gewer12 Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 Witam, dziś na strzelance kumpel miał swoją m16a4 G&P full stok. Po paru strzałach na auto coś zaczeło mu się dziać z gearboxem (dźwięk jakby mu mieliło zębatki). Drugi kumpel też ma m16a4 G&P. Pożyczyl od tamtego kolegi batke (batka to firefox 8.4 3300mah) wystrzelal 2 midy i zaczeło dziać mu się to samo (ten sam dźwięk). Czy może być to wina batki? Kumple mają ogromny ROF. Czy jest to możliwe że taka duża pojemność baterii zniszczyła bebechy? z góry dzięki Pozdrawiam gewer Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 Na 8,4 ogromny rof ? Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted May 15, 2011 Author Report Share Posted May 15, 2011 Dokładnie , może to od pojemności batki też troche zależy Quote Link to post Share on other sites
SK8 Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 Stawiałbym na zębatki, a konkretnie na pęknięcie osi. To typowy usterka dla G&P i również mnie ostatnio dotknęła, zębatka tłokowa jak i tłok do wymiany w moim przypadku. Parkie - Jak najbardziej możliwy duży ROF na takiej baterii, sam posiadam 9,6V 3300 mAH ( G&P ), a mierzony woltaż po naładowaniu wynosi równe 12V. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted May 15, 2011 Author Report Share Posted May 15, 2011 SK8 czy to przez baterie (chodzi mi oto czy bateria nie jest za duża ? (pojemność) ) mogły pójść zęby? Quote Link to post Share on other sites
SK8 Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 Po prostu zębatki, a raczej ich osie są słabe i prędzej czy później pójdą ( dlatego obecnie wymieniam zębatki na Systemy ). Mocniejszy akumulator tylko przyspieszy ten proces. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Ogólne techniczne" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> AEG/EAG -> I klasa -> Problemy i serwis". Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Witam ! Sam mam M16 od G&P (jeszcze mam) i użytkuję ją z batką Firefoxa 9.6 V na 2000 mAh.Nie sądzę aby zębatki poszły przy 8.4...to standardowa bateria a pojemność mimo że nie mała, nie urywa głowy.Nie zgadzam się też z tym że zębatki są słabe.Mam takie, karabin ma 420 fpsów i absolutnie NIC się nie dzieje.To 8 mm.G&P słyną z-raczej-mocnych bebechów już w stocku... Napisałeś też o ogromnym ROFie-to nie jest możliwe na takiej baterii nawet przy dobrej wydajności prądowej.Ogromny ROF można mieć w replice gdy używa się np. LiPo 11.1 V o dobrej wydajności ale nie przy "normalnej" baterii i do tego 8.4 V. SK8-to że po naładowaniu wskazuje Ci więcej V niż nominalnie ma batka nie oznacza że z takim prądem spotyka się replika. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Bo G&P ma na 8,4 bardzo syty ROF. Zębatki są dobre, ich czpienie są dziadowskie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts