CQB-NSr6 Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Mam pytanie czy w mp5sd6 cm.027sd6 ladowarka wylacza sie samoczynnie, czy jakas dioda to sygnalizuje. Jak nie to ile bedzie sie ladowala bateria (1100mAh 8,4 V) Mi wyszlo ze 6h. Quote Link to post Share on other sites
Guest Aztek_PL Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Zależy jakim prądem ładujesz. Ale 6 godzin to jest realny wynik. Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Wzór... pojemność baterii * 1,4 (stała wartość)/prąd ładowania na ładowarce. Wychodzi czas ładowania baterii... Quote Link to post Share on other sites
CQB-NSr6 Posted June 18, 2011 Author Report Share Posted June 18, 2011 No tak ale te ładowarki w mp5-kach wyłączają się po zakonczeniu ładowania czy jakas dioda to sygnalizuje? Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 jeśli to jest stockowa ładowarka to na 99% nie ma takiej funkcji. Najlepiej ze wzoru sobie wyliczyć i po prostu odłączyć po tym czasie i nie ryzykować z przeładowaniem ogniw Quote Link to post Share on other sites
CQB-NSr6 Posted June 18, 2011 Author Report Share Posted June 18, 2011 ok. zrobiłem tak ale nie wiem dlaczego Gearbox nie chce wystrzelic kulek. Jedynie słychac że silnik próbóje poruszyc zębatki w gearboxie.Może to wina (zablokowanych zębatek)? a nie niedoładowanej bateri. Ja juz nie wiem . :dry: Może nasmarować zebatki? Ale mam pod ręką tylko wd40(nie wiem. czy można tym smarować? Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 a próbowałeś sprawdzić replikę na innej batce?? jeśli inna batka pociągnie GB to znaczy że z twoją batką jest coś nie tak Quote Link to post Share on other sites
CQB-NSr6 Posted June 18, 2011 Author Report Share Posted June 18, 2011 Nie mam odpowiedniej batki. Bo ta z mojej m4 nie pasuje do mp5 ;/ Ale raczej batka jest w porządku bo jest prawie nowa. To raczej zębatki sprawiają problem. Bo było to tak że jak sobie chciałem postrzelac to elegancko wszystko śmigało, a po pewnym czasie silnik miał problem z poruszeniem zębatek, a po kilku nacisnięciach spustu znowu wszystko działało. A i jeszcze jedno tą replike kupiłem jako używaną(ale praktucznie bez śladów użycia, problem w tym że nie była konserwowana i jakis czas przed kupnem wisiała u sprzedającego na ścianie i sie troche zakurzyła :icon_confused: Może ją namarować? Quote Link to post Share on other sites
Bardos Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 A może po prostu oddać komuś, co zna się na rzeczy i ją sprawdził? Quote Link to post Share on other sites
CQB-NSr6 Posted June 20, 2011 Author Report Share Posted June 20, 2011 Dobry pomysł ale nie zabardzo miałbym komu oddać. Ale to już raczej niepotrzebne, gdyz wyjąłem silnik z repliki i odpaliłem go na tej chinskiej batce i okazało sie że po kilkunastu sekundach bateria się rozładowała a silnik zaczął pracowac na niskich obrotach(nie mógł poruszyc zębatek w GB . Kupuje sobie nową batke :icon_razz2: Miałeś rację Seba1b Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Ogólne techniczne" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Akcesoria". Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Akcesoria" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Amunicja i zasilanie". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts