filoz533 Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Mam pytanie: jestem totalnie zielony i nie wiem czy brać g36 od JG czy cm.028 tactical Chodzi o Moc: g36-340 fps a cm.028 tactical - 370 fps Czy te 30 fps może mieć jakiś większy wpływ na zasięg i moc? czy taka różnica jest odczuwalna? Druga sprawa : słyszałem , ze g36 ma akumulator disc tandetny i ładowarka tez zostawia wiele do życzenia czy to prawda? I trzecie ostatnie pytanie: ponoć po każdej strzelance powinno się olejem silikonowym psiknoc do lufy i pod magazynek po czym postawic replikę w odpowiedniej pozycji to tez prawda? Quote Link to post Share on other sites
kujaw091 Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 (edited) Stockowe akumulatory najwyższych lotów nie są, ale jeśli byś je ładował ładowarką mikroprocesorową to będą Ci służyły długi czas. Jeśli chodzi o samą jakość chińskich akumulatorów, to JG się pozytywnie wyróżnia pod względem jakości. Oczywiście nie ma tutaj porównanie do markowych baterii, ale na początek dają rade. Co do samej ładowarki, która jest w zestawie to krótko mówiąc, najlepiej jak byś nigdy do niej podłączał akumulatora, ona go po prostu bardziej go psuje niż ładuje. Z tym olejem sylikonowym w lufie to też jakiś żart. Wystarczy, że kilka kropel doleci ci do Hop Upa i możesz pożegnać się z podkręcaniem na dłuuugi czas. Jeśli chcesz mieć czystą lufę, po prostu czyść ją wyciorem. Jeśli chodzi o replikę, to zarówno G36 jak i 0.28 są bardzo dobrymi replikami na początek. Ja osobiście wybrał bym Giete z powodu jej lepszego wykonania zewnętrznego. Edited May 8, 2011 by kujaw091 Quote Link to post Share on other sites
filoz533 Posted May 8, 2011 Author Report Share Posted May 8, 2011 g36-340 fps a cm.028 tactical - 370 fps Czy te 30 fps może mieć jakiś większy wpływ na zasięg i moc? czy taka różnica jest odczuwalna? Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 (edited) 30 fps to nie wiele,różnicę odczujesz w kilku metrach Edited May 8, 2011 by hokager Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Kup lepiej g36 przynajmniej nie wygląda jak zabawka. Cm.028 jakoś nie lubie... Quote Link to post Share on other sites
Kolczu Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Twój post stwierdza za jednym razem, że 30 fps to dużo ale tak na prawde nie ma znaczenia bo to pare metrow +/- .. Quote Link to post Share on other sites
filoz533 Posted May 8, 2011 Author Report Share Posted May 8, 2011 wszytkim dziękuje za odpowiedzi. A te 340 fps w g36 to jaki to zasięg będzie mniej więcej? Quote Link to post Share on other sites
czaja135 Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Nie sugeruj się na początek mocą, nie mówię że na początku masz biegać z repliką która ma 100 fps ale na początek im więcej, tym gorzej. Możesz zrobić komuś krzywdę. Posiadam cm.028, jest dobra, nie mam zastrzeżeń jednak więcej osób poleca gietę więc weź lepiej ją. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 (edited) Trzeba przyznać, że g36 przynajmniej nie wygląda jak zabawka... EDIT: Damianosky, nie pisz tego, co myślę. :P Edited May 8, 2011 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
filoz533 Posted May 8, 2011 Author Report Share Posted May 8, 2011 (edited) mam od 7miechów springa 280 fps i zasięg jest tragiczny dla mnie moc jest bardzo ważna a co za tym idzie zasięg Edited May 8, 2011 by filoz533 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 (edited) moc =/= zasięg. EDIT: filo - czytaj PW. Edited May 8, 2011 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 (edited) Nie sugeruj sie czasem kolegą który napisał. mam od 7miechów springa 280 fps i zasięg jest tragiczny dla mnie moc jest bardzo ważna a co za tym idzie zasięg Ja ci proponuje wziąść g36 bo to cholernie dobra replika i niezniszczalna EDIT: LESIO nie wpierdzielaj się:P Musiałem przez ciebie posta zmienić... Edited May 8, 2011 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
filoz533 Posted May 8, 2011 Author Report Share Posted May 8, 2011 ale powtarzam pytanie takie g36 od JG 340 fps to jaki będzie miało zasięg? Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Może rk od boyi, kosztuje podobnie co te repliki, są ładnie wykonane. Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 (edited) ale powtarzam pytanie takie g36 od JG 340 fps to jaki będzie miało zasięg? Ja miałem w stocku zasięg ok 45 m (na oko) natomiast znajomy po zajefajnym uszczelnieniu jakieś 55m.... (STOCK) Edited May 8, 2011 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Masz temat o Giecie, więc sobie poczytaj, a będziesz wiedział wszystko. Quote Link to post Share on other sites
filoz533 Posted May 8, 2011 Author Report Share Posted May 8, 2011 Dziękuje wszystkim za udzielanie się uważam temat za zakończony wszytkie się już dowiedzialem:) Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 I kup DOBRĄ cohronę oczu. NIE syf z taiwanguna i NIE podróbki. Kup coś firm: ESS, Bolle, Peltor, Revision (tylko modele ochronne) lub okularki SPOECS z allegro za 12zł (są tak tanie, bo jest ich mnóstwo na rynku, ale wytrzymują baaardzo dużo). Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Ja ma g36k i ak cm.28 gietka jest pięknie wykonana ale zasięg miedzy jednym a drugim jest odczuwalny. Ja osobiście proponuje g36 :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts