PasQuda Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Witam, tak jak w temacie. Oczekuje informacji na temat jakości tego produktu: http://www.hanet.com.pl/kamizelka-taktyczna-9kieszeni-flecktarn.html Może ktoś z was jest w posiadaniu takiej kamizelki i jest w stanie coś o niej napisać, mile widziane jest opisanie wad jak i zalet. Posiadam już kamizelkę z Miwo- Praszka jednak szukam jakiejś alternatywy. Cena jest dość niska, zachęca do zakupu, lecz tu nasuwa się pytanie czy warto? Czy jest to warte swojej ceny? Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 A wymieniłbyś Opla na Daewoo? Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Cena jest dość niska, zachęca do zakupu, lecz tu nasuwa się pytanie czy warto? Czy jest to warte swojej ceny? Nie. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Widziałem Mil-Tec'owski flecktarn - to nawet nie przypomina oryginału. Cztery źle dobrane kolory na krzyż, nie przypominające kropek a brzydkie kleksy. Jakość kamizelki też nie powala. Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Pomijając już to czy to miltec czy nie, to te ładownice się do niczego nie nadają poza schowaniem szmaty i paczki kulek. To są po prostu worki z fastexami. Co do koloru i kształtu plam a także wykonania - wydaje mi się, że jest miltec i miltec. Mam kilka ładownic, wiszą obok oryginalnych BW, oraz chińskiego flecktarnu. Szczerze to nie widać większej różnicy między "renomowaną niemiecką firmą" a kontraktem. Są też bardzo dobrze wykonane i mocne. Chinol za to błyszczy się niemiłosiernie. Mam też chest rig od milteca, jest on błyszczący podobnie jak chińskie wyroby, szwy baaardzo słabe, materiał jak cerata z kuchennego stołu. Kolor bez zarzutów (no może trochę za jasne bordo). Quote Link to post Share on other sites
ku_charz Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Przede wszystkim nie ma dobrych produktów firmy mil tec. Quote Link to post Share on other sites
PasQuda Posted June 15, 2011 Author Report Share Posted June 15, 2011 (edited) Dzięki za jasne i sprecyzowane odpowiedzi, potwierdziły się moje podejrzenia. Moderatora proszę o zamknięcie tematu, wszystko zostało wyjaśnione. Edited June 15, 2011 by PasQuda Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Przede wszystkim nie ma dobrych produktów firmy mil tec. Są - choćby rękawice nomexowe. Używam ich już trzy lata do noszenia na codzień zimą, a resztę okresu służą przede wszystkim do grzebania pod maską samochodu. Dają radę mimo, że kosztowały 60zł - i to naprawdę dają radę :) A wymieniłbyś Opla na Daewoo? Mod mi to wyrzucił, ale powtórzę. Niezbyt trafne porównanie :P Bo po pierwsze można zamienić np. Opla Corsa 1.0 na Daewoo Leganzę 2.0 - i z takiej zamiany bym skorzystał (pewnie jak większość) bez mrugnięcia okiem. Po drugie Daewoo robiło samochody na częściach Opla (Chairman na silniku i zdaje się, że płycie Mercedesa) :P Quote Link to post Share on other sites
minus25 Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 od siebie dorzucę tylko jeszcze że sporo osób w moim oddziale ma taką kamizelkę jak ta w linku, i już pattern sprawdza się lepiej Quote Link to post Share on other sites
Akbar_052 Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 To może ja się też zapytam coby nie zakładać nowego tematu. Więc z tych 3 kamizelek która była by lepsza: 1 2 3 lub ew. jaką byście doradzali do kwoty 150 zł ( nie chce żadnych paso-szelek ) Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Ponoć Reactor - ale sama kamizelka, bo ładownice są i tak kompletnie do chrzanu - od biedy, w dużym tłoku i najlepiej na ślepo, ujdzie. Ten wytwór MilTec'a wygląda, jka skopiowany z czegoś, czego projektant miał pojęcie o sprawie, ale układ taśm mnie przeraża... kijem bym nie tknął. A tak poza tym - wszystkie trzy są marne. Za 150zł ciężko będzie dorwać sensowną kamizelkę w Molle, a na ładownice już raczej nie starczy. Przejrzyj może ofertę Miwo (jednego i drugiego) - w tej cenie możesz dorwać np. Chińczyka albo KP-8 w wersjach z poliestru (a niewiele drożej - KP-9, Orlik, Taj, Mini-PC). Fakt, Taj i chińczyk to chesty, a KP-9 klasyfikowana bywa jako split-chest, ale... Przy tym miwowski poliester (miałem, sprawdzałem) co prawda nie jest cordurą, ale IMHO wcale sensowny jest, gdy nie masz na cordurę - i znacznie trwalszy, niż chiński nylon rodem z ACM. Tak w ogóle - co Ci w pasoszelkach przeszkadza? Quote Link to post Share on other sites
Akbar_052 Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Po prostu kwestia gustu, innym się podoba ,a innym nie :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Po prostu kwestia gustu, innym się podoba ,a innym nie :) Zmienisz kiedyś zdanie, zobaczysz ;) Też tak długo miałem :> Quote Link to post Share on other sites
Akbar_052 Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Być może jednak na razie poszukuję jakiejś kamizelki ,a jak nic nie znajdę to po prostu zainwestuje w te paso-szelki :/ Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Ja i kumpel mamy patterna, inna osoba ma właśnie tą kamizelkę. Wszystkie to gówno za przeproszeniem. Tak jak żałuję zakupu tej kamizelki, tak samo żałuję zakupu ACMowskiego Plate carriera rok temu ;p Zbieraj na coś polecanego (z tego co wiem to Miwo nie ma złych opinii więc ktoś tu słusznie zauważył że to jak wymiana Opla na gorszą markę) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Condor jest niezły do ersoftu. Ale akurat ta kopia MBSS nie jest najlepszym pomysłem. Jest za mały i musi być uzupełniony pasem jakimś sensownym. Do tego to PC i bez płyt to po co to kupować? Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 (edited) A i sporo użytkowników skarżyło się ze condorowski MBSS niewygodny - dlatego go pominąłem. Edited June 16, 2011 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 A u nas w grupie mamy takich 5 może 6, bo chcieliśmy się ujednolicić (nie wyszło:P) we wszystkich kamizelkach z czasem kruszyły się zęby od zamka. Ładownice do wywalenia, idealne do czerwonej szmaty i przenoszenia kulek. Tylko te małe nadają się do granatów. Jak chcesz jakiś dodatkowych informacji, to pisz na PW, jestem dumnym posiadaczem tej kamizelki... Po wymianie ładownic, bajka.... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 A miałeś coś innego czy tak ino chwalisz? Quote Link to post Share on other sites
orzeszek616 Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Kiedyś założyłem temat z kamizelką do 150zł wszyscy chesty mi doradzali ale ja swoje a z czasem przejrzałem do połowy na oczy :D i bardzo podoba mi się ten zestaw http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,495/Pas-taktyczny-PT-4 i to http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,618/Szelki-taktyczne-ST-2 doradził mi tego kiedyś ERRHILE i dobrze doradzał że proponuje ci pasoszelki tanie a dobre zależy jeszcze jakie :) Quote Link to post Share on other sites
Akbar_052 Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 A z paso-szelkami nie będzie tak że jak z tyłu będe miał coś ciężkiego to przód mi będzie szedł do góry i na odwrót ? Quote Link to post Share on other sites
orzeszek616 Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Jak dobrze sobie wszystko dopasujesz to chyba nie Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 A co ciężkiego zamierzasz mieć z tyłu? Zresztą - na kamizelce też tak można mieć, że przód Ci będzie podjeżdżał od góry. Chyba, że będzie to bardzo sztywna kamizelka... Kwestia złego rozłożenia ekwipunku. Quote Link to post Share on other sites
minus25 Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 wiesz, jesli na plecy dowalisz sobie camelbak 3l, a z przodu nie będziesz nosił nic to wiadomo że będą lekkie przechyły, ale bez przesady, do skorygowania ręką, na bieżąco. Żeby kamizelka odchyliła się mocno, musiałbyś z tyłu/przodu nosić tytanowe sztabki a z przeciwnej strony nic, a do tego musiałbyś skakać, robić fikołki i skłony bez przerwy;) Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 (edited) http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=kamizelka+utg&order=p&change_view=1 Wygodna, praktyczna i solidna jak na swoją cenę. Bez problemu pomieści magazynki, szybkoładowarkę, radio i inne rzeczy. W zależności od firmy możesz dostać dwie dodatkowe ładownice montowane zamiast kabury. Produkują ją różne firmy, ja mam akurat wersję Mil-Teca, do której można włożyć wkład od camelbaka (nie wiem jak jest w innych). Jak dołożysz z tyłu jakiś nadupnik albo cargo na kanapki, to na jednodniową strzelankę nie będziesz potrzebował plecaka. Edited June 17, 2011 by sledz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts