ich w m4 od CA a od jakiegoś roku w m16 AGM i sprawują się świetnie.

Naprawdę polecam :wink:

Edited by putin57