Mendi Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 (edited) no to wprowadźcie u ruskich, ruskie mundury i dpm ( bo mają coś bardzo podobnego, tyle że po ichniemu nazwane), niech się wojacy również z charakteryzacją wysilą. A co do wojska, to średnio sie nadaję, bo jako zbieg i niepoprawny stalker, mam spore problemy z subordynacją i łańcuchem dowodzenia ;] A tak btw, to planowane są działania 24h, czy znów o 21 wpadniemy z noktowizorami do obozu wroga gdzie ochlajparty w najlepsze trwa? A noc na ostatnim stalkerze była bezchmurna, księżycowa i wymarzona do manewrów. Niestety niektórzy woleli biesiadę, przy czym moja ekipa wychodzi raczej z założenia, że można pić dzień w dzień przez cały rok, ale akurat na wyjeździe można sobie darować. Z resztą, pewnie zobaczymy się na Basrze VI, to się jeszcze dopytam ;] Edited July 14, 2011 by Mendi Link to post Share on other sites
GYVER. Posted July 16, 2011 Author Report Share Posted July 16, 2011 no to wprowadźcie u ruskich, ruskie mundury i dpm ( bo mają coś bardzo podobnego, tyle że po ichniemu nazwane), niech się wojacy również z charakteryzacją wysilą. A co do wojska, to średnio sie nadaję, bo jako zbieg i niepoprawny stalker, mam spore problemy z subordynacją i łańcuchem dowodzenia ;] A tak btw, to planowane są działania 24h, czy znów o 21 wpadniemy z noktowizorami do obozu wroga gdzie ochlajparty w najlepsze trwa? A noc na ostatnim stalkerze była bezchmurna, księżycowa i wymarzona do manewrów. Niestety niektórzy woleli biesiadę, przy czym moja ekipa wychodzi raczej z założenia, że można pić dzień w dzień przez cały rok, ale akurat na wyjeździe można sobie darować. Z resztą, pewnie zobaczymy się na Basrze VI, to się jeszcze dopytam ;] Wszystko zależy od graczy moim planem jest gra od 11:00 do 3:00 czyli 16h rozgrywki, ale ile będzie trwać zależy tylko od ludzi Link to post Share on other sites
Yessabel Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 A ja mam problem natury decyzyjnej: nie wiem, po której stronie mam się opowiedzieć: stalkerzy, wojsko czy mutanty? Stroje mam. Problemem jest podjęcie decyzji. Pomocy? No, i czy mogłabym wystąpić jako wojskowy snajper z karabinkiem sportowym zamiast SWD? W życiu zdarzały się takie przypadki. Czy w grze też mogą? Link to post Share on other sites
GZ Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 No, i czy mogłabym wystąpić jako wojskowy snajper z karabinkiem sportowym zamiast SWD? Za mały kaliber, mutant nawet nie poczuje że dostał :biggrin: Link to post Share on other sites
Titus Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Jeszcze będziesz miał dość piosenki "Bad Boys" Boba Marleya Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać. To nie jest piosenka Boba Marleya tylko Inner Circle, on jej nawet nigdy nie wykonywał :wink: Link to post Share on other sites
Yessabel Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 GZ, to co? Mam BWPem przyjechać? One chyba mają odpowiedni kaliber. :> Link to post Share on other sites
Mendi Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Yessabel - weź odkurzacz z regulowanym kierunkiem ciągu i piłeczki pingpongowe z nadzieniem jakimś, będzie dobrze ;] Link to post Share on other sites
GYVER. Posted July 21, 2011 Author Report Share Posted July 21, 2011 Yessabel - weź odkurzacz z regulowanym kierunkiem ciągu i piłeczki pingpongowe z nadzieniem jakimś, będzie dobrze ;] reflektuję na mufinki :biggrin: Link to post Share on other sites
GYVER. Posted July 21, 2011 Author Report Share Posted July 21, 2011 Pierwszy sponsor Stalkera Link to post Share on other sites
CanisPL Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Jak w mechanice ze strzelaniem do mutków? Będzie dozwolone strzelanie w sylwetkę mutanta czy obok? Link to post Share on other sites
GYVER. Posted July 25, 2011 Author Report Share Posted July 25, 2011 Jak w mechanice ze strzelaniem do mutków? Będzie dozwolone strzelanie w sylwetkę mutanta czy obok? Ten temat jeszcze mam na warsztacie, bo zabicie kilku wybranych mutantów sprawi stalkerowi radość i szczęście,ale to już inna sprawa i część mechaniki. W założeniu można strzelać do mutanta w przedziale od ziemi do pasa. (zabić się go nie da, ale można go spłoszyć, lub rozwścieczyć) :biggrin: Link to post Share on other sites
artur52kh Posted July 25, 2011 Report Share Posted July 25, 2011 Ten temat jeszcze mam na warsztacie, bo zabicie kilku wybranych mutantów sprawi stalkerowi radość i szczęście,ale to już inna sprawa i część mechaniki. W założeniu można strzelać do mutanta w przedziale od ziemi do pasa. (zabić się go nie da, ale można go spłoszyć, lub rozwścieczyć) :biggrin: Gyver a oswoić i przekabacić na swoją stronę ? :biggrin: Na ostatniej nyskiej edycji parę razy mi się to udało :biggrin: Link to post Share on other sites
GYVER. Posted July 25, 2011 Author Report Share Posted July 25, 2011 Gyver a oswoić i przekabacić na swoją stronę ? :biggrin: Na ostatniej nyskiej edycji parę razy mi się to udało :biggrin: W postaciach na forum można szukać info na ten temat. No wszystkiego wam nie mogę powiedzieć. ps. offline (pakuję się i do roboty przed basryjskiej) Link to post Share on other sites
wert-kazik Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 (edited) Mam takie pytanko czysto wojskowo-prawicowe, bo wiadomo że w zonie prawo to wojsko, a wojsko jest prawe i sprawiedliwe... Czy kompletny wz.93 będzie odpowiedni wg.zał.org. dla kilku wojaków zony. Ostatnie 2 edycje nie miały nic przeciwko, - wręcz przeciwnie, stalki brały nas za swoich, aż... :j , : foto: IV Nysa https://lh6.googleusercontent.com/-YG-8OlGyaRY/Ta4s7-CMn8I/AAAAAAAAA8g/EQhNlBYhgUA/P4162894.JPG III Mazowiecki. https://lh4.googleusercontent.com/-w6FR7eeu9HE/Tdta6-AFkLI/AAAAAAAABQw/YYZezZRycJQ/s640/2011.05.21-22%252520S.T.A.L.K.E.R%252520III%252520Edycja%252520Mazowiecka%252520%25255Bspanie%252520u%252520Izki%25255D%252520%252528148%252529.JPG Edited July 26, 2011 by wert-kazik Link to post Share on other sites
CanisPL Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Fabularnie gramy w 1983 roku, więc postarajcie się ogarnąć mundurowo w miarę do realiów epoki. Wuzety jeszcze wtedy nie było w stanie takim jak mamy dzisiaj. Nyskie larpy działy się w czasach nam współczesnych, więc była duża dowolność ekwipunku. A tutaj masa rzeczy będzie razić. Zresztą bardzo dobrze, jestem zadowolony z tego stanu rzeczy, to wyeliminuje masę zajebiście oszpejowanych UberProMarines :) Link to post Share on other sites
GZ Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Zresztą bardzo dobrze, jestem zadowolony z tego stanu rzeczy, to wyeliminuje masę zajebiście oszpejowanych UberProMarines :) To akurat nie ma nic do rzeczy. Widziałem pro oszpejowanego osobnika, a umiał wczuć się w klimat. I wręcz przeciwnie, ukraiński mundur, kałach a wczucia w klimat gry żadnego, pomylił larpa z jebanką. Wiem że świetnie to wygląda, jak wojsko jest w ukraińskich mundurach i tylko z Abakanami. Ale zawsze była pewna umowność do co umundurowania i replik i nigdy nie stanowiło to problmu. Link to post Share on other sites
wert-kazik Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 (edited) No więc niech organizator tą kwestię jasno określi... strona wojska - jakie będzie dopuszczalne kamo. larpowanie jak mówi poprzednik, to jedno. Inna sprawa jeśli ktoś ubrany w super pro sprzęt z epoki Czarnobyla będzie grał wszystkim na nerwach... A tych uberProMiarins można było odczuć na wcześniejszej III Nysie, - multichłam, Landrowery i wogóle nie pogadasz. itp. państwo w państwie... Z ruskimi to można było choć się napić soczku. Aaaa i jak Organizatoz zapatruje się na działania nocne, ostatnimi czasu to, to za bardzo nie wychodziło. Edited July 26, 2011 by wert-kazik Link to post Share on other sites
theant Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 No nam z Krzyśkiem (Sharkq) siadła kondycja - trochę kilometrów na ostatniej Nysie zrobiliśmy - szczególnie szukając Specnazu... Każdy mówił co innego. Spróbujemy jeszcze raz - może nokto w końcu ruszy :) Link to post Share on other sites
CanisPL Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 To akurat nie ma nic do rzeczy.Widziałem pro oszpejowanego osobnika, a umiał wczuć się w klimat. I wręcz przeciwnie, ukraiński mundur, kałach a wczucia w klimat gry żadnego, pomylił larpa z jebanką. Nie o to chodzi. Nie mówię o odgrywaniu, to inna kwestia, która zawsze leży i kwiczy, kiedy larpa robi się wśród zdeklarowanych airsoftowców, a nie larpowców. Mówię o tym, że na larpie w tym klimacie koleś oszpejowany jak do Afganistanu zupełnie nie pasuje. Równie dobrze mógłby założyć strój różowego królika :) Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Taki mały off-top, jeśli organizator mi pozwoli to przyjadę w stroju królika... Link to post Share on other sites
Dread Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Airsoftowców na wstępie wysmarować keczupem i niech za zombi robią. Będą mogli strzelać sobie do wszystkich bez wczuwania się :) Link to post Share on other sites
kacxd Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Ha ! Tychy się już zgłaszają :P Zapewne z Psychomantisem pojedziemy :P A na pewno ja, nie odpuszczę kolejnej mojej edycji ! :)) Tylko właśnie proszę, o uściślenie wymagań stron, bo po dwukrotnym nyskim stalkerowaniu mam podobny do Yessabel problem z kminą którą stronę wybrać ... xP acz u mnie wojskowy i stalker się zastanawiają co do wyboru xD Link to post Share on other sites
GYVER. Posted August 2, 2011 Author Report Share Posted August 2, 2011 (edited) Ha ! Tychy się już zgłaszają :P Zapewne z Psychomantisem pojedziemy :P A na pewno ja, nie odpuszczę kolejnej mojej edycji ! :)) Tylko właśnie proszę, o uściślenie wymagań stron, bo po dwukrotnym nyskim stalkerowaniu mam podobny do Yessabel problem z kminą którą stronę wybrać ... xP acz u mnie wojskowy i stalker się zastanawiają co do wyboru xD Powitać ziemia Basryjska opuszczona. Jestem już dostępny i zaraz zacznę wszystkim odpisywać na nurtujące pytania. Co do wymogów dla stron gry zapraszam na www.stalkerseki.fora.pl w temacie rejestracji znajduje się opis Strona gry Bandytów w zasadzie jest już zamknięta Edited August 2, 2011 by GYVER. Link to post Share on other sites
GYVER. Posted August 8, 2011 Author Report Share Posted August 8, 2011 (edited) Info dla pytających mnie na PW LISTA GRACZY jest widoczna po zalogowaniu na forum www.stalkerseki.fora.pl w dziale REJESTRACJA (lista zostanie zamknięta 31sierpnia) Edited August 8, 2011 by GYVER. Link to post Share on other sites
VasiLiev Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Pytanie natury technicznej, czemu jest 21+ ? Link to post Share on other sites
Recommended Posts