Yfronus Posted June 24, 2011 Report Share Posted June 24, 2011 Zapominacie o talentach, 5 punktów wydane w Afflection daje Drain Life, a jak ma się jeszcze wymasterowane ziółka i alchemy to w ogóle nie ma problemu. Quote Link to post Share on other sites
pumbishon Posted June 24, 2011 Report Share Posted June 24, 2011 W "UberSoldierze" była taka mentalna tarcza - może skorzystamy z niej? Na pewno daje lepsze zabezpieczenie niż broń. Chyba, że lubisz gry tenisopodobne z pociskiem zamiast piłki w wersji hard... Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted June 24, 2011 Report Share Posted June 24, 2011 Ja myślę, że w kombinezonie Wolności z trzema artefaktami ograniczającymi krwawienie i przyspieszającymi gojenie oraz z odpowiednim zapasem apteczek naukowców, to koleś mógłby nawet do Spełniacza Życzeń dociągnąć. Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted June 24, 2011 Report Share Posted June 24, 2011 Ale mózgozwęglacz to już chyba dawno odwiedził :hahaha: . Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted June 24, 2011 Report Share Posted June 24, 2011 I to bez ochrony psionicznej. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted June 24, 2011 Report Share Posted June 24, 2011 Starczy Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 25, 2011 Report Share Posted June 25, 2011 Znalazłem :cool: 1:56 http://www.youtube.com/watch?v=8EF-JpWfBn0 Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted June 25, 2011 Report Share Posted June 25, 2011 No jakoś nie jestem pewny, że to strzał w broń... Quote Link to post Share on other sites
szpargal Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 Też widziałem ten program, gość dostał w Glocka który się rozpieprzył. Facet miał jakieś obrażenia dłoni ale nie pamiętam jak duże. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 Glock? Przemycił skubany. Bo na robocie o ile wiem mieli po Manurhinie MR73 i Sigu 228 jako zapas. Quote Link to post Share on other sites
szpargal Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 Tak kojarzę, ale jak ktoś bardzo chce to można poszperać i sprawdzić dokładnie. Zresztą nie ma to większego znaczenia, broń była bezużyteczna a gość miał niezłe szczęście. Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 (edited) Popatrzcie na gościa ze specnazu: Uratował go dwójnóg oraz koba od PK ponadto magazynek na piersi od APS :) http://k-a-r-d-e-n.livejournal.com/17852.html#cutid1 Edited June 30, 2011 by Terenowy Quote Link to post Share on other sites
steel Posted July 29, 2011 Report Share Posted July 29, 2011 Jeśli temat nie jest jeszcze martwy to mogę dodać przypadek z wojny na Falklandach, kiedy to na wyspie bronionej przez Argentyńczyków doszło do pojedynku 2 snajperów. W wielkim skrócie po długim polowaniu na siebie wzajemnie, Argentyńczyk wypatrzył zamaskowanego w ghillie Anglika, tamten również. Anglik był szybszy tylko o chwilę, Argentyński snajper pociągając za spust wyczuł znacznie mocniejszy odrzut niż jego broń powinna mieć. Pocisk wystrzelony z brytyjskiego L96 (bodajże) wbił się 15cm wgłąb łoża pod lufą wyczynowego karabinu Argentyńczyka, co uratowało mu życie. Angol nie miał tyle szczęścia, pocisk wszedł w szczęke i wyleciał biodrem (auć) Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted July 29, 2011 Report Share Posted July 29, 2011 Ta, "Snajperzy wczoraj i dziś", czy "Czas snajperów"? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 "Czas snajperów" na pewno nie. Ale racja - dla mnie brzmi to jak internetowa legenda... Quote Link to post Share on other sites
steel Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 (edited) blisko :] "Pojedynki snajperów" Edited July 30, 2011 by steel Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 Niewiele się pomyliłem, zważywszy na fakt, że "Snajperzy..." i "Pojedynki snajperów" (raczej "Pojedynki snajperskie") to książki tego samego autora, w których niektóre opowiadania to fikcja literacka. Wedle historii Brytyjczyk strzelał z Lee-Enfielda. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 Pamiętam to, opisane w starym BiA. Jutro poszperam. Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 Marek Czerwiński, "Falklandzki świt", magazyn Broń i Amunicja 01/2007. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 Nawet nie musiałem szukać. Dzięki REMOV, o ten numer mi chodziło. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts