Kola Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Witam! Mam pytanie związane z maską http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_helmy_ochrona/lekka_maska_ochronna-olive_acm-2624.html . Czy będzie ona kompatybilna z okularami uvex i-vo? I czy stanowi skuteczną ochronę twarzy? Pytam się, gdyż już parę razy dostałem w twarz (aż do krwi), a nie jest to zbyt miłe uczucie. Quote Link to post Share on other sites
Marksman Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Jest ładnie napisane: PRODUKT NIE JEST PRZEZNACZONY DO WYKORZYSTYWANIA PODCZAS GIER TAKTYCZNYCH/WOJENNYCH/ASG. Quote Link to post Share on other sites
Kola Posted May 3, 2011 Author Report Share Posted May 3, 2011 Jest ładnie napisane: PRODUKT NIE JEST PRZEZNACZONY DO WYKORZYSTYWANIA PODCZAS GIER TAKTYCZNYCH/WOJENNYCH/ASG. przy każdym jest tak napisane;) w takim razie to do czego to jest? do dojenia kóz? Krakmani tak specjalnie piszą, że jakbyś ich pozwał do sadu za uszczerbek na zdrowiu, to się obronią tym że było napisane;) Quote Link to post Share on other sites
Marksman Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Ale co innego napisać, że produkt zawiera śladowe ilości orzechów (pomimo, że to parówka), a napisać przy masce, że nie jest przeznaczona do tego i tego. Osobiście bym tego nie kupował. Dostanie kulką w maskę i się połamie/rozpryska i cię może pokaleczyć po twarzy. Zauważ, że przy innych produktach tej marki nie ma tego ostrzeżenia. Tylko przy maskach. Chcesz ryzykować? :) Quote Link to post Share on other sites
KaziK Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 (edited) mikiBK- czym ty grasz, że dostałeś w twarz do krwi i to parę razy?! Ludzie, ja gram w AirSoft ponad rok i w życiu na strzelance nie widziałem krwi! Latam w samych okularach i ciągle jestem tak samo śliczny :D Marksman- a teraz się opanuj i wejdz w okulary ochronne na Taiwangun... ta sama formułka, chłopak dobrze prawi. Unikają odpowiedzialności prawnej. Edited May 3, 2011 by KaziK Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Weź lepiej maskę siatkową TMC, da się ją dostosować do Uvexów i nawet wygodna jest (cały zlot w niej przebiegałem i nie narzekam). Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 zakup coś w stylu stalker tzn. jest siatka na twarz wytrzyma kolega używa takowej z 400 fps z 10m nic cena jest podobna ale lepiej chroni Quote Link to post Share on other sites
KaziK Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Zuko0 zalinkuj albo napisz po polsku bo pojęcia nie mam o czym prawisz! :D Pozdrawiam KaziK Quote Link to post Share on other sites
radwan88 Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Zuko0 zalinkuj albo napisz po polsku bo pojęcia nie mam o czym prawisz! :D Pozdrawiam KaziK Chodzi o coś takiego: http://www.jarmix-militaria.pl/product/Maska-ochronna-typu-STALKER-Olive/?id=1245 Quote Link to post Share on other sites
Kolczu Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Nawet jeśli dostaniesz serię na twarz z około 15-20 metrów ( jak ja w tą sobotę :/ ) to biegając i unikając kul etc. nie będziesz myślał o bólu. Po paru minutach przechodzi. Bolle uratowały mi oczy, bo ze 2 razy dostałem centralnie w szkiełko. Co prawda mam teraz parę plamek na twarzy, ale to nic. Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Nawet jeśli dostaniesz serię na twarz z około 15-20 metrów ( jak ja w tą sobotę :/ ) to biegając i unikając kul etc. nie będziesz myślał o bólu. Po paru minutach przechodzi. Bolle uratowały mi oczy, bo ze 2 razy dostałem centralnie w szkiełko. Co prawda mam teraz parę plamek na twarzy, ale to nic. Autor nie pyta czy kupować, tylko pyta o skuteczność podanej przez niego maski. Ja ze swojej strony mogę również polecić maski stalkerki. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 (edited) ja tą ACM moge polecić kumpel ma i ma wgłębienie tylko ja miałem od niego gogle z tej maski dostałem z 5m z repliki broni krótkiej i nawet śladu nie było. Ja od siebie polecam. Edited May 3, 2011 by sebolek Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Moim zdaniem, po co kupować "Stalkery" ACM'a jak można znaleźć oryginalne TMC taniej (nick klucz: Viamortis) :wink: Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 (edited) mikiBK- czym ty grasz, że dostałeś w twarz do krwi i to parę razy?! Ludzie, ja gram w AirSoft ponad rok i w życiu na strzelance nie widziałem krwi! Latam w samych okularach i ciągle jestem tak samo śliczny :D Marksman- a teraz się opanuj i wejdz w okulary ochronne na Taiwangun... ta sama formułka, chłopak dobrze prawi. Unikają odpowiedzialności prawnej. KaziK, proszę, ostrożniej formułuj posty, aby źle to się nie skończyło. ŻADNA ochrona oczu z taiwanguna nie jest dobra. Więc to ostrzeżenie przy ich goglach/okularach jest jak najbardziej uzasadnione. Natomiast nie ma co panikować, że maska zasłaniająca tylko dół twarzy się rozpadnie. Kulka nie ma wystarczającej energii, aby ewentualne odłamki były bardziej groźne niż ona sama. Oczywiście tyczy się to tylko i wyłącznie masek chroniących tylko dół twarzy. Ochrona oczu musi być ATESTOWANA. Pozdrawiam, Laokoon EDIT: a ja widziałem, gram tylko 3 lata. 360fps z 20 metrów wystarczy, aby troszkę krwi pociekło przez pory, zależy to od spraw indywidualnych jak grubość skóry czy trwałość naczynek krwionośnych. Edited May 3, 2011 by Laokoon Quote Link to post Share on other sites
luis Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Używam maski zwanej stalker v.2 zakupioną od kolegi Viamortis. Polecam, jest na pewno wygodniejsza (kwestia nieparowalności :icon_biggrin: ) niż ta zapodana w linku przez autora niniejszego wątku. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 O, żeby nie było, że polecam ten plastik. Ja tylko poprawiam błędy poprzedników. Quote Link to post Share on other sites
KaziK Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Laokoon Racja źle sformułowałem, chodziło mi o to, że we wszystko co ma coś chronić wklejają identyczną formułkę, i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 http://allegro.pl/maska-tmc-v-1-stalowa-stalker-style-nowa-hit-i1591527629.html Quote Link to post Share on other sites
Kola Posted May 4, 2011 Author Report Share Posted May 4, 2011 dziękuje bardzo za rady i opinie, na pewno uwzględnię je w wyborze. jeszcze raz dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Ogór Kiszony Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Te maski typu Stalker dobrze chronią? Bo nie wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Jeśli według Ciebie stalowa siatka nie wygląda na dobrze chroniącą... Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Dobrze chronią. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Te maski typu Stalker dobrze chronią? Bo nie wygląda. Nie. Folia streczowa chroni lepiej. Wiadro z wyciętymi otworami również. Trzeba się tylko troszeczkę zainteresowac i sobie poszukać. Przepraszam ale dziś będę okropny i bezsensowne posty będę tłamsił bezsensownymi odpowiedziami. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts