Gregoriian21 Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 (edited) Albo dozbierajta... Miesiąc 2 różnicy wam nie zrobi. Ja sie napaliłem na asg w listopadzie, mamy czerwiec a ja nadal siedze na zhopie. Więc nie jesteście sami. Latarki sobie odpuśćcie, taka zapalniczkowa jest lepsza. Jak macie sobie robić egzekucje z 30 cm to może lepiej odpuśćcie sobie. Gregorian czy sam rozumiesz co napisałeś. Bo inni mogą mieć problemy Arend Edited June 20, 2011 by arend oczy bolące po przeczytaniu posta Link to post Share on other sites
Pawelo Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 A latarkę tu masz http://www.asg.com.pl/ANPEQ15_laser_latarka_czarny_VFC,p,4140.php Świetny przykład latarki która prawie w ogóle nie świeci. Link to post Share on other sites
LogaN Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 Teraz jakoś ludzie mają opory z bieganiem z shotgunami. Dziwię się. Gdy ja się początkowo zapaliłem do Airsoftu, a nie miałem kasy - kupiłem pompkę. Postrzelałem się nią parę miesięcy i przeszedłem na elektryka. I tak naprawdę, to właśnie te pierwszych kilka miesięcy najbardziej mi się podobało w całej mojej przygodzie z Airsoftem. Do tej pory zdarza mi się czasami zabrać na strzelankę pompkę zamiast elektryka - bardzo dużo może to gracza nauczyć. Później, gdy przesiądzie się na elektryka, to będzie miał sporą przewagę nad osobami, które zaczynały od elektryków. Polecam pompkę z GA zdecydowanie. Bez problemu da się nią przyjemnie i skutecznie pobawić. Wytrzymałość? Trudno powiedzieć. Mój egzemplarz shota z GA ma na koncie nie więcej jak 500 strzałów. Ale podobnie jak produkty DE i AGM - przynajmniej na parę miesięcy zabawy powinno wystarczyć. Po takim czasie albo wciągniecie się na maksa, albo zrezygnujecie z zabawy (nie tracąc wiele tym samym). Pamiętaj tylko o dobrych okularach ochronnych. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
gibson95 Posted June 19, 2011 Author Report Share Posted June 19, 2011 No gdybyśmy mieli tyle kasy i naprawdę byśmy się w tym zakochali to myślę, że mógł bym tyle wydać, ale moją pasją jest muzyka, a chcieliśmy wydać tak 70zł około aby się tylko postrzelać, pobawić. Okulary mamy się tym nie martwimy ;) 300zł jak dla mnie to dużo więc nie bardzo mam tyle do wydania. Kiedyś kupiliśmy takie pompki za 20zł i wytrzymały 2 tygodnie :D Więc myśleliśmy o czymś lepszym ;) ale jak do tych 70zł nie ma nic takiego to nie wiem co mamy począć. Sie jeszcze zastanowimy, ale dzięki wam za pomoc i błyskawiczne odpowiedzi ;) Pzdr Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 Do autora: rad udzielają wam osoby, które używały pompek i wiedzą, że jest to udany zakup. Nie upieraj się na siłe na coś innego jeśli więcej nie chcecie wydać. Ja od samego początku miałem aega ale jak zobaczyłem taką śrutówke i jak ona przyjemnie strzela to, szczerze mnie zafascynowała. Nie wydacie dużo a na podwórkowe pyku-pyku wystarczy. Potrzebne okulary jeszcze chociażby atestowane budowlanki. Być może w miesiąc dojdziecie do wniosku, że jednak lepsze są gry fpp online (też jestem ich fanem) i nie chce się wam aktywnie wkręcać w strzelanie. A z wiekiem będzie praca, pieniądze i możliwości. Sam asg poznałem w 1 klasie gimnazjum gdy TM było w kwiecie wieku, a replik za mniej niż 2k nie znalazłem. Fascynacja usneła i obudziła wtedy gdy wiek był adekwatny. Nic na siłe i wbrew możliwościom. Link to post Share on other sites
orzeszek616 Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 Ja kupiłem pomkę za 45zł trzyma już 4 lata mój kolega jest 3 właścicielem tej pomki Dauble Eagle :maniak_OK: Link to post Share on other sites
zgredek19 Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 Radzę przeczytać to. Link to post Share on other sites
gibson95 Posted June 19, 2011 Author Report Share Posted June 19, 2011 A czy za 100zł polecicie jakąś fajną pompkę ?? Link to post Share on other sites
Memento Mori Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 (edited) http://www.metalgun.pl/product-pol-36-Mossberg-590-Long-MP003A-.html Niestety jest niedostępna, może jakbym poszperał to bym gdzieś znalazł. Jeszcze jest wersja short: http://www.metalgun.pl/product-pol-35-Mossberg-590-Short-MP003-.html Są również Mossbergi od DE, ale nie wiem jaka jest ich jakość. Edited June 19, 2011 by Memento Mori Link to post Share on other sites
Sveter121 Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-77-Shot-Gun-Tactical-310fps-DE.html lub takiego wypatruj. Tylko sklep badziewny - w razie czego tylko za pobraniem. Ale docelowo, to poszukaj. Link to post Share on other sites
Kedaros Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 (edited) Jakie macie te okulary ? Przeciwsłoneczne ? Są teraz wakacje tak ? no to na truskawki albo ulotki i macie kase Edited June 19, 2011 by Kedaros Link to post Share on other sites
Wadzik Posted June 20, 2011 Report Share Posted June 20, 2011 Szczerze? Z samego złomu jeżeli trochę pozbierają mają spokojnie 50zł dziennie, do tego możecie chodzić na jagody/grzyby/naganiać na polowaniu ; D i jakoś nazbieracie. Link to post Share on other sites
gibson95 Posted June 20, 2011 Author Report Share Posted June 20, 2011 No na wakacje oczywiście idę do jakiejś roboty ale kasę planuje przeznaczyć na co innego.Te co podał kolega Momento Mori są fajne ale właśnie niedostępne :\ Link to post Share on other sites
michal4128 Posted June 20, 2011 Report Share Posted June 20, 2011 kasę planuje przeznaczyć na co innego kolego radzę ci się zdecydować czego chcesz, airsoft nie jest tani, nie był i nie będzie... Link to post Share on other sites
MisiekEBR17 Posted June 20, 2011 Report Share Posted June 20, 2011 Ja tam wstą♀piłem do Teamu ASG,kupiłen na allegro mundur w wz.93 za 60 zł OLV za 100zł AK beta specnaz za 100zł od kolegi z teamu i sport mnie wciągnął na maxa,zbieram pieniądze na inną broń w między czasie kupiulem broń krótką,desanty,koledzy z teamu pomagają. Jest naprawdę fajnie,musisz tylko czegoś bardzo chcieć,jesli chcesz się bawić w ten sposób. Link to post Share on other sites
Kceur Posted June 20, 2011 Report Share Posted June 20, 2011 http://allegro.pl/strzelba-asg-shotgun-plus-naboje-i1671343207.html zapytaj się właściciela czy ci nie sprzeda za 100 bez licytacji i git. Ewentualnie szukaj duuużo szukaj na allegro, bo tam czasami można znaleźć coś ciekawego w miarę przyzwoitej cenie. Link to post Share on other sites
gibson95 Posted June 23, 2011 Author Report Share Posted June 23, 2011 Siema. Już zamówiłem pompkę - MOSSBERG M180 SHORT. Chcę si tylko od was dowiedzieć gdzie i jak się wkłada te magazynki ? bo nie widzę a jestem ciekaw. I jak się je wyciąga. Dzieki i Pzdr Link to post Share on other sites
falisz89 Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Siema. Już zamówiłem pompkę - MOSSBERG M180 SHORT. Chcę si tylko od was dowiedzieć gdzie i jak się wkłada te magazynki ? bo nie widzę a jestem ciekaw. I jak się je wyciąga. Dzieki i Pzdr Widzę zmianę nastawienia na właściwe od momentu napisania tego posta z chęcią kupienia badziewia do teraz:) Za takie pieniądze najlepsza decyzja jaką mogłeś podjąć. A co do maga, to nie da się nie załapać gdzie i jak go wkładać, dostaniesz to się kapniesz;) Link to post Share on other sites
gibson95 Posted June 23, 2011 Author Report Share Posted June 23, 2011 Dzięki. Ten magazynek bardzo mnie ciekawi, czy te naboje wypadają tak jak w shotgunach prawdziwych, z boku ? Chciałbym się dowiedzieć zanim go dostanę ;) Pzdr Link to post Share on other sites
hokager Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Nie wypadają Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Shelle wkładasz i wyjmujesz (czy raczej same powinny wypadać po opróżnieniu) z dołu. Niestety takie bajery jak okno wyrzutowe z boku i wypadanie shella po każdym strzale to tylko w gazówkach. Link to post Share on other sites
gibson95 Posted June 23, 2011 Author Report Share Posted June 23, 2011 No jeżeli będzie sam wypadał z dołu to spoko. A to dobry system jest ? nie zacina się itp ? Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Znaczy się wygląda to tak (u mnie w m56 DE, ale w GA powinno być identycznie, a jeśli nie to bardzo podobnie): naciskasz "przycisk", na dole otwiera się klapka, wkładasz shella, zamykasz klapkę. Strzelasz, jak opróżnisz magazynek i chcesz go wymienić to naciskasz wspomniany wcześniej "przycisk" i shell z reguły sam wypada na ziemię (czasem tylko trzeba mu pomóc). W shellach występują małe problemy z podawaniem tanich kulek, ale fun jakiego dostarczają całkowicie to rekompensuje :biggrin: Link to post Share on other sites
gibson95 Posted June 23, 2011 Author Report Share Posted June 23, 2011 (edited) No właśnie podoba mi się to :D na zdjęciach nie widzę tam żadnego przycisku, ale klapka na dole jest :D kulki kupujemy takie białe bezszwowe 2000szt za 15 zł, myślę że dobre. Edited June 23, 2011 by gibson95 Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 (edited) Kulki podobno najlepsze będą o wadze 0.25g. //Popatrzyłem na zdjęcia i suwak do otwierania klapki jest po prawej stronie, przy kabłąku spustowym. Edited June 23, 2011 by wiciok Link to post Share on other sites
Recommended Posts