radmack Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Witam ponownie. Zapewne nie jestem pierwszym, ani ostatnim, który zwrócił uwagę na bardzo niskie ceny replik na ebayu. Stąd moje pytanie, co muszę zrobić, jakie są zasady i koszty sprowadzenia repliki do Polski? Dla przykładu: ICS Galil ARM u onionów - 1700 zł tenże sam Galil na ebayu, także nowy i oryginalnie zapakowany - w przeliczeniu na złotówki - około 1060 zł. Może mi ktoś wyjaśnić, czy taką sprowadzoną replikę trzeba oclić, i ogólnie czy ktoś już tego próbował? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Najpierw to ty zobacz sobie jakie ceny są w HK, to się jeszcze bardziej zdziwisz... Na forum jest dział poświęcony kupowaniu za granicą, powinieneś znaleźć tam potrzebne informacje: http://forum.wmasg.pl/index.php?/forum/131-zagraniczne-sklepy/ Quote Link to post Share on other sites
radwan88 Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Witam ponownie. Zapewne nie jestem pierwszym, ani ostatnim, który zwrócił uwagę na bardzo niskie ceny replik na ebayu. Stąd moje pytanie, co muszę zrobić, jakie są zasady i koszty sprowadzenia repliki do Polski? Dla przykładu: ICS Galil ARM u onionów - 1700 zł tenże sam Galil na ebayu, także nowy i oryginalnie zapakowany - w przeliczeniu na złotówki - około 1060 zł. Może mi ktoś wyjaśnić, czy taką sprowadzoną replikę trzeba oclić, i ogólnie czy ktoś już tego próbował? pozdrawiam Dolicz VAT, cło i wysyłkę a wyjdzie Ci prawie to samo. Przy niskich kursach dolara opłacało się ściągać na masę:) Quote Link to post Share on other sites
SouthMan Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 I nie kradnij avatarów :dry: Quote Link to post Share on other sites
Kceur Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 radmack mógłbyś podać link do tego galila na ebay ??? Szukałem tam replik ale jakoś nie mogłem znaleźć... :/ Quote Link to post Share on other sites
radmack Posted May 3, 2011 Author Report Share Posted May 3, 2011 1 2 @ south man awatar przypadkowo ten sam, znalazłem w internecie :icon_neutral: dzięki za link Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Ciekawy zbieg okoliczności że akurat z tego samego regionu. Wracając do tematu jeśli się zdecydujesz ściągaćz USA to porozmawiaj z Yuri'm. Quote Link to post Share on other sites
radmack Posted May 4, 2011 Author Report Share Posted May 4, 2011 Ok, zagadam do niego jeśli będę chciał coś sprowadzić Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts