Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam w kolejnym poscie w którym chcę skonfrontowac 2 repliki, proszę o wszelkie opinie na temat zwłaszcza osób które miały doczynienia z tymi modelami.

G36C Classic Army

http://allegro.pl/karabin-g36c-classic-army-promocja-nowy-i1635913993.html

VS

LR300 A&K

http://www.gunfire.pl/product-pol-1152191787-LR300.html

zachęcam do debaty ! może mi naprawdę pomóc :)

Nigdzie w internecie nie widziałem LR-300 innej firmy, a strzelałem z takowej repliki u kolegi i idzie ładnie, dosyć cicho (w porównaniu do mojej CM.028) i celnie - z tego co wiem, wymieniony był tylko chwyt pistoletowy i kolba.

Kulki leciały jak po sznurku, z odległości ok. 25m bez problemu wchodziły w dziurę w murze fi=5cm, zasięg skuteczny oceniłbym na jakieś 35-40m, całkowity ok. 60m.

Oczywiście nie było to dokładnie mierzone, ale tylko "na oko".

O ile się orientuję, to LR300 robi również G&G więc możliwe, że to z niego strzelałeś (a możliwe, że z Pejota). Nie jestem pewien, czy jakieś inne markowe firmy go też nie robią.

Nie zmienia to faktu, że mając do porównania te dwie repliki - ja wybrałbym trzecią, inną. Mianowicie - G36C z Cymy, które według mnie jest lepsze (a w dodatku znacznie tańsze) od giety z CA.

http://gunfire.pl/product-pol-1152194836-CM003-G36-CYMA.html

Pozdrawiam.

O ile się orientuję, to LR300 robi również G&G więc możliwe, że to z niego strzelałeś (a możliwe, że z Pejota). Nie jestem pewien, czy jakieś inne markowe firmy go też nie robią.

Nie zmienia to faktu, że mając do porównania te dwie repliki - ja wybrałbym trzecią, inną. Mianowicie - G36C z Cymy, które według mnie jest lepsze (a w dodatku znacznie tańsze) od giety z CA.

http://gunfire.pl/product-pol-1152194836-CM003-G36-CYMA.html

Pozdrawiam.

I zaraz będą się wypowiadać obrońcy markowych replik:P Bo przecież po co brać "chinola" skoro można zapłacić dwa razy tyle i mieć CA?^^

Z tym "bardzo niezawodne", to bym nie przesadzał. Wiem, że ta replika zbiera niemal same pozytywne opinie, ale ja jakoś zdecydowanie wolałbym Cymę (zwłaszcza, że to nowa replika z jak na razie dobrymi bebechami).

Jeśli spytacie o porównanie - tak, mam. Przez pół roku byłem posiadaczem CM.028, w którym nie było żadnych awarii, nawet po wymienieniu sprężyny na SP130 Guardera. CM.003 widuję na strzelankach w dwóch egzemplarzach i złego słowa o tym nie powiem. O kałachach z Cymy serii 036+ też już nie wspomnę. A gieta z JG? Może to tylko w mojej okolicy, ale tutaj bardzo często są z nimi problemy. Ja w swoim egzemplarzu musiałem już dłubać trzy razy, a teraz na dniach będzie naprawiana po raz czwarty (ogólnie odprawiam dziękczynne modły za to, że dokładnie na czas pojawiły się w ofercie łożyska SHSu). Nie zmienia to faktu, że osiągi ma naprawdę w porządku.

I nie zmienia to również faktu, że z tych replik i tak w 100% byłbym zdecydowany na CM.003.

Pozdrawiam!

Jako użytkownik eLrki, a nawet dwóch i osoba obracająca się wśród innych osób posiadających właśnie A&K/P&J mogę ją polecić bez pudła. Do CA zraził mnie ich słabiutki silnik w porówaniu do tego z lry, ich gieta jest droższa i za te dodatkowe pieniądze lepiej dokupić drugą batkę i ładowarke, kulki czy co tam chcesz. W profilu mam opisane modyfikacje lrki mojej, jest po przebiegu 30k kulków, brak śladów na zębach tłoka, jedynie coś w rodzaju pęknięcia na zębatce środkowej, bardziej jak rysa, działa tak nadal od ponad roku i nie poszerza się a zębatki i tak mam zamiar zmienić, reszta jest w porządku. Podsumowując, rok gwarancji postrzelasz na luzie, później trochę pogrzebiesz, nauczysz conieco o gb, popielęgnujesz i będziesz zadowolony. Jednakże jak to mówią, szału nie ma, w stoku celne strzały to 40 +5 metrów. Warto gumkę wymienić, ogromna jest różnica. Maks 55-60, mierzyłem. Nie ma zabójczego rofa i trochę szkoda ale to można zmienić jak się chce. Nie ma się co oszukiwać, trochę w chinola włożysz ale ja aż tak bardzo nie żałuje. A teraz szczerze? Wziąłbym giete cymy lub jg, chinole są tanie, dają batkę, ładoware i hi capa, którym można działać długie miesiące. Tylko body jest gówniane ale to da się przeżyć.

Edited by Fedajkin