Nihli Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 Witam ponownie, Jak część wie szukam dla siebie pierwszej repliki, a że czekając na AGM 003 można wyłowić ciekawe oferty znalazłem coś takiego: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/118388 Jak myślicie ile kosztowałoby naprawienie tej repliki i jaka cena byłaby za tę konfigurację rozsądna, tzn. mi się by opłacało i sprzedającemu? Również jaka cena byłaby rozsądna bez lufy precyzyjnej tylko z samą stockową? Sprzedawca powiedział, że replika ma przebieg około 1k kulek a odnośnie tego co nie działa cytuję "dokrecajac srubke (w domyśle od HU) za mocno, ta wypada z gwintu". Pozdrawiam i liczę na odpowiedzi, Nihli Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Ile razy można pisać że pseudosnajperki nie są dobrymi replikami na początek przygody z asg. Nihli naprawdę sensowniej będzie jak poczekasz na tego AGMa Quote Link to post Share on other sites
Nihli Posted April 17, 2011 Author Report Share Posted April 17, 2011 Nie wiadomo jak to będzie z tym AGM-em, a ta oferta wydaje się być interesującą, więc ponawiam pytanie: Jaka cena byłaby odpowiednia razem z prec lufą i bez niej? Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Grosze. 120 zł? Ale radzę Ci, zostaw to w spokoju i szukaj AEG'a. Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Marines.... Milcz jeśli nic nie wnosisz do tematu. Nihli@ Możesz poszukać pompek od GA. Benelka za ok.100zł jest dobrze wykonana, ma dużą moc i jest celna. Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Rudy ale de facto twoja wypowiedź tyle samo wnosi do tematu co kolegi Marines... Quote Link to post Share on other sites
cosmo Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Nie warto zaczynać od tego SWD. W sumie ta replika jest tak wykonana że nawet przerobiona nie jest dobrą repliką. To po prostu nie jest dobra platforma pod cokolwiek. A jak ktoś się uprze to musi mieć duże zdolności manualne i zaparcie, bo lekko nie będzie. Nie kupuj tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 (edited) Marines.... Milcz jeśli nic nie wnosisz do tematu. Nihli@ Możesz poszukać pompek od GA. Benelka za ok.100zł jest dobrze wykonana, ma dużą moc i jest celna. Yhy. Zaproponowałem mu dozbieranie trochę pieniędzy i kupienia AEG'a. AGM'y też są dobre. Tylko, że znając krakmanów trochę na nie poczekamy. A wątpie, żeby Nihli chciał czekać na zabawkę za 50 zł pół roku (ile dokładnie, to nie wiem). Myślisz, że jak masz 222 posty i siedzisz na forum od roku, możesz innym rozkazywać? Wydaje mi się, że jesteś napalonym dzieciakiem, które tak jak i niektórzy potrafią tylko siedzieć i pieprzyć głupoty. Zresztą co tam, to moja własna opinia. Spamisz jak cholera w sprężynowych, zawsze masz coś do dodania. SWD poszło by pewnie za te 120-150 zł. A dokładając kolejne 50 zł ma kałacha Cymy, używanego. Uwierz mi, mam Bisona i wiem ile trzeba się nalatać, żeby kogoś ubić. Nie, że odradzam takiej zabawy, ale z elektrykiem jest o wiele lepiej. Posiadanie najlepszej repliki na podwórku (Twoi koledzy zabawkami z odpustu dużo nie zaszaleją) zobowiązuje do rządzenia innymi, ale nie tutaj :happy: Pozdrawiam i życzę sukcesu w podwórkowych łupankach. Edit. Mój kolega ma tego shotguna GA i w porównaniu do mojego Bisona, średnio wypada. Edited April 17, 2011 by MarinesPL Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 (edited) Zaproponowałem mu dozbieranie trochę pieniędzy i kupienia AEG'a. Fajnie ale kolega nie pytał o AEGa. AGM'y też są dobre. Nie pytał również o AGMa. Myślisz, że jak masz 222 posty i siedzisz na forum od roku, możesz innym rozkazywać? Myślę, że jak masz 77 postów i jesteś na forum od 3 tygodni to nie powinieneś doradzać innym. A już na pewno mówić innym co im wolno a co nie. Ja rozumiem odradzanie SWD zielonym czy ogólnie, pseudosnajperek. Ale ludzie, nie wciskajcie każdemu, w każdym temacie i na każde pytanie na zmianę: shota od AGM i cm.28 kiedy nikt o to nie prosi! Niedługo na pytanie o najlepszy kolimator będziecie odpowiadać 'lepiej kup shotguna od krakmanów" :bialaflaga: Edited April 17, 2011 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 (edited) Też poleciłbym mu porozglądać się za innymi shootami podobnej jakości w tym przedziale cenowym, jeśli tego akurat nie ma w sprzedaży... a co do tego SWD to jego problem polega na tym, że do snajperek trzeba mieć dobrą bazę pod tuning, muszą być dobre wewnętrznie i zewnętrznie. Poczytaj sobie troche o tej repli, o tym ile kasy w nią niektórzy władowali żeby zrobić z niej cokolwiek. Za cenę takiego SWD wolał bym kupić co innego ale doradzać nie będę bo moje doświadczenie z replikami głównie polega na macaniu lub oglądaniu niż posiadaniu i testowaniu :P Nie sugeruj się zbytnio tym co piszę, posłuchaj "starszych" (nie, nie ma tu ironii). Edited April 17, 2011 by PiotrqŚ Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 Ale ludzie, nie wciskajcie każdemu, w każdym temacie i na każde pytanie na zmianę: shota od AGM i cm.28 kiedy nikt o to nie prosi! Niedługo na pytanie o najlepszy kolimator będziecie odpowiadać 'lepiej kup shotguna od krakmanów" :bialaflaga: Doszło już do tego że jakiś znafca radził kupić gościowi cyme 028, jak ten chciał i miał fundusze na 048... :bialaflaga: Dobrze, że chociaż reszta go zgasiła. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts