loqq Posted May 31, 2011 Report Share Posted May 31, 2011 Grałem w ASG na różnego rodzaju obozach ale nie mam własnego egzemplarza. Zawsze byłem natomiast fanatykiem snajperki - w każdej strzelance od komputerowych do prawdziwych zawsze paliłem się do tej roli. Teraz postanowiłem nabyć tę broń lecz jestem dość zielony w sprawach : jak wybrać dobrą i nie przepłacić. Wiem , że najważniejszy jest FPS ale jak on się przelicza na metry i ile dobra snajperka powinna min.-max. mieć ? Sam myślałem nad : http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-255-Karabin-wyborowy-L96-WELL.html - L96 500fps lub identycznym modelem tyle że z 460FPS za 50zł mniej Czy to dobry wybór ? Prosiłbym abyście mi opisali co jest dobre a co nie , na co należy generalnie w asg zwracać uwagę przy kupnie , polecili dobre sklepy i oczywiście modele wg was lepsze. Czyli generalnie wytłumaczyli : "o co biega ..." Dziękuje z góry za odpowiedzi oraz za poświęcenie czasu nad moim tematem ..... Link to post Share on other sites
mikunda Posted May 31, 2011 Report Share Posted May 31, 2011 Najpierw proponuję zapoznać się z wyszukiwarką oraz tematami przyklejonymi w tym dziale. Tobie w szczególności polecam TEN LINK punkt VI. Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted May 31, 2011 Report Share Posted May 31, 2011 Jedyne co jest dobre to rada mikunda.... A od tego sklepu trzymaj się jak najdalej.... Link to post Share on other sites
KubaK Posted May 31, 2011 Report Share Posted May 31, 2011 Gdzieś wcieło temat dla ciebie więc napiszę osobiście: Repliki karabinów snajperskich w które nie włożyło się przynajmniej 1000 zł nie nadają się do niczego, oprócz strzelania do puszek z 10 m.To było po pierwsze a po drugie zajrzyj do TEGO tematu. Link to post Share on other sites
Haptacz Posted June 1, 2011 Report Share Posted June 1, 2011 I przede wszystkim nie mając dużego doświadczenia w AirSofcie nie bierz do łapek żadnej repliki powyżej 450FPS. Jeszcze komuś wystrzelisz z 5 metrów. "Snajpienie" w AS to nie to samo co w grach komputerowych. Tutaj przewagę masz tylko kilku metrów nad AEGami. Nie powinieneś strzelać z dystansu mniejszego niż 30m. "Fragów" dużo nie natrzepiesz. Nie wykładając odpowiedniej ilości kasy zapomnij, że będziesz mógł celnie strzelać na dystansie powyżej zasięgu AEGów. Raz strzelisz i nie trafisz, zaraz dostaniesz grad kulek z AEGa. Jeżeli AirSoft traktujesz jak gry komputerowe w "realu" to odpuść sobie ten sport. Link to post Share on other sites
krode213 Posted June 1, 2011 Report Share Posted June 1, 2011 prawdziwe snajperki zaczynaja sie od 3000 zl oczywiscie mowie o profesional ale para snajperki uwazam ze od 2000 zl . Zwykly karabin szturmowy za 1000zł bedzie lepszy od snajpy za 1000 Link to post Share on other sites
Pik Posted June 1, 2011 Report Share Posted June 1, 2011 Mnie się przypomniał temat nindży w as :D. Link to post Share on other sites
szmerglu Posted June 1, 2011 Report Share Posted June 1, 2011 Wiadomość automatycznaTemat został zamknięty przez moderatora.Powód: Ile można ?!Jeśli uważasz, że wątek został zamknięty niesłusznie, zaraportuj go, a rozważymy jego ponowne otwarcie. Pozdrawiamy,Forum Załoga WMASG Link to post Share on other sites
Recommended Posts