Grzecho56 Posted June 4, 2011 Report Share Posted June 4, 2011 (edited) Witam, od razu zaznaczam że szukałem takiego tematu w którym jest opisany problem z tuningiem ale nic ciekawego nie znalazłem. mam problem tego typu, że kupione części do mojej snajperki L96 WELL nie działają poprawnie, a mianowicie zacinają sie przy naciąganiu oraz nie strzela bo kulki po naciągnięciu sprężyny oraz strzale nie strzelają tylko wypadają z lufy. pewnie jest to wina tłoku bo tłok z nałożoną uszczelką nie wchodzi do cylindra więc uszczelkę po prostu zdjąłem, wsadziłem oryginalną sprężynę i nowy tłok ale snajperka nadal nie działała przy naciąganiu sprężyny nie do końca da sie wrócić zamkiem ale trzeba do mocno docisnąć aby kulka wskoczyła do lufy. ciężko troche to opisać ale mam nadzieje że ktoś zrozumie mój bełkot :) jak narazie wsadziłem oryginalny tłok i sprężynę i zauważyłem że jak by słabiej kulka leci oraz zamek nadal się troche zacina przy naciąganiu ale możliwe że sprawa zamka to poprostu smarowanie i odpowiednie rozruszanie go. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Edited June 4, 2011 by Grzecho56 Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted June 4, 2011 Report Share Posted June 4, 2011 Możesz spróbować poszukać informacji / zadać pytanie w tym temacie: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/40592-spr-well-warrior-i/ ponieważ porusza on tematykę tuningu tej repliki. Nikt nie powinien mieć nic przeciwko temu. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 4, 2011 Report Share Posted June 4, 2011 A masz w ogóle prowadnicę na sprężynę 9mm? Stockowa jest za wąska, tak samo jak każdy inny tłok za szeroki na stockową sprężynę. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 4, 2011 Report Share Posted June 4, 2011 Przepraszam, zdjąłeś uszczelkę i dziwisz się, że tak to działa?! Wybacz ale to są już pewne szczyty szczytów... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts