Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] Beretta M92F [UHC]

Recommended Posts

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nie chcialem zakladac nowego topicu wiec zapytam tutaj :)

Przymiezam sie do kupna m92f i tutaj rodzi sie moje pytanie :) czy kupic wlasnie ta od uhc czy warto doplacic to 40 zl i kupic TM-a ?? Zaznaczam, ze bedzie to bron boczna wiec te 2-3 metry zasiegu nie graja roli. Na oznaczeniach tez za specjalnie mi nie zalezy :) prosze o wypowiedzi ludzi, ktorzy mieli okazje porownywac oba pistolety.

czy warto dorzucic to 40 zl jezeli to ma byc tylko bron boczna.

Ja uważam, że lepiej było by dorzucić te 40 zł i potem się nie martwić czy się zepsuje w czesie akcji czy nie. Ja mam większe zaufanie do replik TM.

Miałem okazje strzelać z jednej i drugiej, ale nie w tym samym czasie więc nie mogłem dokładnie porównać zasięgu i celności obu replik. Jednak z tego co zauważyłem miały podobny zasięg a celność to w TM była chyba lepsza. Wykonianie też stoi na podobnym poziomie ale jak powszechnie wiadomo TM jest w tym najlepsze. Beretty z UHC są bardziej awaryjne tak przynajmniej wynika z moich obserwacji.

Pozdrawiam.

Mam TM i UHC. Mogę je teraz porównać jedynie pod względem wyglądu bo UHC nie wytrzymała i się rozsypała.

ale to pękanie zamka nie przeszkadza w strzelaniu. a osiagi beretty uhc są naprawde bardzo dobre

Jeśli Ci chodzi o pękanie tej części co trzyma całą to prowadnicę ze sprężyną to strzelanie jest niemożliwe.

Ludzie powiadam Wam! TM i tylko TM!

Witam, ja posiadam 2 takie berettki UHC w domu. Jedna ma przeszło rok i przez około 8 miesięcy słuzyła mi jako bron głowna, druga ma 5 miesięcy i nic się nie psuje. Jesli się dba o pistolet, smaruje i czyści to raczej nie ma mozliwości szybkiego popsucia. Mialem porównanie z TMowską, która ma wiekszy zasięg, ale wygłąda bardzo "plastikowo" jak dla mnie. UHC posiada ładny kompozyt imitujący metal i pożadny ABS.

Jeśli chcesz naprawde świetną spręzyne M92f to złoż jedna z TM i UHC :) Body daj od UHC a "bebechy" od TM :) Taka hybryda pięknie wyglądająca i ładnym zasięgiem :)

Pozdrawiam,

softman

Też mam Berette UHC, moge ja polecić tym którzy nie chcą kupować Desert Eagla UHC bo ten jest lepszy (mam oba pistolety) -celniejszy i mocniejszy (strzela kulkami 0.25 tak jak beretta 0.2). W butelkę 5L trafiasz za kazdym razem z 14 m (prawdziwe metry, odmierzone, w domu), ale trzeba wziac poprawke na lekki skret w lewo. Z 10m celnosc juz jest bardzo dobra(trafisz w butelke 1L).

Witam ponownie,

zastanawiam sie nad kupnem repliki, teraz w gre wchodza juz w sumie tylko 2 modele:

1. Tokio Marui High Grade - SOCOM - wersja z HopUp

cena: 139 zł.

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...90d197eaa74e93e

2. Beretta 92f z UHC

cena: 89 zł.

http://snajperasg.pl/product_info.php/cPat...products_id/140

Czy mogłby ktoś skonfrontować te modele? Który ma lepszy zasięg , celność, no i na samym końcu odwzorcowanie?

Czy SOCOM z Tokio Marui jest wart tej różnicy w cenie?

Pozdrawiam

qwe, Ty jeszcze nie kupiłeś, czy złapałeś bakcyla i celujesz w ... siódmą? :wink:

Socom od TM strzela 0, 25 trochę bliżej od TM Beretty, ale dale od (ciut) od UHC; Ja się upieram, ze te modele TM są robione tylko na zlecenie, ale w zakładach UHC; wskazuje na to identyczna konstrukcja, energia (wszystkie są o jaką 1/3 słabsze od Cyber Gunów, ale mają lepiej ustawionego hopahupa, stąd zasięgi mają w zasadzie te same) i sposób przeładowania (jakby "na dwa etapy"); Między Berettą UHC a Socomem TM różnica jest tak niewielka, ze możesz śmiało pokierować się jedynie gustem; Bierz to, co Ci się bardziej podoba (później i tak kupisz wsio! :twisted: ) Ja zdecydowanie zamiast Socoma polecam Colta NM Cyber Guna albo SW 1911 (w militariach wrocławskich mają Springfielda, ale za drogo jak na mój gust)

pozdrawiam

psovaty, ja juz sam jestem wkurzony ze jeszcze nie kupilem....

ale do srody juz na pewno :-/

czyli mowisz ze beretta z UHC i SOCOM z Marui maja bardzo podobne osiągi?

Bo jesli tak to nie warto przeplacac i lepiej wziac berettke z UHC.

zasadniczo cyber guny sa chyba gorzej odwzorcowane i maja male magazynki, prawda?

dlatego mysle o czyms z TM HG albo tej bereccie z UHC. Czyli majac na uwadze cene polecasz UHC?

I jeszcze czy mozesz podac w metrach, na ile celnie wali TM HG a na ile UHC?

I jak to jest z ta awaryjnoscia zamka w UHC?

Z góry dzieki za odp

Beretki UHC nie polecam. Porównał bym ją z Socomem ale nie wytrzymała do tego porównania. To nie jest odosobniony przypadek.

Fakt że UHC i TM są niemal identyczne konstrukcyjnie, ale niemal, bo TM są zdecydowanie lepiej dopracowane, zbudowane, wzmocnione.

Po prostu wyższa klasa.

cyber guny: SW1911 Springfield, Desert AE50 oraz Colt NM są przepięknie wykonane, o wiele poważniej niżrepliki TM, mają blokady zamka (po ostatniej kulce zamek pozostaje z tyłu), co eliminuje niszczenie tłoka strzałami na pusto; Jedno, czego im brak, to otwierane okna "wyrzuyników łusek", ale to wynika z cech konstrukcyjnych; OD TM-ów różni je poza tym energia (Smithem rozwaliłem butelkę po wódce (nie mojej :twisted: ); Zasięg całkowity - ok 50-60m (przy bezwietrznej pogodzie Smith walił na (dokładnie!) 50- 67m; z 50m trafiałem w niegrube drzeewo); COlt NM strzela bardzo podobnie (ciut słabiej, o jakie 5-10m);

Natomiast Socom i Beretta UHC - prawie identycznie: ok 35-40m max. kulkami 0,20; 0,25 - na jakieś 30m UHC, Socom jakby minimalnie lepiej, co wynika z lepszego ustawienia hopupa) Jak dla mnie nie warto przepłacać Socoma, jeżeli bardziej podoba Ci się Beretta - bierz Berettę UHC; Wykonana duuużo ładniej, duużo cięższa, zamek z bardzo dobrego ABSu (jest to mieszanina tworzywa z jakimś metalem, co łatwo sprawdzić, przy użycia pilniczka) Nie rozumiem, o co chodzi z tą rzekomą awaryjnością Beretty UHC,: Ja mam dwie od roku i trochę - miałem awarię, fakt, ale na własne życzenie: nie odciągnąłem parę razy purka przy zdejmowaniu zamka i pękło takie coś z lewej stronu pod kurkiem tuż nad chwytem; Jest to jednak typowy rezultat nieumiejętnego zdejmowania zamka; Również ze składaniem tej repliki nie miałem żadnego problemu; To jest pistolet, który przy traktowaniu na miarę repliki, a nie na miarę ostrej broni o stalowej konstrukcji, nie powinien sie psuć; Również nie wiem nic o pękaniu zamka (!!!) - ale mam zwyuczaj odprowadzać zamek przy przeładowywaniu, a nie puszczać go swobodnier (to nie stal, tylko ABS(!); Totyle o UHC

Beretta TM zasięgiem dorównuje SW 1911 Cyber Guna (jako jedyna ze znanych mi TMów), tzn. kulki 0,25 lecą na jakieś 50m, skutecznie można trafiać z jakichś 30-35m; Kulki 0,20 śmigają w górę (jak 0,12 z Beretty UHC) po jakichś 15m; Tak więc nie warto przy Beretcie TM używać 0,20;

Ze względu na poziom wykonania (estetyka i odzworownie -waga, elementy metalowe, blokada zamka - wybieram CG Colt NM i SW1911 (n.b. Colt na militarach wyniesie Cię wraz z przesyłką bodajże o 5zł wiecej od Beretty TM w Specshopie - a w tej chwili chyba nawet nie ma tam Beretty); Ze względu na pojemność magazynka i jego "niekapryśność" - lepsza Beretta TM; jeżeli moge Co doradzać, to na początek (ja tak przynajmniej zrobiłem) wybieram Cyber Guny, ze względu na wiele wyższy poziom wykonania (obcowanie z tymi replikami jest wielką frajdą, nawet kiedy z nich nie strzelamy); ABS nieporównanie wyższej klasy (trzeba to dobrze opukać, żeby stwierdzić, co jest niemetalowe (najskuteczniejsza jest metoda "na jęzor")

Mam nadzieję, że Ci pomogłem, nie zaszkodziłem (jeszcze raz: bierz CyberGuna, beretty i tak teraz pewnie nie kupisz nigdzie, i tyle; Socom ładny, ale plasticzny z daleka; Beretta UHC ładna, ale słabsza od cyber gunów; Beretta TM leciutka i plastikowata, w każdym razie bardziej od świetnie wykonanych cyberków;

bardzo zbliżone osiągi mają repliki HPA, wykonane z pięknego ABSu, ale np. beretta czy taurus to nieporozumienie w wykonaniu (ten sztuczny zamek, ne w pięć ni w dziewięć to zamarkowanie okna - bez sensu); Colty (delta i 1991) HPA puięknie strzelają (jak Colt NM!), wykonane są również bardzo ładnie, dużo lepiej od TMów (świetnie udają oksydowaną stal), ale ich wadą jest brak blokady zamka (okna nieotwierane akurat nie przeszkadzają) Generalnie ja wybieram zawsze CG TM stawiam na drugim miejscu (Beretta), potem dopiero Beretta UHC

Pozdrawiam (qwe, pozdrów nasz Marienburg ode mnie (szczególnie wysoki zamek i bulwar nad Nogatem :wink: )

Tez mam socoma tm z hop upem i berette tm z hop upem i:

1. Moj socom strzela najmocniej ze wszystkich moich pistoletow, celnoscia ustepuje Berettie UHC do 10m, a DE UHC do 15, potem jest znacznie od nich lepszy.

2. 25 m to koniec sensownego strzelania -tez ze wzgledu na predkosc kulki.

3. Celnosc Socoma jest mocno przeceniana -ma dosc duzy rozrzut na 5 m -dobre 4 cm. Sam bylem tak zasugerowany opiniami na jego temat, ze dopiero niedawno zwrocilem na to uwage. Jego plusem jest to ze strzela

0.25, a przy innych kulkach juz przy najlzejszym wietrze trudno trafic. Co za tym idzie jest o wiele lepszy od Beretty -moze i ona niesie dalej, ale co Ci z tego jak celnosc w terenie bedzie niska.

4.Nie mam zadnego Cyber Guna wiec sie nie wypowiadam.

5. Dla mnie najlepszy jest DE UHC, to najcelniejszy pistolet z jakiego kiedykolwiek strzelalem (oczywiscie ASG), minusem jest niska predkosc kulki, na dalszych odległościach. Do strzelania w domu -DE UHC (jest tez bardzo cichy), do zabawy z kolegami, w terenie Socom TM.

Uwagi które to uczyniłem dotyczą modeli które ja posiadam, a wiadomo że modele sie różnią między sobą.

jak wyglada sprawa zdjemowania zamka w M92F UHC ?

w sklepie twierdzili zeby tego nie ruszac bo oni zobacza ze bylo grzebane i w razie nieszczescia nie przyjma na naprawe gwarancyjna.

Ale ja mysle ze skoro ma "pieprznik" do zdejmowania zamka to nie moze byc to inwazyjna operacja. A poza tym czasami wypada sprzet nasmarowac, no nie?

Czyli jak to w koncu jest z tym zamkiem w tej bereccie? Moze ktos to dokladnie przedstawic?

Ja swoją ukochaną Berettke UHC rozbieram i czyszcze co 2-3 strzelanki. Nie mają mozliwości sprawdzić czy była rozkładana. Operacja jest dziecinnie prosta - wystarczy wyjąć ten bolec i odciągnąć zamek do tyłu. Po zdjęciu zamka odsłania się tłok, spręzyna i inne "bebeszki" które można spokojnie wyjąc i przeczyścić.

Co do mojej Beretty to mam ją od około roku, przez pierwsze 4 miesiące słuzyła mi jako broń głowna, potem jako broń boczna a teraz bardzo często pozyczam ją na strzelankach. Jest uzywana bardzo często i ma b. duzy przebieg i jak narazie nic nie straciła na swoim wyglądzie i zasięgu. Pewnie dlatego ze dbam o nią. Mój brat poł roku tem tuz kupił Berette po tym jak rozleciał mu się P99 HFC i tez nie ma z nia problemów.