MarinesPL Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 Siemka. Jakiś czas mam już Ess'y NVG i w trosce o swoje zęby kupuję maskę stalową, TMC w wersji drugiej. Nie miałem okazji dopasować stąd więc pytanie, czy ta maska będzie pasowała do tych gogli? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 dwójka dla mnie jest bardzo niewygodna... Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 Porównanie tych masek (v1 i v2) pokazuje, że w okolicach oczu są identyczne. Później zrobię jakieś zdjęcia, z ESS też. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 dwójka dla mnie jest bardzo niewygodna... Porównanie tych masek (v1 i v2) pokazuje, że w okolicach oczu są identyczne. Oczywiście mówiłem o wygodzie noszenia, nie o to, że z ESSami robi się niewygodna. ;) prawda jest taka, że najwięcej zależy od naszej facjaty. U mnie układały się bardzo dobrze, u kumpla maska musiała być odpowiednio odgięta, przez co i ESS gorzej leżały. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 Macie fotki. Gogle to ESS NVG z... ... maską v.1 Trochę zachodzą na siebie, ale siedzą. ...maską v.2 Tu wygodniej było jak wsadziłem górną krawędź maski w otworzy wentylacyjne :wink: . Wprawdzie gogle siadły ciut wysoko, ale znośnie. Niby są bardzo podobne w okolicach oczu, ale jakieś minimalne różnice czuć na twarzy. Owszem, można poodginać i dopasować maskę , ale ja nie będę się w to już bawił. Gogle pasują do obu wersji. Szczyt komfortu to to nie jest, ale powinno zdać egzamin. Oczywiście należy wziąć pod uwagę, że każdy ma inną twarz. Na garbate nosy na przykład może być ciężko, bo maska prawdopodobnie będzie uwierać. Pozostałym powinno się jakoś udać bezboleśnie :happy: Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 Dałoby radę odświeżyć te fotki? Quote Link to post Share on other sites
otix96 Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 @UP proszę odświeżenie teamtu :) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 Ostatnio zalogowany: 04.02.2013, h. 07:13 Z pewnością odpowie na wasze zapytania! Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 nie dziwię mu się jakoś, a szkoda. a co do tematu - obie maski pasują do NVG i kopii, chyba, że ma się wielki kinol jak ja, wtedy trzeba troszkę odgiąć ją i tyle. odrobina samodzielności nikomu nie zaszkodzi, serio serio. Quote Link to post Share on other sites
Allis Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 kobiety strasznie mogą uciskać w kości policzkowe, przydaje się podkleić drobnym paseczkiem filcu bądź, jak w moim przypadku, przewiązanie jakimś miękkim materiałem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts